Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - donderdag, 27 februari 2020 09:05

Beursblik: comeback in de maak voor AMG

AMG gaat nog steeds gebukt onder scherp dalende grondstofprijzen, maar de outlook wijst voorzichtig omhoog. Dit stelde analist Paul Weeteling van IEX donderdag in reactie op de cijfers van het bedrijf.

AMG heeft in het afgelopen kwartaal de resultaten onder druk zien staan door de scherp gedaalde grondstofprijzen, merkte de analist op. Operationeel gaat het volgens hem echter "vrij redelijk". De fors opgelopen schuldgraad verhoogt het risico, maar de plannen die AMG met het kapitaal heeft, zijn goed doordacht, aldus Weeteling, die wijst op een uitbreiding van de  bestaande vanadium-activiteiten en de bouw en uitbreiding van een lithiumfabriek op het terrein van een bestaande mijn.

De operationele kasstroom noemde Weeteling positief. "Dit was, op de schuldratio na, de enige parameter die steeg ten opzichte van vorig jaar dankzij sterk afgenomen voorraden", aldus de analist.

Volgens AMG is het "extreem moeilijk" om een outlook voor 2020 af te geven. Het coronavirus en de problemen van Boeing met de 737 MAX zijn hier mede debet aan. "Toch zijn er wel degelijk een aantal hoopgevende signalen te melden zoals de stabilisatie van grondstofprijzen op een weliswaar laag niveau", aldus IEX.

Verder herhaalde Weeteling de woorden van AMG dat de vanadiumprijs al met 30 procent is opgelopen dit jaar en dat het orderboek van AMG Technologies zich op recordniveau bevindt.

AMG rekent voor 2020 wel op een verbetering van de winstgevendheid. "Dit komt over als een open deur", aldus Weeteling.

"Resumerend was afgelopen kwartaal dus vooral een voortzetting van de voorgaande kwartalen qua resultaten. De kasstroom was een meevaller en de outlook geeft aan dat we in het eerste kwartaal een lichte verbetering mogen verwachten", zo concludeerde de analist.

Volgens IEX is er een comeback in de maak. "AMG zit met name in de grondstoffen die de duurzaamheidsrevolutie ondersteunen dus daar verwachten we het meest krachtige herstel." Daarnaast kan de mogelijke afsplitsing van AMG Technologies volgens IEX "aardig wat" opleveren, al maakt dat het bedrijf nog cyclischer.

IEX handhaafde dan ook het koopadvies. Het aandeel AMG daalde donderdagochtend met 3,2 procent tot 20,00 euro. 

De Aandeelhouder TV

april 9, 2020

AEX week 15 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 9, 2020

Just Eat Takeaway scoort goed | 9 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 8, 2020

AEX 8 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 8, 2020

Nog steeds geen goed koopmoment

Columns

Nieuw
09 apr 16:34 Redactie

5 sterkte aandelen om te kopen, terwijl de rest afbrokkelt

09 apr 08:31 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Duurzaamheid en veerkracht in volatiele markten

08 apr 11:02 Bas Heijink

Let op nieuwe verzwakkingen