Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - woensdag, 19 februari 2020 22:06

Wall Street hoger gesloten

De Amerikaanse beurzen zijn woensdag hoger gesloten. De toonaangevende S&P 500 index won 0,5 procent op een recordniveau van 3.386,15 punten, terwijl de Dow Jones index 0,4 procent steeg tot 29.348,03 punten. Techbeurs Nasdaq schreef 0,9 procent bij op 9.817,18 punten, hetgeen eveneens een recordniveau was. 

"De stemming op Wall Street is opperbest, vanwege de hoop op stimuleringsmaatregelen door de Chinese centrale bank en door solide economische cijfers vanuit de VS", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. 

Berichten dat een groot aantal fabrieken in China de productie herstart, na een langdurige stilstand als gevolg van de uitbraak van het coronavirus, werden positief opgevat.

Inmiddels zijn er meer dan 75.000 besmettingen met een sterftegraad van 2,7 procent. Dit percentage loopt de laatste dagen geleidelijk op.

Verder zou Beijing bereid zijn om de luchtvaartsector te hulp te schieten, vanwege de impact van de virusuitbraak. Volgens handelaren van ABN AMRO zet dit Wall Street hoger.

Wall Street sloot dinsdag nog lager, na een omzetwaarschuwing van techreus Apple vanwege de impact van het coronavirus op de verkopen.

Op macro-economisch vlak werd woensdag voorbeurs bekend dat het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten in januari op maandbasis met 3,6 procent is gedaald, terwijl het aantal afgegeven bouwvergunningen voor woningen op maandbasis juist steeg met 9,2 procent. Op jaarbasis stegen zowel de vergunningen als het aantal in aanbouw genomen woningen met dubbelecijfers. Het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten is vorige week gedaald met 6,4 procent. 

De Amerikaanse producentenprijzen zijn januari op maandbasis met 0,5 procent gestegen. Volgens Madden schetsten de overwegend beter dan voorziene macrocijfers van woensdag een positief beeld van de Amerikaanse economie. 

Woensdagavond volgden ook de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve. De beleidsmakers van de Fed zagen tijdens de vergadering op 28 en 29 januari dat de verwachtingen voor de economie een stuk gunstiger positiever waren dan in de beleidsvergadering een maand eerder, al blijven de neerwaartse risico's prominent. 

In de notulen werd het coronavirus acht keer benoemd. De beleidsmakers erkenden dat het virus voor mogelijke disruptie kan zorgen en zeggen de gevolgen ervan nauwlettend in de gaten te houden. 

Verder lieten de notulen zien dat er een voorstel ligt om na april de tweeweekse leningen die de Fed uitgeeft vanwege krapte op de markt voor een bepaald type kortetermijnfinanciering, de zogeheten repurchase agreements of 'repo's, langzaam stop te zetten. Tegen die tijd verwachten de beleidsmakers dat de Fed genoeg heeft geholpen bij het opbouwen van de reserves van banken en hedgefunds.

De euro/dollar noteerde op 1,0803. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0790 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0791 op de borden.

De future voor een vat ruwe olie sloot woensdag 2,4 procent, ofwel 1,24 dollar, hoger op 53,29 dollar op de New York Mercantile Exchange. Daarmee sloot de olieprijs op het hoogste niveau in drie weken. De olieprijzen profiteerden in de afgelopen dagen van afnemende zorgen over het coronavirus en van mogelijke productiebeperkingen in Libië en Venezuela. De olieprijzen vonden woensdag bovendien de weg omhoog, na signalen dat het rapport over de wekelijkse olievoorraden, dat donderdag wordt verwacht, mogelijk positief zal uitpakken voor de oliemarkt.   

Bedrijfsnieuws

Garmin presteerde in 2019 beter dan verwacht. Zowel de omzet als de winst viel hoger uit dan in de door de navigatiespecialist afgegeven outlook. Ook voor 2020 voorziet Garmin een stijging van de omzet en de winst. Het dividend werd verhoogd. Het aandeel sloot krap zeven procent hoger. 
 
Boeing sloot licht lager. De Amerikaanse vliegtuigfabrikant is opnieuw op problemen gestuit met zijn 737 MAX vliegtuigen. Boeing meldde vuil te hebben gevonden in de brandstoftanks van de vliegtuigen.

General Electric is met Airbus in gesprek over het ontwerp en de levering van een motor voor het nieuwe A330neo van Airbus. Het aandeel sloot circa een procent lager.

Agilent Technologies, producent van laboratoriuminstrumenten, zei dat de outlook voor het hele boekjaar wordt beïnlvoed door het coronavirus. Het aandeel won krap een procent.

Bed Bath & Beyond won circa zeven procent, nadat de nieuwe CEO Mark Tritton zijn visie presenteerde voor de toekomst van het bedrijf. Ruimere winkels staan hoog op zijn wensenlijstje.

Herbalife Nutrition waarschuwde ook voor een wezenlijk effect op zijn activiteiten in het eerste kwartaal vanwege het coronavirus. Het aandeel daalde met een procent.

Analog Devices steeg 4,5 procent, na beter dan verwachte kwartaalcijfers.
 
Groupon is van plan om tegen het einde van het jaar te stoppen met de verkoop van producten, vanwege het "zeer competitieve en in sommige gevallen economische irrationele retaillandschap". Het aandeel daalde circa 44 procent.

Apple sloot woensdag circa anderhalf procent hoger, na dinsdag 1,8 procent aan beurswaarde te zijn verloren na de omzetwaarschuwing.

De Aandeelhouder TV

juli 10, 2020

Indicator analyse | De Swingteller

juli 10, 2020

ING sluit kantoren | 10 juli 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

juli 9, 2020

AEX 9 juli 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

juli 9, 2020

Rookworst van Ahold | 9 juli 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:05

  TA: ‘Hoofdschouderpatronen gesignaleerd!’

 • 10:57

  Aandeel Tesla: staat de Tesla-bubbel op knappen?

 • 08:52

  Coronavirus blijft om zich heen slaan & beleggers doen een stapje terug

 • 17:44

  TA: ‘Goudprijs onderweg naar recordniveau’

 • 08:43

  Traditionele bedrijven hebben het zwaar, maar tech-aandelen trekken de kar

 • 16:58

  TA: ‘Gaming aandelen bieden meer vermaak’

 • 09:15

  ETF van de week: WT Physical Palladium ETF (VZLB)

 • 08:06

  Amerikaanse beurs omlaag en vaccinontwikkelaar Novavax schiet de lucht in

 • 17:56

  TA: ‘Novavax krijgt een (koers)injectie’

Masterclasses

 • 14 juli

  De kijk van Albert Jellema op de Nederlandse aandelenmarkt

 • 24 juli

  Voorbeurs handelen in Amerikaanse aandelen

 • 27 augustus

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

Columns

Nieuw
10 jul 14:34 Redactie

Webinar: Visie Albert Jellema op de Nederlandse aandelenmarkt

10 jul 14:48 Marco Knulst

GOLDEN CROSS S&P 500

09 jul 08:33 Cor Wijtvliet

De oliesector bereidt zich voor op het onvermijdelijke