Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - vrijdag, 21 februari 2020 11:45

Beursnieuweling CM.com geen dividendbetaler

CM.com wil in de komende jaren blijven investeren in groei, waarbij ook naar overnames gekeken wordt, wat betekent dat aandeelhouders van de beursnieuweling niet vlot op dividend hoeven rekenen. Dit stelde CEO Jeroen van Glabbeek van CM.com vrijdag tegen ABM Financial News.

CM.com, een communicatieplatform met betaalfunctionaliteit, werd vrijdag naar de Amsterdamse beurs gebracht door investeringsvehikel Dutch Star Companies One.  

In oktober stelde CM een beursgang nog uit, naar eigen zeggen vanwege ongunstige marktomstandigheden. De spanning of er bij de beursgang van vrijdag wel genoeg interesse zou zijn onder beleggers, was er niet bij Van Glabbeek. "Vorig jaar was het spannend, maar nu was de route naar de beurs al van te voren duidelijk, door de steun van Teslin en Dutch Star", aldus de topman.

Dutch Star stak 65 miljoen euro in CM.com. Teslin wilde 15 miljoen tot 20 miljoen investeren. Dit werd uiteindelijk 15 miljoen, naar eigen keuze van CM. De oprichters van CM.com, Van Glabbeek en Gilbert Gooijers, hadden ieder een belang van 50 procent in het bedrijf. Dit is nu elk 29 procent. 

"De aandeelhouders van Dutch Star Companies One zijn vrij om hun aandelen te verhandelen", aldus Van Glabbeek. De oprichters van CM.com, maar ook promoter Niek Hoek van Dutch Star, hebben afgesproken hun aandelen een jaar lang niet te verkopen.  

Volgens Van Glabbeek helpt een beursgang om verder te groeien, onder meer via overnames, maar ook om medewerkers te belonen. "Bovendien merken we onder klanten dat een beursnotering toch een stuk vertrouwen geeft. Dat helpt direct in de omzet en transparantie", aldus de topman. De CEO had afgelopen jaar circa honderd namen op het overnamelijstje staan. "We blijven erg selectief als het om overnames gaat." CM.com nam onder meer DocData Payments over in 2017.

CM.com mikt voor de middellange termijn op een omzetgroei van 30 procent. Een groot deel van de jaaromzet van vorig jaar werd direct geherinvesteerd. Dat zal volgens de topman dit jaar niet anders zijn. "Geld dat binnenkomt, gaat direct naar de groei." 

Illusies over een dividenduitkering in de toekomst, drukte Van Glabbeek meteen de kop in. "Er wordt geen dividend uitgekeerd."

De grootste tien klanten van CM.com zijn goed voor het leeuwendeel van de omzet, maar Van Glabbeek ziet dit niet direct als een risico. Van de grote klanten valt er volgens hem jaarlijks slechts 1 procent weg, van alle klanten 4 procent. "99 procent van de grote klanten blijft en groeien zelfs door."  

De Aandeelhouder TV

mei 25, 2020

AEX 25 mei 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 25, 2020

Galapagos is meer dan filgotinib

mei 25, 2020

Laag handelsvolume in Amsterdam | 25 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 22, 2020

AEX week 21 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
25 mei 14:07 Redactie

Terugkijken het ‘Tweede Grote CrisisWebinar’ met Albert Jellema en Nico Bakker

25 mei 12:29 Marco Knulst

Nasdaq100

25 mei 12:41 Nico Bakker

POSTNL bulls aan de leiding