Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - vrijdag, 6 maart 2020 18:30

Europese beurzen in mineur het weekend in

De aandelenmarkten in Europa zijn vrijdag fors lager gesloten. De Stoxx Europe 600 eindigde 3,7 procent in het rood op 366,80 punten, de Duitse DAX leverde 3,4 procent in op 11.541,87 punten. De Franse CAC 40 sloot 4,1 procent in de min op een slot van 5.139,11 punten en de Britse FTSE 100 eindigde 3,6 procent lager op 6.462,55 punten.

Volgens marktanalist Connor Campbell van Spreadex zijn beleggers volledig in paniek door de gevolgen van het coronavirus. "De renteverlagingen van diverse centrale banken die we deze week zagen, hebben de ernst van de situatie alleen maar benadrukt", aldus de marktkenner.

De Stoxx Europe 600 daalde deze week ruim 2 procent en de Duitse DAX zelfs bijna 3 procent. Beleggers vluchtten in zogenaamde veilige beleggingen als de Japanse yen en staatsobligaties. De Amerikaanse tienjaarsrente daalde naar een dieptepunt van 0,69 procent en de Duitse variant noteerde vrijdag op 0,726 procent, het laagste punt in een half jaar.

Op macro-economisch vlak werd vrijdag bekend dat de Duitse fabrieksorders in januari flink zijn gestegen, na een afname in december. Het sterke herstel in januari zou normaliter kunnen worden beschouwd als een teken van stabilisatie en een toename van de productie in de komende maanden, volgens econoom Carsten Brzeski van ING. "Maar dat was voor het coronavirus."

Olie werd vrijdag ruim 8 procent goedkoper. De OPEC vergaderde over een extra productieverlaging van 1,5 miljoen vaten per dag maar Rusland lag dwars, waardoor er geen akkoord werd bereikt. Dit brengt ook de olie-alliantie tussen het kartel en Moskou in gevaar.

De euro/dollar noteerde rond het Europese slot op 1,1320. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1234.

Bedrijfsnieuws

Aandelen in de reisbranche stonden onder druk vanwege de impact van het coronavirus. TUI daalde 1,4 procent. Luchtvaartaandelen wisten juist op te krabbelen door de lagere olieprijzen, met winsten van 1 tot 3 procent voor Ryanair en Air France-KLM.

Aandelen van International Consolidated Airlines Group werden 2,0 procent meer waard ondanks het bericht dat twee personeelsleden van dochter British Airways positief hebben getest op het coronavirus.

EssilorLuxottica heeft in 2019 de omzet en de winst zien aantrekken. In het huidige boekjaar merkt de onderneming wel de impact van het coronavirus en dan met name in China, waar circa 5 procent van de omzet wordt gerealiseerd. De koers van het aandeel verloor vrijdag 3,9 procent.

CGG heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar de omzet verder zien dalen, terwijl de bodemonderzoeker nog wel een nettowinst wist te realiseren. Het aandeel daalde 11,9 procent.

De Italiaanse multinational Prysmian leverde 6,7 procent in na teleurstellende cijfers en een voorzichtige outlook.

Tussenstanden Wall Street

Rond het sluiten van de Europese beurzen, noteerden de Amerikaanse beursindexen op Wall Street stevig in het rood.

De Aandeelhouder TV

mei 25, 2020

AEX 25 mei 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 25, 2020

Galapagos is meer dan filgotinib

mei 25, 2020

Laag handelsvolume in Amsterdam | 25 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 22, 2020

AEX week 21 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
25 mei 14:07 Redactie

Terugkijken het ‘Tweede Grote CrisisWebinar’ met Albert Jellema en Nico Bakker

25 mei 12:29 Marco Knulst

Nasdaq100

25 mei 12:41 Nico Bakker

POSTNL bulls aan de leiding