NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

ABM dinsdag, 24 maart 2020 08:09

AEX wacht felgroene opening

In dit artikel vind u onder andere informatie over: ARCELORMITTAL,

De Amsterdamse beurs gaat dinsdag naar verwachting fors hoger van start. Futures op de AEX index wezen een uur voor de beursgong op een winst van meer dan vier procent.

Wall Street daalde maandag nog scherp en de AEX index verloor 1,9 procent op 423,72 punten, maar de beurzen in Azië laten vanochtend overtuigenden winsten zien.

Aziatische beleggers besloten vanochtend de koopknop in te drukken, nadat de Amerikaanse Federal Reserve manadag bekend maakte geen limiet te stellen aan kwantitatieve verruimingsmaatregelen. De Fed kondigde ook aan bedrijfsobligaties op te gaan kopen. Dit is nodig omdat de kasstroom van veel bedrijven sterk onder druk staat.

De beurzen in Tokio en Seoel koersten vanochtend maar liefst ruim zeven procent hoger. Sydney en Hong Kong wonnen meer dan vier procent. Ook de olieprijzen noteerden hoger, terwijl de dollar ten opzichte van de euro licht terrein prijs gaf.

Maandagavond sloot de S&P 500 index in New York juist nog 2,9 procent lager, terwijl techbeurs Nasdaq het verlies beperkte tot slechts 0,3 procent. Beleggers reageerden aanvankelijk nog enthousiast op de kwantitatieve verruiming die de Amerikaanse centrale bank beschikbaar stelt, maar politiek touwtrekken in Washington over een enorm steunpakket woog uiteindelijk zwaarder op het sentiment op Wall Street.

De Democraten en Republikeinen kunnen het niet eens worden over een economisch reddingspakket van circa 1,6 biljoen dollar die richting het Amerikaanse bedrijfsleven moet gaan, maar ook naar staten, ziekenhuizen en werklozen. Nadat maandag bekend werd dat er wederom geen akkoord was bereikt, zakten de Amerikaanse aandelenmarkten verder weg.

"Beleggers zijn klaar met het constante gesteggel tussen de twee grote politieke partijen, dat zorgt voor een vertraging van de stimuleringsmaatregelen", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. Volgens de marktvorser kan de Amerikaanse economie deze onenigheid nu niet gebruiken. "Dit duidt op verdeeldheid in een periode dat solidariteit het meeste nodig is."

De Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin probeerde de financiële markten gerust te stellen door te melden dat de partijen heel dicht bij een akkoord zijn.

In de VS zijn er nu 46.438 besmettingen met het coronavirus geregistreerd. Maandag waren dit er nog 35.206. Wereldwijd zijn er inmiddels 16.559 mensen overleden aan het coronavirus en ruim 101.806 mensen hersteld. In Nederland zijn momenteel rond de 4.767 geregistreerde besmettingen en in België 3.743.

In het epicentrum van de uitbraak, het Chinese Wuhan, werden vanochtend echter wederom geen besmettingen geregistreerd, waardoor China besloot om gefaseerd reisbeperkingen in te trekken.

De Amerikaanse olieprijs steeg maandag na een volatiele handelssessie. Op een settlement van 23,36 dollar werd een vat West Texas Intermediate 3,2 procent duurder. In de Aziatische handel vanochtend stijgt de future met meer dan vier procent verder.

Bedrijfsnieuws

Vastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield trok de verwachtingen voor 2020 in en schrapte het slotdividend. Wel keert het fonds nog een interimdividend uit en noteert het aandeel vandaag ex-dividend.

Randstad besloot om de jaarvergadering van vandaag uit te stellen. Reden voor het uitstel is de corona-uitbraak en de maatregelen en beperkingen van de overheid om de verspreiding tegen te gaan.

Fit For Free en SportCity hebben besloten per direct de incassering van het abonnementsgeld tijdelijk stop te zetten. Het beursgenoteerde Basic-Fit heeft zijn clubs ook gesloten en denkt na over een passende compensatie voor zijn leden.

ArcelorMittal besloot om twee hoogovens, in het Amerikaanse Indiana Harbor en in het Canadese Dofasco, stil te zetten, nu het coronavirus de vraag naar staal in Noord-Amerika flink aantast.

Berenberg verlaagde het koersdoel voor Royal Dutch Shell stevig van 31,50 euro naar 16,30 euro, maar handhaafde het koopadvies. De analisten wezen op de daling van de grondstofprijzen, nu economieën tot stilstand komen door de uitbraak van het coronavirus.

Berenberg werd juist positiever over Heineken en zette het aandeel op de kooplijst.

JPMorgan Cazenove verlaagde de koersdoelen voor AkzoNobel en DSM.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 sloot maandag 2,9 procent lager op 2.237,40 punten, terwijl de Dow Jones index 3,0 procent inleverde op 18.591,93 punten. Techbeurs Nasdaq verloor slechts 0,3 procent op 6.860,67 punten.

amxDoor: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.


De koers van het aandeel ARCELORMITTAL noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Openingsbericht

De Aandeelhouder TV

december 3, 2021

Shell, Just Eat en Ahold | De Aandeelhouder Podcast Afl. 47

december 3, 2021

Optimisme beursexperts helemaal terug

december 3, 2021

Optimisme beursexperts helemaal terug

december 3, 2021

Aandelen in elektrische busfabrikant Ebusco interessant? Interview – CEO

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:30

  TA van Edward Loef – EUR/USD is even uitverkocht

 • 13:00

  De beste Nederlandse dividendaandelen voor 2022

 • 08:34

  Didi verlaat de Amerikaanse beurs en Europa opent groen

 • 16:05

  TA van Edward Loef – Limiet bereikt in creditcard aandelen

 • 08:30

  Verhoogd risico aandeelhouders Chinese bedrijven & Europa start rood

 • 16:37

  TA van Edward Loef – Nasdaq-100 beleggers opgelet nu!

 • 16:23

  Een grote eindejaarsrally voor de BEL 20 lijkt onwaarschijnlijk

 • 15:20

  Meest verhandelde opties november 2021: populairste aandelen bij LYNX

 • 15:20

  Meest verhandelde opties november 2021: populairste aandelen bij LYNX

Masterclasses

Columns

Nieuw
02 dec 09:27 Redactie

ETF v/d Week: Post-Corona ETF

02 dec 09:07 Redactie

10 beursvoorspellingen voor 2022

02 dec 07:02 Van Eck

Hoe beleggende millennials de markt veranderen