Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - dinsdag, 24 maart 2020 18:27

Europese beurzen hopen op stimuleringsmaatregelen

De aandelenmarkten in Europa zijn dinsdag fors hoger geëindigd. De Stoxx Europe 600 sloot 8,4 procent in het groen op 304,00 punten, de Duitse DAX steeg zelfs 11 procent tot 9.700,57 punten en de Franse CAC 40 sloot 8,4 procent in de plus op 4.242,70 punten. De Britse FTSE 100 eindigde 9,1 procent hoger op 5.446,01 punten.

Het sentiment op de aandelenmarkten kreeg vandaag een flinke impuls vanwege de hoop op een groot stimuleringspakket van de Amerikaanse overheid, zag marktanalist David Madden van CMC Markets. Volgens de laatste berichten is een akkoord in de Senaat dichtbij.

"Beleggers zijn benieuwd waarmee de Trump-regering komt. Daarnaast lijkt ook Duitsland snel een stimuleringspakket rond te krijgen. Gezien de slechte PMI data voor Duitsland vandaag, willen beleidsmakers laten zien dat ze de economie steunen", aldus Madden.

Op macro-economisch vlak kreeg de markt inderdaad een reeks Europese samengestelde inkoopmanagersindices te verwerken die een dramatische val in economische activiteit schetsen.

De Duitse inkoopmanagersindex liet een enorme verslechtering zien, van 50,7 in februari naar 37,2 in maart, een dieptepunt in de geschiedenis.

De samengestelde inkoopmanagersindex voor de eurozone daalde van 51,6 in februari naar 31,4 deze maand, het laagste niveau sinds juli 1998.

"De cijfers zijn een indicatie voor een daling van het bbp op kwartaalbasis van circa 2 procent", aldus hoofdeconoom Chris Williamson van Markit, die waarschuwde dat de situatie verder zal verergeren nu "meer draconische beleidsmaatregelen" in de komende maanden te verwachten zijn om de impact van het virus te verzachten.

De euro/dollar noteerde op 1,0785. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0837. Een vat olie werd 1,7 procent meer waard.
 
Bedrijfsnieuws

Energie-aandelen waren in trek. Royal Dutch Shell won 20,4 procent, BP werd liefst 21,6 procent duurder en Total steeg 15 procent.  

Retailer JD Sports sluit al zijn winkels in de VS, Europa en thuismarkt Verenigd Koninkrijk vanwege de coronapandemie. Het aandeel won desondanks 18,8 procent.

AB InBev heeft de outlook voor het lopende boekjaar ingetrokken vanwege de impact van het coronavirus. KBC Securities en Berenberg verlaagden hun koersdoel maar handhaafden de koopaanbevelingen. Het aandeel werd 3,5 procent meer waard.

Voor Heineken verhoogde Berenberg het advies van Verkopen naar Kopen met een koersdoel van ruim 90 euro. Onder de huidige omstandigheden moeten beleggers zoeken naar defensieve bedrijven die een goede geografisch spreiding kennen, hoge marges genereren en voldoende speelruimte hebben. Heineken voldoet volgens de analisten aan deze voorwaarden. Het aandeel won 0,7 procent.

Pernod Ricard heeft zijn jaarprognose verlaagd vanwege de corona-uitbraak. De Franse distillateur gaat nu uit van een autonome winstdaling uit voortgezette activiteiten van circa 20 procent. De koers van de drankenmaker daalde dinsdag 3,1 procent.

Berenberg heeft het advies voor het aandeel Airbus verlaagd van Kopen naar Houden met een koersdoel van 65,00 euro. Het aandeel won 1,8 procent.

Axel Springer schrapt de outlook voor 2020 en verwacht fors geraakt te worden door de gevolgen van het coronavirus. Dit maakte de Duitse uitgever maandagavond laat bekend. Het aandeel won 4,4 procent.

Banco Santander snijdt in de salarissen van zijn topbestuurders om met de kostenbesparing een speciaal coronafonds op te zetten van tenminste 25 miljoen euro. Spanje wordt hard geraakt door de virusuitbraak. Santander kijkt ook of er aanpassingen moeten komen in het dividend. Het aandeel ging 12 procent omhoog.

Tussenstanden Wall Street

Rond het sluiten van de Europese beurzen noteerden de indexen op Wall Street gemiddeld 9 procent in de plus.

De Aandeelhouder TV

april 9, 2020

Just Eat Takeaway scoort goed | 9 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 8, 2020

AEX 8 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 8, 2020

Nog steeds geen goed koopmoment

april 8, 2020

Beleggers massaal actief op de beurs | 8 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
09 apr 08:31 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Duurzaamheid en veerkracht in volatiele markten

08 apr 11:02 Bas Heijink

Let op nieuwe verzwakkingen

07 apr 14:10 Marco Knulst

DEAD CROSS wereldwijde inflatie gecorrigeerde staatsleningen