Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - maandag, 17 februari 2020 17:17

Beursblik: Fugro haalt waarschijnlijk eigen doelstellingen

 Fugro heeft naar verwachting in 2019 de eigen doelstellingen gehaald. Dit verwachten door ABM FN geraadpleegde analisten in aanloop naar de jaarcijfers van de Nederlandse bodemonderzoeker.

Fugro herhaalde tijdens de laatste kwartaalupdate de outlook voor het hele boekjaar en zei een aanhoudende omzetgroei te voorzien, een een verbetering van de EBIT-marge van tegen de 5 procent en een positieve operationele kasstroom na investeringen.

Analist Henk Veerman van zakenbank Kempen verwacht dat de EBIT-marge van Fugro zal zijn uitgekomen rond 4,5 procent. Hij verwacht daarnaast dat de bodemonderzoeker aan de eigen omzetverwachting heeft voldaan, maar wijst er wel op dat met name de prestaties van de divisie Marine in het vierde kwartaal volatiel kunnen zijn geweest, aangezien het weer op zee maar moeilijk te voorspellen is.

Veerman zegt met name uit te kijken naar de ontwikkelingen bij de divisie Land. Daarnaast is het wachten op nieuws over de mogelijke verkoop van Seabed Geosolutions.

Analist Quirijn Mulder van ING zei half januari al er vanuit te gaan dat Fugro in 2019 de eigen doelstellingen heeft gehaald.

"Volgens ons is Fugro op weg om in 2019 de beloofde positieve kasstroom met de kernactiviteiten te halen en beweegt richting een EBIT-marge van zo'n 5 procent", schreef analist Quirijn Mulder.

De analist denkt dat 2020 een beter jaar zal worden, waarin Fugro meer geld ziet binnenkomen door het afstoten van activiteiten. Maar ook operationeel zal Fugro volgens Mulder beter presteren. Vooral de tak Marine zal een herstel laten zien, terwijl CFO Paul Verhagen bij Land ook op herstel rekent dankzij reorganisaties en een goede stijging van het orderboek, aldus Mulder, die er wel rekening mee houdt dat het herstel traag zal verlopen. ING heeft een koopaanbeveling voor Fugro.

In 2018 behaalde Fugro een bedrijfsresultaat (EBITDA), exclusief eenmalige posten, van 117,8 miljoen euro op een omzet van 1,65 miljard euro. De EBIT-marge bedroeg destijds 0,5 procent. Exclusief eenmalige posten kwam de bodemonderzoeker uit op een marge van 0,8 procent.

De bodemonderzoeker publiceert woensdag voorbeurs de jaarcijfers. Het aandeel Fugro noteerde maandagmiddag op een grofweg vlak Damrak 0,4 procent hoger op 10,55 euro.

De Aandeelhouder TV

april 9, 2020

Just Eat Takeaway scoort goed | 9 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 8, 2020

AEX 8 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 8, 2020

Nog steeds geen goed koopmoment

april 8, 2020

Beleggers massaal actief op de beurs | 8 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
09 apr 08:31 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Duurzaamheid en veerkracht in volatiele markten

08 apr 11:02 Bas Heijink

Let op nieuwe verzwakkingen

07 apr 14:10 Marco Knulst

DEAD CROSS wereldwijde inflatie gecorrigeerde staatsleningen