Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - vrijdag, 28 februari 2020 20:42

Olieprijs naar laagste punt in 14 maanden

 De olieprijs is vrijdag verder gedaald door de malaise rond het coronavirus. Op een settlement van 44,76 dollar werd een vat West Texas Intermediate 4,9 procent minder waard. Op weekbasis verloor de olieprijs zelfs zo'n 16 procent aan waarde. 
 
Dit zet druk op de OPEC en zijn bondgenoten voorafgaand aan een vergadering op 5 en 6 maart waarin aanvullende productieverlagingen worden besproken die de markt in balans moeten brengen. 

Volgens analist Robbie Fraser van Schneider Electric hangt veel af van hoe die vergadering verloopt. Rusland lijkt volgens hem wel meer  open te staan voor een verdere inperking van de olieproductie en Saoedi-Arabië heeft zijn steun hiervoor al uitgesproken. 

"Dat de OPEC+ zal ingrijpen, lijkt waarschijnlijk", aldus Fraser, maar de werkelijkheid is vaak wat minder concreet. Zoals gewoonlijk hangen daadwerkelijke productieverlagingen vooral af van Saoedi-Arabië "en daar gaan de inperkingen al veel verder dan de officiële afspraken", aldus de analist.

Analist Jason Gammel van Jefferies is van mening dat de OPEC+ steviger in de output zal moeten snijden dan de 600.000 vaten per dag die het technisch comité van de OPEC nu aanbeveelt. Dat moeten er in het tweede kwartaal zeker 1 miljoen vaten per dag zijn, vindt de marktvorser.

De Aandeelhouder TV

april 7, 2020

Hoop keert terug op financiële markten | 7 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 6, 2020

AEX 6 april 2020 – NIco Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 6, 2020

Olieprijs zet markten op scherp | 6 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 5, 2020

Ahold Delhaize, Galapagos en Shell favoriet voor april

Columns

Nieuw
07 apr 14:10 Marco Knulst

DEAD CROSS wereldwijde inflatie gecorrigeerde staatsleningen

07 apr 09:12 Redactie

Extra Lunch Webinar Nico Bakker: TA en turbulente markten

06 apr 15:01 Marco Knulst

Geld revolutie, de strijd om de wereldmacht