Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - woensdag, 19 februari 2020 19:35

Wall Street koerst hoger

 De Amerikaanse beurzen koersten woensdag hoger. De toonaangevende S&P 500 index noteerde tot 0,6 procent in het groen, terwijl de Dow Jones index 0,5 procent won. Techbeurs Nasdaq schreef 1,0 procent. 

"De stemming op Wall Street is opperbest, vanwege de hoop op stimuleringsmaatregelen door de Chinese centrale bank en door solide economische cijfers vanuit de VS", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. 

Berichten dat een groot aantal fabrieken in China de productie herstart, na een langdurige stilstand als gevolg van de uitbraak van het coronavirus, werden positief opgevat.

Inmiddels zijn er meer dan 75.000 besmettingen met een sterftegraad van 2,7 procent. Dit percentage loopt de laatste dagen geleidelijk op.

Verder zou Beijing bereid zijn om de luchtvaartsector te hulp te schieten, vanwege de impact van de virusuitbraak. Volgens handelaren van ABN AMRO zet dit Wall Street hoger.

Wall Street sloot dinsdag nog lager, na een omzetwaarschuwing van techreus Apple vanwege de impact van het coronavirus op de verkopen.

Op macro-economisch vlak werd woensdag voorbeurs bekend dat het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten in januari op maandbasis met 3,6 procent is gedaald, terwijl het aantal afgegeven bouwvergunningen voor woningen op maandbasis juist steeg met 9,2 procent. Op jaarbasis stegen zowel de vergunningen als het aantal in aanbouw genomen woningen met dubbelecijfers. Het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten is vorige week gedaald met 6,4 procent. 

De Amerikaanse producentenprijzen zijn januari op maandbasis met 0,5 procent gestegen. Volgens Madden schetsten de overwegend beter dan voorziene macrocijfers van woensdag een positief beeld van de Amerikaanse economie. 

Vanavond volgen de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve.

De euro/dollar noteerde op 1,0793. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0790 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0791 op de borden.

Olie noteerde woensdag tot 2,5 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Garmin presteerde in 2019 beter dan verwacht. Zowel de omzet als de winst viel hoger uit dan in de door de navigatiespecialist afgegeven outlook. Ook voor 2020 voorziet Garmin een stijging van de omzet en de winst. Het dividend werd verhoogd. Het aandeel koerste 7,6 procent hoger. 
 
Boeing noteerde 0,3 procent hoger. De Amerikaanse vliegtuigfabrikant is opnieuw op problemen gestuit met zijn 737 MAX vliegtuigen. Boeing meldde vuil te hebben gevonden in de brandstoftanks van de vliegtuigen.

General Electric is met Airbus in gesprek over het ontwerp en de levering van een motor voor het nieuwe A330neo van Airbus. Het aandeel noteerde 0,2 procent hoger.

Agilent Technologies, producent van laboratoriuminstrumenten, zei dat de outlook voor het hele boekjaar wordt beïnlvoed door het coronavirus. Het aandeel leverde 0,6 procent in.

Bed Bath & Beyond won 7,9 procent, nadat de nieuwe CEO Mark Tritton zijn visie presenteerde voor de toekomst van het bedrijf. Ruimere winkels staan hoog op zijn wensenlijstje.

Herbalife Nutrition waarschuwde ook voor een wezenlijk effect op zijn activiteiten in het eerste kwartaal vanwege het coronavirus. Desondanks won het aandeel 0,8 procent.

Analog Devices steeg 4,1 procent, na beter dan verwachte kwartaalcijfers.
 
Groupon is van plan om tegen het einde van het jaar te stoppen met de verkoop van producten, vanwege het "zeer competitieve en in sommige gevallen economische irrationele retaillandschap". Het aandeel daalde 41,1 procent.

Apple noteerde woensdag 1,6 procent hoger, na dinsdag 1,8 procent aan beurswaarde te zijn verloren na de omzetwaarschuwing.


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


De Aandeelhouder TV

juli 2, 2020

Chart Reading en Charting Tools | Trading Range

juli 2, 2020

Optimisme beursexperts daalt verder

juli 2, 2020

AEX 2 juli 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

juli 2, 2020

Tour Tips & Trades Portaal

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:09

  Covid-19-hoop & Tesla meest waardevolle autobouwer

 • 17:46

  TA: ‘Als een raket of als een virus?’

 • 09:45

  ETF van de week: iShares Nasdaq Biotech ETF (BTEC)

 • 08:44

  Chipmakers in trek & goud blijft floreren

 • 17:13

  TA: ‘Hang Seng index is niet meer veilig’

 • 16:52

  Zilverprijs verwachting 2020 – Waar gaat de zilverprijs heen?

 • 10:40

  De beste goudmijnaandelen van 2020

 • 08:42

  Boeing geeft Wall Street vleugels & Amerikaanse huizenmarkt veerkrachtig

 • 16:22

  TA: ‘BREXIT door een technische bril’

Masterclasses

 • 07 juli

  Is een tweede correctie op de beurzen aanstaande?

 • 14 juli

  De kijk van Albert Jellema op de Nederlandse aandelenmarkt

 • 21 juli

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

 • 24 juli

  Voorbeurs handelen in Amerikaanse aandelen

Columns

Nieuw
02 jul 08:51 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Een onzekere toekomst voor big oil

01 jul 11:14 Bas Heijink

Zware weerstandszone AEX intact

29 jun 11:45 Nico Bakker

Offensieve koopkans PROSUS