fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - woensdag, 26 februari 2020 11:02

Beursupdate: opnieuw flinke verliezen in Amsterdam

De Amsterdamse beurs koerste woensdagochtend opnieuw flink lager, net als de omringende beurzen. Rond de klok van elf uur verloor de AEX 1,6 procent op 573,16 punten. 

"Na een aanvankelijke ontkenningsfase, lijkt de paniek om het coronavirus bij veel aandelenbeleggers nu toe te slaan", aldus investmentmanager Simon Wiersma van ING. "Het besef bij beleggers, dat dit wel eens langer kan gaan duren dan eerder gedacht, is de afgelopen dagen eindelijk doorgedrongen." 

ING verwacht een "behoorlijk negatieve impact" op de arbeidsmarkt en het consumentenvertrouwen. Wiersma noemde het wel goed nieuws dat er in China signalen zijn dat het dagelijks leven in belangrijke delen van het land langzaam weer op gang komt. 

"De tijd begint echter wel te dringen", aldus Wiersma. De investmentmanager wees op uitspraken van de bank Standard Chartered, die verwacht dat ongeveer twee derde van het Chinese midden- en kleinbedrijf slechts liquiditeit voor drie maanden of minder heeft.

Verder heeft Hongkong fiscale stimuleringsmaatregelen aangekondigd om de lokale economie een duw in de rug te geven, aldus ING. 

Op Wall Street was het beeld dinsdagavond niet anders. Een waarschuwing van de Amerikaanse gezondheidsdienst dat Amerikanen zich moeten voorbereiden op het coronavirus, leidde tot een versnelling van de koersdalingen op Wall Street, zo merkte Wiersma op. "De oproep van de economisch adviseur van president Trump, Larry Kudlow, om vooral niet in paniek te raken, had het te verwachten tegenovergestelde effect."
De Amerikaanse futures suggereerde vanochtend een licht herstel van de Amerikaanse aandelenmarkten, maar inmiddels wordt ook in de Verenigde Staten een lagere opening van de beurzen verwacht. 

Volgens ING is het nog te vroeg om op koopjes te gaan jagen. "Laat de markten eerst maar even uitrazen. Met dit tempo van koersdalingen wordt nu wel snel een punt bereikt waarop aandelenmarkten 'oversold' kunnen raken. Dat biedt dan weer kansen. Nog even geduld", adviseerde Wiersma. 

Op macro-economisch vlak werd bekend dat het Franse consumentenvertrouwen in februari een pas op de plaats maakte.  

De euro/dollar noteerde op 1,0889. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0883 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er 1,0874 op de borden. De olieprijzen daalden tot een procent.  

Stijgers en dalers

In de AEX won Wolters Kluwer na het openen van de boeken 2,5 procent. Volgens Barclays overtrof het databedrijf de verwachtingen, maar belooft 2020 wel minder autonome groei dan in 2019. Unibail-Rodamco-Westfield won 1,3 procent. 

Verder stonden alle hoofdfondsen in het rood, waarbij Galapagos de grootste klap te verduren kreeg met een verlies van 5,1 procent. DSM leverde 3,2 procent in. 

In de AMX daalde Altice Europe met 5,8 procent, terwijl Fugro 3,7 procent inleverde. 

ASMI won na cijfers echter 5,1 procent en Flow Traders profiteerde van de volatiliteit op de beurs en steeg 1,1 procent. Volgens ING waren de cijfers van ASMI nog beter dan voorzien. Degroof Petercam vindt de door ASMI afgegeven outlook sterk. Vermoedelijk zal ASMI in dit eerste halfjaar 660 miljoen euro omzet realiseren, ruim meer dan de 617 miljoen euro waarop de bank rekende.

In de AScX pluste Kiadis 20,4 procent, nadat het goedkeuring kreeg in de VS voor een onderzoek naar NK-cellen. B&S verloor 4,8 procent en Alfen 3,1 procent, ondanks een stevige koersdoelverhoging van Berenberg.

Lokaal daalde Alumexx 6,0 procent nadat grootaandeelhouder MountainShield het belang verkleinde.

De Aandeelhouder TV

april 2, 2020

Dollar komt onder druk te staan

april 2, 2020

Hoe slecht worden de banencijfers? | 2 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 1, 2020

AEX 1 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 1, 2020

Uitstel en afstel sleutelwoorden | 1 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
02 apr 14:27 Redactie

7 Sterke Aandelen om te kopen om de Coronavirus-crisis te overleven

02 apr 11:12 Redactie

Extra Lunch Webinar Nico Bakker: TA en turbulente markten

02 apr 10:22 Bas Heijink

Lager top lijkt te zijn gezet