Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - vrijdag, 21 februari 2020 18:30

Europese beurzen lager het weekend in

 De aandelenmarkten in Europa zijn lager het weekend ingegaan. De Stoxx Europe 600 eindigde vrijdag 0,5 procent in het rood op 428,07 punten, de Duitse DAX leverde 0,6 procent in op 13.579,33 punten. De Franse CAC 40 sloot 0,5 procent in de min op een slot van 6.029,72 punten en de Britse FTSE 100 eindigde 0,4 procent lager op  7.403,92 punten.

De zorgen over het coronavirus hielden ook vrijdag aan. Inmiddels zijn er wereldwijd bijna 77.000 besmettingen en steeds meer bedrijven waarschuwen voor de gevolgen. Coca-Cola zei vrijdag dat de impact van het virus de resultaten in het huidige eerste kwartaal zal beïnvloeden.

Op macro-economisch vlak was er aandacht voor inkoopdata uit de eurozone, Azië en de VS. In de eurozone vielen de inkoopmanagersindexen mee. Volgens econoom Chris Williamson van Markit is dit bemoedigend maar blijft de outlook onzeker door de corona-uitbraak.

In Japan en de VS was het beeld niet rooskleurig. Voorlopige data over de maand februari toonden voor het eerst in vier jaar een krimp in de Amerikaanse dienstensector. Volgens econoom Williamson duiden de huidige inkoopdata op een magere groei van 0,6 procent in februari. Op langere termijn zijn Amerikaanse inkoopmanagers wel positief, aldus de econoom. 

De euro/dollar noteerde rond het Europese slot op 1,0851. Olie werd 1,5 procent minder waard. Saoedi-Arabië overweegt om zonder hulp van Rusland de OPEC-productie te verlagen ter bestrijding van het coronavirus.
 
Bedrijfsnieuws

Allianz heeft in het vierde kwartaal van 2019 een licht lagere operationele winst gerapporteerd ten opzichte van een jaar eerder. De verzekeraar kondigde verder een aandeleninkoopprogramma aan ter waarde van 1,5 miljard euro en het dividend wordt verhoogd. Het aandeel Allianz sloot vrijdag 1,2 procent hoger.

Een opvallende koersbeweging was er het Franse Sopra Steria, dat 12,2 procent steeg na beter dan verwachte resultaten. Ook werd de overname van Sodifrance aangekondigd, voor 17,10 euro per aandeel. Sodifrance werd vrijdag 6,5 procent minder waard.

Pearson daalde 3,9 procent in Londen. De Britse uitgever kwam vrijdag met een tegenvallende outlook voor het huidige boekjaar.

Het aandeel Proximus stond onder druk nadat het teleurstellende jaarcijfers presenteerde. Het aandeel moest 6,0 procent prijsgeven.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden rond het Europese slot flink in het rood.

De Aandeelhouder TV

april 9, 2020

Just Eat Takeaway scoort goed | 9 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 8, 2020

AEX 8 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 8, 2020

Nog steeds geen goed koopmoment

april 8, 2020

Beleggers massaal actief op de beurs | 8 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
09 apr 08:31 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Duurzaamheid en veerkracht in volatiele markten

08 apr 11:02 Bas Heijink

Let op nieuwe verzwakkingen

07 apr 14:10 Marco Knulst

DEAD CROSS wereldwijde inflatie gecorrigeerde staatsleningen