fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

LYNX Beleggen met een voorsprong - maandag, 9 maart 2020 14:52

Technische analyse AEX – Nederlandse beurs breekt meerjarige stijgende trend af – einde bullmarkt

Korte termijn technische analyse AEX: daggrafiek

Het bloedbad op de beurzen gaat gewoon door. De olieprijs is met 30% gecrasht doordat de OPEC en Rusland het niet eens konden worden over productie beperkingen. In plaats daarvan gooit de OPEC alle kranen open om de olieprijs te drukken. Zij hopen hiermee de kleinere spelers en schalie-boeren uit het veld te slaan. De daling in combinatie met de paniek rondom het coronavirus zorgde vandaag voor een flink lagere opening van de AEX-index.

De AEX opende na enige vertraging met een grote gap vak onder de 507 punten. De verkoopdruk is hoog, want inmiddels is de AEX ruim onder de 490 punten gezakt. Hiermee is de gap van begin januari 2019 gesloten, maar ook dit niveau kon de daling niet stutten. De eerst volgende steun ligt vlak boven de 472 punten en werd op 27 december 2018 gevormd. Bij een eventueel herstel ligt er veel weerstand rond 530 punten. Deze zone kon de afgelopen 2 weken nog voor steun zorgen, maar werd vandaag zonder pardon doorbroken.  Hierdoor is ook het lange termijn plaatje van de AEX ernstig verzwakt. De lange termijn grafiek wordt hieronder besproken.

Technische analyse aex index

Lange termijn technische analyse AEX: weekgrafiek –?

Lees hier het volledige artikel

De Aandeelhouder TV

april 3, 2020

AEX index week 14 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 3, 2020

Eisen Trump aan oliesector onrealistisch

april 3, 2020

Olieprijs spuit omhoog | 3 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 2, 2020

AEX 2 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
02 apr 14:27 Redactie

7 Sterke Aandelen om te kopen om de Coronavirus-crisis te overleven

02 apr 11:12 Redactie

Extra Lunch Webinar Nico Bakker: TA en turbulente markten

02 apr 10:22 Bas Heijink

Lager top lijkt te zijn gezet