Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - vrijdag, 21 februari 2020 14:47

Wall Street koerst af op lagere opening

 De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,4 procent in het rood.

Daarmee zetten de Amerikaanse aandelenmarkten de neerwaartse trend van donderdag voort, vanwege het besef dat de uitbraak van het coronavirus meer invloed zou kunnen hebben op de bedrijfswinsten en de wereldwijde groei dan aanvankelijk werd gedacht. Handelaren zetten momenteel in op traditionele veilige havens.

Markten zagen zich eerder deze week juist nog gesteund door de hoop dat de virusuitbraak in China mogelijk onder controle zou zijn. Dit heeft alleen wel tot gevolg dat een groot deel van 's werelds op één na grootste economie vrijwel stil kwam te liggen. Beleggers twijfelen nu of ze aanvankelijk niet te optimistisch waren.

De verspreiding van het coronavirus naar Japan en Zuid-Korea zou wel eens een signaal kunnen zijn dat de uitbraak langer gaat duren en groter van omvang zal blijken, zei marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

Daarnaast wijst de analist op het feit dat aandelen, obligaties, goud en de Amerikaanse dollar aanvankelijk allemaal stegen. "Dit is een ongebruikelijke gang van zaken en suggereert dat de markt enorm onzeker is over de veerkracht van de wereldeconomie, aangezien beleggers zich over de hele linie indekken", zei Hewson.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de Verenigde Staten een tweetal publicaties geagendeerd. Pakweg vijftien minuten na opening van Wall Street verschijnt de samengestelde inkoopmanagersindex van februari, gevolgd door de bestaande woningverkopen in januari.

De euro/dollar noteerde op 1,0804. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0796 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0783 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 1,4 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Dropbox noteerde in de elektronische handel voorbeurs 12,5 procent hoger. De online opslagdienst rapporteerde donderdag nabeurs over het vierde kwartaal beter dan verwachte resultaten.

Coca-Cola verwacht in navolging van techreus Apple dat de uitbraak van  het coronavirus de resultaten zal drukken. Het aandeel noteerde voorbeurs vlak.

Deere & Co heeft over het eerste kwartaal van het lopende gebroken boekjaar de omzet licht zien dalen, maar de winstgevendheid wel zien toenemen en herhaalde de winstverwachting voor het hele jaar. Het aandeel steeg voorbeurs 6,2 procent.

Fitbit daalde voorbeurs 0,9 procent. De omzet van de Amerikaanse maker van fitness wearables is in het vierde kwartaal naar het laagste niveau sinds zijn beursgang gedaald.

First Solar heeft het afgelopen kwartaal onverwacht een verlies geboekt. Ook de omzet viel tegen. Het aandeel verloor voorbeurs 12,2 procent.

Six Flags zei de plannen om uit te breiden in China te hebben geschrapt. Het aandeel daalde voorbeurs 1,1 procent.

Sprint en T-Mobile US hebben nieuwe afspraken gemaakt voor hun fusie. De ruilverhouding van de deal, die volledig in aandelen wordt gedaan, biedt nun een gunstigere ruilverhouding voor de moedermaatschappij van T-Mobile, Deutsche Telekom. Elk aandeel T-Mobile is nu goed voor 11 stukken van Sprint. Dat was eerder 9,75. Sprint steeg 6,0 procent, terwijl T-Mobil US 0,8 procent verloor.

Domino's Pizza verloor 1,1 procent. 's Werelds grootste pizzaketen heeft in het vierde kwartaal beter gepresteerd dan verwacht. Zowel de winst als de omzet overtroffen de verwachtingen.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,4 procent lager op 3.373,23 punten. De Dow Jones index eindigde 0,4 procent in het rood op 29.219,98 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,7 procent tot 9.750,96 punten.

De Aandeelhouder TV

april 9, 2020

Just Eat Takeaway scoort goed | 9 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 8, 2020

AEX 8 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 8, 2020

Nog steeds geen goed koopmoment

april 8, 2020

Beleggers massaal actief op de beurs | 8 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
09 apr 08:31 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Duurzaamheid en veerkracht in volatiele markten

08 apr 11:02 Bas Heijink

Let op nieuwe verzwakkingen

07 apr 14:10 Marco Knulst

DEAD CROSS wereldwijde inflatie gecorrigeerde staatsleningen