Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - vrijdag, 28 februari 2020 20:01

Uitgelicht: Wolters Kluwer maakt beloftes waar

Wolters Kluwer, bij veel beleggers bekend als saai en veilig, maakte zijn reputatie afgelopen week waar.

In een door het coronavirus bloedrode beurs bleef het aandeel afgelopen week relatief nog enigszins liggen en de jaarcijfers van het databedrijf wezen op een stabiele groei.

Woensdag kwam Wolters Kluwer met een keurige cijferreeks over 2019 naar buiten waar een dividend uit voortvloeide van 1,18 euro per aandeel, dat hoger lag dan de analistenprognose.

CEO Nancy McKinstry was zelf ook goed te spreken over de resultaten, zeker gezien de "uitdagende" vergelijkingsbasis waarmee Wolters Kluwer te maken had. Zij meent dat er een "sterke basis" is gelegd voor 2020.

De omzet steeg met 8 procent op jaarbasis naar 4.612 miljoen euro. Tegen constante wisselkoersen was dit een stijging van 5 procent en autonoom was dit 4 procent. Die 4 procent was ook voorzien door analisten voorafgaand aan de cijfers door ABM Financial News geraadpleegd.

Barclays stelde in zijn commentaar dat het databedrijf het in 2019 op alle vlakken beter deed dan analisten hadden voorzien. Ook was de Britse bank goed te spreken over de marge bij Governance, Risk and Compliance. Daar stond dan wel een licht hogere nettoschuld tegenover.

Wolters Kluwer was woensdag met zijn outlook voor 2020 wat aan de voorzichtige kant, maar heeft wat dat betreft een reputatie hoog te houden als het om terughoudendheid gaat.  

Maandag en dinsdag werd de koers van het defensieve aandeel meegenomen in de breed gedragen zorgen op de financiële markten over de gevolgen van het coronavirus voor de mondiale economie. Op een rood Damrak wil Wolters Kluwer nog wel eens als enige de plus houden, maar dat lukte de eerste twee dagen van de week niet. Woensdag was dat heel anders: er kwam 2,42 euro op de slotkoers van dinsdag bij, een winst van 3,6 procent, een redelijk ongekende plus op een dag dat de hele AEX onderuit ging.

Analisten gingen na de cijfers aan de slag met hun taxaties. Op donderdag verhoogden Berenberg en Credit Suisse al hun koersdoelen naar respectievelijk 68,00 en 75,00 euro. Donderdag volgden KBC Securities en Morgan Stanley met nieuwe koersdoelen van 68,00 en 74,00 euro.

KBC en Berenberg hebben het aandeel op Houden staan, terwijl de Zwitsers en de Amerikanen een koopaanbeveling hebben. Morgan Stanley vindt het bijvoorbeeld “bemoedigend” dat digitaal en services inmiddels goed zijn voor 89 procent van de omzet van Wolters Kluwer. En daar is de groei ook 6 procent autonoom.

Wolters Kluwer voorziet voor 2020 5 tot 10 procent groei van de aangepaste winst per aandeel tegen constante wisselkoersen. Verder rekent het databedrijf op een aangepaste operationele marge van 23,5 tot 24,0 procent en een aangepaste vrije kasstroom van 800 miljoen tot 825 miljoen euro. In 2019 was dit 807 miljoen euro en in 2018 was dit 762 miljoen euro.

Vrijdag sloot de koers van Wolters Kluwer 3,7 procent lager. Op weekbasis leverde de koers 5,2 procent in. De AEX verloor evenwel bijna 13 procent afgelopen week. 

De Aandeelhouder TV

april 7, 2020

Hoop keert terug op financiële markten | 7 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 6, 2020

AEX 6 april 2020 – NIco Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 6, 2020

Olieprijs zet markten op scherp | 6 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 5, 2020

Ahold Delhaize, Galapagos en Shell favoriet voor april

Columns

Nieuw
07 apr 14:10 Marco Knulst

DEAD CROSS wereldwijde inflatie gecorrigeerde staatsleningen

07 apr 09:12 Redactie

Extra Lunch Webinar Nico Bakker: TA en turbulente markten

06 apr 15:01 Marco Knulst

Geld revolutie, de strijd om de wereldmacht