Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - woensdag, 19 februari 2020 12:56

Amerikaanse futures wijzen op hogere opening Wall Street

 De Amerikaanse futures wijzen woensdag rond het middaguur op een hogere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,2 procent in het groen.

Beleggers putten hoop uit beter dan verwachte Japanse exportcijfers en berichten dat een groot aantal fabrieken in China, na een langdurige stilstand als gevolg van de uitbraak van het coronavirus, de productie herstart.

Inmiddels zijn er meer dan 75.000 besmettingen met een sterftegraad van 2,7 procent. Dit percentage loopt de laatste dagen geleidelijk op.

Verder zou Beijing bereid zijn om de luchtvaartsector te hulp te schieten, vanwege de impact van de virusuitbraak. Volgens handelaren van ABN AMRO zette dit de futures op Wall Street hoger. 

Wall Street sloot dinsdag nog lager, na een omzetwaarschuwing van techreus Apple vanwege de impact van het coronavirus op de verkopen.

"De grote vraag is of de waarschuwing van Apple, dat het dit kwartaal inkomsten misloopt, een einde maakt aan het optimisme van beleggers, die denken dat de [economische] vertraging van het corondavirus waarschijnlijk slechts een tijdelijk fenomeen is", zei marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

Op macro-economisch vlak staan woensdag in de Verenigde Staten een viertal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen, gevolgd door cijfers over de in aanbouw genomen woningen en afgegeven bouwvergunningen, en de ontwikkeling van de producentenprijzen in januari. Vanavond volgen de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve.

De euro/dollar noteerde op 1,0792. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0790 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0791 op de borden.

Olie noteerde woensdag tot 1,2 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Apple noteerde woensdag in de elektronische handel voorbeurs 0,5 procent hoger, na dinsdag 1,8 procent aan beurswaarde te zijn verloren na de omzetwaarschuwing.

Agilent Technologies, producent van laboratoriuminstrumenten, zei dat de ourlook voor het hele boekjaar wordt beïnlvoed door het coronavirus. Er was voorbeurs nog geen handel in het aandeel.

Bed Bath & Beyond won 3,1 procent, nadat de nieuwe CEO Mark Tritton zijn visie presenteerde voor de toekomst van het bedrijf. Ruimere winkels staan hoog op zijn wensenlijstje.

Herbalife Nutrition waarschuwde ook voor een wezenlijk effect op zijn activiteiten in het eerste kwartaal vanwege het coronavirus. Desondanks won het aandeel voorbeurs 3,0 procent.

Groupon is van plan om tegen het einde van het jaar te stoppen met de verkoop van producten, vanwege het "zeer competitieve en in sommige gevallen economische irrationele retaillandschap". Het aandeel daalde voorbeurs 21,3 procent.

Hyatt Hotels, Avis Budget en Zillow komen woensdag met kwartaalcijfers.

Slotstanden
 
De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,3 procent lager op 3.370,29 punten. De Dow Jones index eindigde 0,6 procent in het rood op 29.232,19 punten en technologiebeurs Nasdaq sloot vlak op 9.732,74 punten.

De Aandeelhouder TV

mei 27, 2020

AEX klaar voor uitbraak naar boven

mei 27, 2020

NL op ramkoers met Air France | 27 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 26, 2020

AEX 26 mei 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 26, 2020

Moody’s zet Wereldhave op junkstatus | 26 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
26 mei 10:02 Bas Heijink

Waar eindigt deze herstelbeweging?

25 mei 14:07 Redactie

Terugkijken het ‘Tweede Grote CrisisWebinar’ met Albert Jellema en Nico Bakker

25 mei 12:29 Marco Knulst

Nasdaq100