fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - woensdag, 26 februari 2020 10:17

Lufthansa snijdt in kosten om impact coronavirus op te vangen

Deutsche Lufthansa voert enkele maatregelen door om de kosten omlaag te brengen in reactie op de voorziene impact van het coronavirus. Dit maakte de Duitse luchtvaartmaatschappij woensdagochtend bekend.

Lufthansa wil onder meer de administratieve kosten terugbrengen en wil werknemers de optie geven om per direct met onbetaald verlof te gaan.

Lufthansa bekijkt ook de mogelijkheden voor parttime werk en neemt opnieuw het beleid voor werving en selectie onder de loep. Daarnaast zullen trainingen voor onder meer cabinepersoneel, die aanvankelijk gepland stonden voor april dit jaar, worden geannuleerd.

"Het is nog niet mogelijk om te bepalen wat de exacte impact van de huidige ontwikkelingen zullen zijn op de winst”, aldus Lufthansa. De luchtvaarder wil meer inzicht geven op 19 maart, wanneer het bedrijf met de jaarcijfers komt.

Lufthansa heeft al eerder vluchten van Lufthansa, Swiss en Austrian Airlines van en naar China geannuleerd tot 28 maart.

Ook voerde Lufthansa veranderingen door in de vluchtschema's van en naar Hongkong en staan aanpassingen aan de vluchtschema's van en naar Frankfurt, München en Zürich eveneens op de rol. "Concreet gezien staan er nu 13 vliegtuigen van Lufthansa aan de grond", aldus het bedrijf. 

De Aandeelhouder TV

april 2, 2020

Dollar komt onder druk te staan

april 2, 2020

Hoe slecht worden de banencijfers? | 2 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 1, 2020

AEX 1 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 1, 2020

Uitstel en afstel sleutelwoorden | 1 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
02 apr 11:12 Redactie

Extra Lunch Webinar Nico Bakker: TA en turbulente markten

02 apr 10:22 Bas Heijink

Lager top lijkt te zijn gezet

01 apr 14:17 BNP Paribas Asset Management

Enige rust na de storm