Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - vrijdag, 21 februari 2020 18:00

Beursblik: kredietanalisten te spreken over Fugro

Kredietanalisten zijn te spreken over de maatregelen die Fugro afgelopen week trof om de schulden aan te pakken en het bedrijf duurzamer te maken. Dit bleek uit rapporten van Moody's en Standard & Poor's Global Ratings.

S&P denkt dat de marktomstandigheden voor Fugro zullen blijven verbeteren en dat dit ten goede zal komen aan de winstgevendheid van de bodemonderzoeker.

Fugro is een relatief kleine onderneming met blootstelling aan een beperkt aantal segmenten, aldus de analisten. De huidige transformatie zal volgens S&P voor meer veerkracht zorgen en het risicoprofiel verbeteren.

Nu Fugro vers kapitaal heeft opgehaald met een aandelenuitgifte en de verkoop van obligaties, zal de schuldpositie van Fugro ook verbeteren aldus de kredietanalisten.

S&P heeft een B rating voor Fugro in combinatie met een stabiele outlook. Moody's hanteert een B2 rating met eveneens een stabiele outlook.

Het was voor het eerst dat Moody's een rating op Fugro plakte. Net als de analisten van S&P denken ook die van Moody's dat Fugro betere jaren in het verschiet heeft. "Het liquiditeitsprofiel van Fugro is solide", aldus de kredietbeoordelaar, wijzend op de maatregelen van afgelopen week.

De analisten verwachten dat Fugro in de komende periode de verhouding tussen aangepaste brutoschuld en EBITDA zal zien dalen tot onder de 5 en dat de bodemonderzoeker de komende 12 tot 18 maanden de vrije kasstroom niet serieus in het rood zal zien komen.

De Aandeelhouder TV

april 9, 2020

Just Eat Takeaway scoort goed | 9 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 8, 2020

AEX 8 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 8, 2020

Nog steeds geen goed koopmoment

april 8, 2020

Beleggers massaal actief op de beurs | 8 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
09 apr 08:31 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Duurzaamheid en veerkracht in volatiele markten

08 apr 11:02 Bas Heijink

Let op nieuwe verzwakkingen

07 apr 14:10 Marco Knulst

DEAD CROSS wereldwijde inflatie gecorrigeerde staatsleningen