Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - vrijdag, 21 februari 2020 19:50

Aandelenmarkten VS onder druk

 De Amerikaanse beurzen noteerden met nog ruim twee uur handel voor de boeg lager. Met name de technologie aandelen moesten in waarde achteruit. 

De toonaangevende S&P 500 index daalde 1,1 procent tot 3.336,19 punten, de Dow Jones index verloor 0,9 procent op 29.967,64 punten en de Nasdaq noteerde 1,8 procent op 9.572,39 punten.

Markten zagen zich eerder deze week juist nog gesteund door de hoop dat de virusuitbraak in China mogelijk onder controle zou zijn. Beleggers twijfelen nu of ze aanvankelijk niet te optimistisch waren. 

Naar onze mening heeft de economische neergang van China duidelijk een negatieve impact op de wereldeconomie, stelde analist Olai Milhoj van Danske Banke "Het is de vraag of het monetaire beleid hier daadwerkelijk wat kan tegen doen."

De volledige economische impact van de ziekte is onduidelijk, maar de eerste indicaties laten zien dat het in ieder geval de autoverkopen in China fors lijkt aan te tasten. De Chinese verkoopcijfers van personenauto's voor de eerste twee weken van februari lieten een daling van 92% op jaarbasis zien, zo meldde Bloomberg News.

Naast het coronavirus kreeg de beurs ook een tik van de inkoopmanagersindex van de VS. De economische activiteit in de dienstensector in de Verenigde Staten is in februari voor het eerst in vier jaar gekrompen.

Salestrader Gert Berendse merkte op dat beleggers de veilige haven goud weer weten te vinden. Het edelmetaal dikte 1,5 procent aan. "Naast goud worden de Amerikaanse obligaties ook gezocht door de belegger."

Olie noteerde vrijdag lager. Een april-future West Texas Intermediate noteerde 1,0 procent in het rood op 53,37 dollar, terwijl voor een april-future Brent 58,41 dollar werd betaald, een daling van 1,5 procent. Saoedi-Arabië overweegt een verdere productieverlaging binnen de OPEC, zonder de steun van bondgenoot Rusland. Dit schreef The Wall Street Journal vrijdag op basis van bronnen.

Na de publicatie van goede en in een aantal gevallen beter dan verwachte inkoopmanagersindices voor de belangrijkste eurolanden en het Verenigd Koninkrijk, is de euro vrijdag weer even 'los' van de 1,08 dollar en niveaus hieronder. "Mocht de euro vandaag boven de 1,0820 dollar sluiten, dan ligt er voor de Europese munt ruimte naar 1,09 dollar", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank vrijdag tegen ABM Financial News.

De euro/dollar noteerde op 1,0857. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0796 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0783 op de borden.

Bedrijfsnieuws
Het aandeel Ebay steeg 2,0 procent na een rapport van The Wall Street Journal dat mogelijk de advertentie-activiteiten van het e-commercebedrijf verkocht gaan worden. De activiteiten zouden ongeveer 10 miljard dollar waard zijn.

Dropbox noteerde 22,4 procent hoger. De online opslagdienst rapporteerde donderdag nabeurs over het vierde kwartaal beter dan verwachte resultaten.

Coca-Cola verwacht in navolging van techreus Apple dat de uitbraak van  het coronavirus de resultaten zal drukken. Het aandeel steeg 0,6 procent.

Deere & Co heeft over het eerste kwartaal van het lopende gebroken boekjaar de omzet licht zien dalen, maar de winstgevendheid wel zien toenemen en herhaalde de winstverwachting voor het hele jaar. Het aandeel koerste 7,8 procent hoger.
De Amerikaanse president Donald Trump liet in een tweet weten dat de boeren in Amerika die aanvullende hulp nodig hebben totdat de handelsovereenkomsten met onder andere China, Mexico en Canada daadwerkelijk hun intrede doen, die hulp zullen krijgen van de overheid. "De hulp zal betaald worden van het geld dat we met de forse importtarieven binnen halen."  

Fitbit daalde voorbeurs 0,9 procent. De omzet van de Amerikaanse maker van fitness wearables is in het vierde kwartaal naar het laagste niveau sinds zijn beursgang gedaald.

First Solar heeft het afgelopen kwartaal onverwacht een verlies geboekt. Ook de omzet viel tegen. Het aandeel verloor 0,2 procent.

Six Flags zei de plannen om uit te breiden in China te hebben geschrapt. Het aandeel won 3,0 procent.

Sprint en T-Mobile US hebben nieuwe afspraken gemaakt voor hun fusie. De ruilverhouding van de deal, die volledig in aandelen wordt gedaan, biedt nun een gunstigere ruilverhouding voor de moedermaatschappij van T-Mobile, Deutsche Telekom. Elk aandeel T-Mobile is nu goed voor 11 stukken van Sprint. Dat was eerder 9,75. Sprint steeg 5,8 procent, terwijl T-Mobil US 1,3 procent verloor.

Domino's Pizza verloor 0,7 procent. 's Werelds grootste pizzaketen heeft in het vierde kwartaal beter gepresteerd dan verwacht. Zowel de winst als de omzet overtroffen de verwachtingen.


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


De Aandeelhouder TV

juli 7, 2020

AEX 7 juli 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

juli 7, 2020

Chart Reading en Charting Tools | Steun en Weerstand

juli 7, 2020

Tesla trekt shorts vacuüm | 7 juli 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

juli 6, 2020

AEX 6 juli 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:56

  TA: ‘Novavax krijgt een (koers)injectie’

 • 09:21

  Beleggen in waterstof: Ontdek de beste waterstof aandelen van 2020

 • 08:36

  Groene zee overspoelt beleggersland

 • 16:48

  TA: ‘Europese banken aan kop’

 • 12:56

  Technische analyse AEX – AEX-index vecht met de weerstand

 • 08:32

  China zorgt voor risk-on sentiment op de beurzen

 • 17:18

  TA: ‘Tencent volgt een Chinese wijsheid ‘

 • 11:19

  De beste zilvermijnaandelen van 2020

 • 09:40

  TA: ‘Energieke aandelen op het netvlies’

Masterclasses

 • 14 juli

  De kijk van Albert Jellema op de Nederlandse aandelenmarkt

 • 21 juli

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

 • 24 juli

  Voorbeurs handelen in Amerikaanse aandelen

Columns

Nieuw
06 jul 10:49 Nico Bakker

Nieuwe SBM Offshore bullenparade

06 jul 10:18 Marco Knulst

Economie adhv gezelschapsspellen

06 jul 09:23 Van Eck

Een gouden ster voor junior mijnbouw bedrijven