fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - woensdag, 18 maart 2020 12:21

Beursupdate: weer tik voor AEX

De Amsterdamse beurs heeft de winsten van dinsdag niet weten uit te bouwen. De AEX daalde woensdag rond lunchtijd 5,9 procent naar 399,14 punten.

"Elke keer is die hoop op herstel er", zei analist Jos Versteeg van InsingerGilissen tegen ABM Financial News.

"Het is wachten op een koopmoment, en die komt er als de besmettingen in Europa en de VS stabiliseren", denkt de analist.

Aangezien de risico's nu nog te groot zijn, handhaaft InsingerGilissen zijn neutrale advies.

"Het belooft een stevige, maar kortstondige recessie te worden", denkt Versteeg. Monetair wordt alles gedaan en daar komen nu begrotingsmaatregelen bovenop.

De rentes lopen daardoor woensdag op, en vooral in Italië gaat dat hard. Toch is dit niet iets waar Versteeg zich zorgen om maakt. "Het scenario uit 2011 zal zich niet herhalen", denkt hij, wijzend op de schuldencrisis van toen.

Vanavond staat het rentebesluit van de Federal Reserve op de agenda.

Senior financial economist Tom Simonts van KBC verwacht dat de centrale bank meer duidelijkheid zal verschaffen over de genomen maatregelen, maar denkt niet dat er al nieuwe zullen worden aangekondigd.

De marktkenner zou graag willen weten "wat in de glazen bol van de Fed" te zien is.

Uit de eurozone kwamen cijfers over de export en de inflatie. Maar daar let de markt nu even niet op, aldus Versteeg.

De euro/dollar handelde op 1,0987. Olie werd 5,8 procent goedkoper.

Stijgers en dalers

In de AEX noteerden de meeste aandelen weer lager. Unibail-Rodamco was de sterkste daler met een verlies van 11,1 procent. ArcelorMittal verloor 10,1 procent en ASML leverderde 10,0 procent in.

Er was één stijger. NN Group won 0,2 procent. IMCD en KPN waren met verliezen van respectievelijk 1,5 procent en 1,4 procent de minst sterke verliezers van de hoofdindex.

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven heeft dinsdag aanbieders zonder eigen netwerk geen mogelijkheid gegeven om toegang af te dwingen tot de netwerken van KPN en VodafoneZiggo, zoals de toezichthouder ACM dat wel wilde. Daarmee is een stukje onzekerheid voor KPN komen te vervallen, aldus UBS. De bank verwacht dat de omzet van KPN zal stijgen en de winstgevendheid profiteert van kostenbesparingen.

In de AMX noteerden ASMI en Basic-Fit onderaan met verliezen van 9,7 en 9,0 procent. Just Eat Takeaway steeg daarentegen 1,3 procent en Flow Traders ging nog eens 7,8 procent hoger. Dit jaar won het aandeel Flow Traders al 24 procent.

Bij de smallcaps viel Vivoryon op met een winst van 10,6 procent, gevolgd door Neways met een winst van 1,2 procent. Vivoryon heeft zijn onderzoeksprotocol voor de Fase IIb studie VIVIAD met PQ912 voor de behandeling van patiënten met Alzheimer in een vroeg stadium uitgebreid.

Kendrion daalde 5,4 procent en Ordina verloor 9,1 procent.

Bij de lokaal genoteerde aandelen wist Curetis nog eens 13,8 procent te winnen. Het diagnosticabedrijf gaat een snelle test voor het coronavirus aanbieden, die wordt gemaakt door diens Chinese partner BGI en die goed gecombineerd kan worden met de longontstekingstest van Curetis. Al enkele dagen stijgt het aandeel met tientallen procenten.

NIBC werd zelfs 28,7 procent duurder op woensdag. Er is veel onzekerheid of het overnamebod van Blackstone nu de koers van NIBC op ongeveer de helft van het overnamebod staat. Een verlaging is wellicht ook niet uitgesloten, schreef ING.

De Aandeelhouder TV

april 3, 2020

AEX index week 14 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 3, 2020

Eisen Trump aan oliesector onrealistisch

april 3, 2020

Olieprijs spuit omhoog | 3 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 2, 2020

AEX 2 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
02 apr 14:27 Redactie

7 Sterke Aandelen om te kopen om de Coronavirus-crisis te overleven

02 apr 11:12 Redactie

Extra Lunch Webinar Nico Bakker: TA en turbulente markten

02 apr 10:22 Bas Heijink

Lager top lijkt te zijn gezet