NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

ABM vrijdag, 13 maart 2020 12:26

Amerikaanse futures wijzen op hogere opening Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een hogere opening tegemoet.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 4,3 procent in het groen, nadat de Amerikaanse aandelenmarkten donderdag hun sterkste dagverlies sinds 1987 neerzetten, vanwege de oplaaiende zorgen over de verspreiding van het coronavirus.

Naarmate de gezondheidscrisis verergert, zal volgens marktanalist David Madden van CMC Markets de hysterie onder handelaren toenemen. "Sprake was van een brede verkoopgolf, waarbij handelaren zich uit alle sectoren terugtrokken", constateerde Madden. "Handelaren werden gegrepen door de angst voor een wereldwijde economische vertraging, dus bouwden zij hun aandelenposities af. Meer landen nemen maatregelen, zoals het sluiten van scholen, universiteiten en niet essentiële diensten. De markt is bang dat landen in het westen mogelijk in lockdown gaan", zei hij.

De Amerikaanse centrale bank kondigde donderdag aan om voor duizenden miljarden dollars in de Amerikaanse economie te injecteren om voldoende liquiditeit in het systeem te garanderen. De Amerikaanse president Donald Trump kondigde woensdagnacht een ban voor vluchten tussen Europa en de VS aan in een poging het virus in te dammen.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de Verenigde Staten een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen Amerikaanse import- en exportdata uit februari, gevolgd door het consumentenvertrouwen in maart gemeten door de universiteit van Michigan.

De euro/dollar noteerde op 1,1157. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1194 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1183 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 4,6 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Aandelen die donderdag nog zwaar werden afgestraft, lijken vrijdag gedeetelijk te zullen herstellen van hun forse verliezen.

Boeing, dat de twee voorgaande handelsdagen steeds 18 procent lager sloot, noteerde vrijdag voorbeurs 6,0 procent hoger.

De ban op vluchten van Europa naar de VS zette luchtvaartmaatscahppijen de voorbije dagen fors onder druk. United Airlines sloot donderdag 24,9 procent lager. Delta zag 21,0 procent van zijn waarde verdampen. Maar vrijdag is er weer voorzichtige hoop. United Airlines steeg voorbeurs 7,0 procent, terwijl Delta Airlines 7,6 procent won.

Cruisegigant Carnival steeg voorbeurs 15,0 procent, nadat het aandeel donderdag 31,2 procent lager sloot.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 9,5 procent lager op 2.480,64 punten. De Dow Jones index eindigde 10,0 procent in het rood op 21.200,62 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 9,4 procent tot 7.201,80 punten. 

De Aandeelhouder TV

september 25, 2021

Fidelity voorzichtig over aandelen

september 24, 2021

Zwakte AEX van korte duur

september 24, 2021

Shell, Universal en de Federal Reserve | De Aandeelhouder Podcast Afl. 37

september 24, 2021

Weeksluiting AEX en DAX – 24sep21

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:11

  TA van Edward Loef – Dag Bitcoin?

 • 08:32

  Yellen waarschuwt potentieel historische crash & aandelen veren op

 • 17:42

  TA van Edward Loef – Drie opwaartse koersuitbraken

 • 07:26

  Powell heeft het over tapering & FDA geeft Pfizer-BioNTech een ‘go’

 • 17:00

  TA van Edward Loef – De boodschap van Evergrande en China

 • 09:37

  ETF van de week: iShares Treasury Bond 20+yr UCITS ETF (IDTL)

 • 08:52

  Evergrande betaalt coupon en sust angst; futures in het groen

 • 17:05

  TA van Edward Loef – Kinepolis trekt weer bekijks

 • 08:25

  Groene futures na slechtste dag sinds mei & alles over correcties

Masterclasses

Columns

Nieuw
24 sep 09:27 Coinmerce

Crypto hard onderuit door Evergrande

23 sep 14:02 Bas Heijink

TA AEX: Correctie in aantocht?

23 sep 12:25 Redactie

ETF v/d Week: Uranium