fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - maandag, 24 februari 2020 15:47

Beursblik: beleggers focussen op outlook ASMI

De kwartaalcijfers van ASM International beloven niet heel spannend te worden, nadat de hafgeleiderspecialist in aanloop naar het cijferseizoen al een voorproefje gaf, maar vanwege het coronavirus zal de markt nog meer dan anders letten op de verwachtingen die het bedrijf afgeeft.  

Medio januari meldde ASMI dat het de eigen verwachtingen voor het vierde kwartaal heeft overtroffen, ruimschoots zelfs.

Er werd afgelopen kwartaal voor meer dan 370 miljoen euro aan orders binnengehaald, terwijl de halfgeleiderspecialist slechts rekende op 290 miljoen tot 310 miljoen euro.

Op basis van de voorlopige cijfers meldde ASMI dat de omzet in het afgelopen kwartaal ook net boven de afgegeven outlook van 310 miljoen tot 330 miljoen euro zal uitkomen.

Al deze cijfers zijn exclusief de 61 miljoen dollar die ASMI binnenkrijgt door de schikking die werd getroffen met Kokusai Electric. 

"Vooral de orderinstroom is weer indrukwekkend", zei Edwin de Jong van NIBC in een reactie op de voorlopige cijfers. Er is een kans dat het recordniveau van 373 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2019 wordt overtroffen, vulde hij aan.

Outlook

Nu de kwartaalcijfers vermoedelijk niet meer zullen verrassen, kijken beleggers vooral uit naar de verwachtingen voor het lopende eerste kwartaal en daarna.

JPMorgan Cazenove verwacht dat ASMI voor het eerste kwartaal van dit jaar vermoedelijk een omzetverwachting zal afgeven van meer dan 350 miljoen euro. "Dat zou een erg sterke start van 2020 zijn."

Analist Marc Hesselink van ING besloot verder om zijn omzetramingen voor 2020 en 2021 met respectievelijk 14 en 15 procent te verhogen. Dankzij de blootstelling aan logic en foundry, verwacht ING dat ASMI de komende kwartalen bovengemiddeld zal presteren. Daarbij lijken de vooruitzichten voor de geheugenmarkt "eindelijk" te verbeteren, zei hij, wijzend op de spotprijzen.

ASMI is ook één van de favoriete aandelen van ING in de Benelux. 

Nadat ASMI de voorlopige cijfers presenteerde, is het coroanvirus uitgebroken, en teistert het virus inmiddels niet alleen China, maar ook andere landen, zoals Japan, Zuid-Korea en Italië.

En Zuid-Korea kan wel eens een probleem worden, als daar net als in China op grote schaal fabrieken langdurig worden gesloten. Het Aziatische land geldt als een grootmacht in de halfgeleidersector met alle gevolgen van dien.

ASMI opent de boeken dinsdag nabeurs.

De Aandeelhouder TV

april 5, 2020

Ahold Delhaize, Galapagos en Shell favoriet voor april

april 3, 2020

AEX index week 14 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 3, 2020

Eisen Trump aan oliesector onrealistisch

april 3, 2020

Olieprijs spuit omhoog | 3 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
02 apr 14:27 Redactie

7 Sterke Aandelen om te kopen om de Coronavirus-crisis te overleven

02 apr 11:12 Redactie

Extra Lunch Webinar Nico Bakker: TA en turbulente markten

02 apr 10:22 Bas Heijink

Lager top lijkt te zijn gezet