Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - dinsdag, 25 februari 2020 18:58

Europese beurzen weten niet te herstellen

De Europese beurzen leverden dinsdag de winsten van vanochtend in en sloten opnieuw flink lager als gevolg van de onzekerheden rondom het coronavirus.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index sloot dinsdag 1,8 procent lager op 404,35 punten. De Duitse DAX liet een min zien van 1,9 procent op 12.790,49 punten. De Franse CAC 40 liet eveneens een daling van 1,9 procent zien met een stand van 5.679,68 punten. De Britse FTSE zakte dinsdag ook 1,9 procent naar 7.017,88 punten.

"De zorgen om de viruscrisis doen het sentiment geen goed en alle grote Europese beurzen zijn in het rood geëindigd", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets.

De opening van de handel leek dinsdag te duiden op een voorzichtig herstel, maar de opleving bleek van korte duur, een signaal dat de markt er nog geen vertrouwen in heeft dat de situatie rondom het virus niet verder verslechtert. "Beleggers vrezen dat in navolging van Wuhan ook veel Europese steden op slot gaan", aldus Madden.

De marktvorser wees op luchtvaartmaatschappijen met een sterke focus op Europa, waaronder EasyJet en Ryanair. Op maandag gaven de luchtvaarders al flink terrein prijs en ook vandaag waren de verliezen groot. "Dit vertelt beleggers alles over het huidige sentiment rond de toeristische sector", zo stelde Madden.

De Duitse economie heeft in het vierde kwartaal 2019 ook in de meest recente raming een pas op de plaats gemaakt in vergelijking met een kwartaal eerder. Frankrijk liet over februari een stabiel ondernemersvertrouwen zien.

Olie noteerde dinsdag lager. Een april-future West Texas Intermediate noteerde 1,5 procent in het rood op 50,47 dollar, terwijl voor een mei-future Brent 54,79 dollar werd betaald, een verlies van 1,4 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,0874. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0858 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0852 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

SIG, een Britse internationale leverancier van isolatie, dakbedekking en bouwproducten, verloor in Londen maar liefst 17,9 procent nadat zowel de CEO als CFO van het bedrijf opstapte. De opvolgers werden direct bekendgemaakt. Het aandeel kreeg in de afgelopen maanden al meerdere klappen te verwerken, na winstwaarschuwingen in oktober en januari. "Er is snel een transformatieplan nodig om de schade te herstellen", aldus Madden.

Het activistische fonds Third Point van Dan Loeb heeft een belang van 5 procent genomen in de Britse verzekeraar Prudential en wil dat het bedrijf zich opsplitst. Third Point wil dat de Amerikaanse en Aziatische divisie aparte entiteiten worden. Madden wees erop dat de activistische belegger wil dat Prudential minder dividend gaat uitkeren, om meer te kunnen investeren in de eigen activiteiten. Het aandeel Prudential verloor 2,7 procent.  

In Europa leverde Commerzbank 5,8 procent in, terwijl cruiserederij Carnival 3,4 procent daalde.

Een van de weinige stijgers, bleek chemiebedrijf Arkema dat 6,4 procent won in Parijs, nadat persbureau Bloomberg meldde dat het overweegt activiteiten af te stoten. De activistische investeerder Elliott Management nam recent een belang in Arkema.        

Tussenstand Wall Street

Rond het sluiten van de Europese beurzen koersten de Amerikaanse aandelenmarkten tot 1,4 procent lager.


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


De Aandeelhouder TV

juli 7, 2020

AEX 7 juli 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

juli 7, 2020

Chart Reading en Charting Tools | Steun en Weerstand

juli 7, 2020

Tesla trekt shorts vacuüm | 7 juli 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

juli 6, 2020

AEX 6 juli 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:56

  TA: ‘Novavax krijgt een (koers)injectie’

 • 09:21

  Beleggen in waterstof: Ontdek de beste waterstof aandelen van 2020

 • 08:36

  Groene zee overspoelt beleggersland

 • 16:48

  TA: ‘Europese banken aan kop’

 • 12:56

  Technische analyse AEX – AEX-index vecht met de weerstand

 • 08:32

  China zorgt voor risk-on sentiment op de beurzen

 • 17:18

  TA: ‘Tencent volgt een Chinese wijsheid ‘

 • 11:19

  De beste zilvermijnaandelen van 2020

 • 09:40

  TA: ‘Energieke aandelen op het netvlies’

Masterclasses

 • 14 juli

  De kijk van Albert Jellema op de Nederlandse aandelenmarkt

 • 21 juli

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

 • 24 juli

  Voorbeurs handelen in Amerikaanse aandelen

Columns

Nieuw
06 jul 10:49 Nico Bakker

Nieuwe SBM Offshore bullenparade

06 jul 10:18 Marco Knulst

Economie adhv gezelschapsspellen

06 jul 09:23 Van Eck

Een gouden ster voor junior mijnbouw bedrijven