Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - vrijdag, 28 februari 2020 19:30

Wall Street verder omlaag

 Wall Street staat vrijdag opnieuw onder druk. Met nog een paar uur handel te gaan, verloor de S&P 500 1,4 procent. De Dow Jones index daalde 1,9 procent en de Nasdaq leverde 0,5 procent in. 

De Dow en de S&P belandden donderdag in een correctie, door de impact van de verspreiding van het coronavirus. Richting het weekend zette de verkoopgolf vrijdag door. Daarmee liggen de indexen op koers voor de slechtste week sinds 2008.

Beleggers haastten zich deze week naar de uitgang. Risicovolle(re) beleggingen als aandelen en olie werden massaal verkocht door de verwachte impact van de corona-uitbraak op de mondiale economische groei. En volgens Mark Stoeckle, chief executive officer van Adams Funds, is de verkoopgolf nog niet voorbij.

Marktstrateeg Michael O'Rourke van JonesTrading ziet een escalatie van de crisis "tot het punt waar het risico voor de wereldwijde consument het echte probleem is. Starbucks en Apple kunnen hun winkels in China heropenen, maar weinig mensen zullen er naar binnen gaan." 

Op macro-economisch vlak werd vrijdag bekend dat de persoonlijke inkomens in de VS in januari op maandbasis met 0,6 procent gestegen, terwijl de persoonlijke uitgaven met 0,2 procent toenamen.

De PCE kernprijsindex, die de Federal Reserve als graadmeter voor de inflatie gebruikt, steeg met 0,1 procent in januari. Op jaarbasis kwam de kerninflatie uit op 1,6 procent in januari. Dat was meer dan de 1,5 procent in december. Er was echter 1,7 procent verwacht. 

Verder verbeterde het consumentenvertrouwen in februari en kromp de bedrijvigheid in de industrie rond Chicago in dezelfde maand minder hard.

De euro/dollar noteerde vrijdagavond op 1,0995. Olie werd 4,6 procent goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Aandelen in de reisbranche stonden deze week fors onder druk door het coronavirus. Royal Caribbean daalde 24 procent, American Airlines zelfs 29 procent. Vrijdag wist Royal Caribbean enigszins te herstellen en noteerde het aandeel 4 procent in de plus.

Foot Locker noteerde 8,9 procent hoger, nadat de retailer een beter dan verwachte winst rapporteerde. Dat woog zwaarder dan de iets tegenvallende omzet.

Beyond Meat daalde 16,6 procent, na verdeelde resultaten. Beyond Meat leed afgelopen kwartaal een klein verlies, terwijl analisten juist op een kleine winst hadden gerekend. De omzet steeg wel veel sterker dan voorzien.

De Aandeelhouder TV

april 7, 2020

Hoop keert terug op financiële markten | 7 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 6, 2020

AEX 6 april 2020 – NIco Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 6, 2020

Olieprijs zet markten op scherp | 6 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 5, 2020

Ahold Delhaize, Galapagos en Shell favoriet voor april

Columns

Nieuw
07 apr 14:10 Marco Knulst

DEAD CROSS wereldwijde inflatie gecorrigeerde staatsleningen

07 apr 09:12 Redactie

Extra Lunch Webinar Nico Bakker: TA en turbulente markten

06 apr 15:01 Marco Knulst

Geld revolutie, de strijd om de wereldmacht