fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - donderdag, 13 februari 2020 18:45

Europese beurzen vrezen toch weer coronavirus

 De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag lager geëindigd. De Stoxx Europe 600 verloor fractioneel op een slot van 431,08 punten, de Duitse DAX leverde licht in op 13.745,43 punten. De Franse CAC 40 sloot 0,2 procent in de min op een slot van 6.093,14 punten en de Britse FTSE 100 eindigde de dag 1,1 procent lager op 7.452,03 punten.

Woensdag waren beleggers nog optimistisch omdat het aantal besmettingen met het coronavirus minder hard leek toe te nemen. Donderdag werd echter bekend dat het aantal besmettingen met het virus in één dag tijd is gestegen van 44.700 naar ruim 60.000 vanwege een nieuwe methode van de Chinese overheid om besmetting vast te stellen.

"Dit zaaide twijfels over de recente recordstanden [op de beurzen]", volgens marktanalist Connor Campbell van Spreadex.

De consumentenprijzen van Duitsland over januari kwamen in een definitieve lezing 1,7 procent hoger uit en dat kwam overeen met de verwachtingen. Op maandbasis daalden de Duitse consumentenprijzen met 0,6 procent en ook dat was overeenkomstig de prognoses.  

Verder handhaafde de Europese Unie de groeiramingen voor 2020 en 2021 en is men iets positiever over de inflatie-ontwikkeling. Met betrekking tot het coronavirus zei de EU in zijn kwartaalrapport, te verwachten dat de uitbraak in het eerste kwartaal zal pieken en dat de impact op de mondiale economie beperkt zal blijven. Een risico blijft echter hoe lang de uitbraak duurt en hoe deze wordt bestreden.

Olie steeg donderdag 0,5 procent. De vraag naar olie zal dit kwartaal onder druk staan als gevolg van het coronavirus, zo bleek donderdag uit het olierapport van het Internationaal Energieagentschap. Eerder deze week had de OPEC een soortgelijke boodschap.

De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,0843. Het Britse pond steeg nadat bekend werd dat premier Boris Johnson zijn kabinet flink op de schop neemt. Diverse ministers werden donderdag ontslagen of stapten op.

Bedrijfsnieuws

Commerzbank heeft een nettoverlies gerapporteerd in het laatste kwartaal van 2019, vanwege een herstructureringslast. Het dividend werd verlaagd naar 0,15 euro per aandeel. De Duitse bank denkt dit dividend in 2020 wel te kunnen handhaven. Het aandeel steeg 8,9 procent.

Thyssenkrupp heeft in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar het verlies zien oplopen, maar handhaafde de outlook voor het volledige jaar. Het bedrijf mikt op een stabiele aangepaste EBIT, een dalende vrije kasstroom en een “beduidend” hoger nettoverlies. De koers van het aandeel steeg 0,2 procent.

Nestlé heeft in 2019 meer winst geboekt, mede dankzij de desinvestering van de divisie voor huidverzorging. Het dividend werd verhoogd en Nestlé kondigde een nieuw aandeleninkoopprogramma aan. Het aandeel verloor 2,2 procent.

Airbus presteerde in het vierde kwartaal beter dan verwacht en verwacht dit jaar 880 vliegtuigen af te leveren. Hierin zit de eventuele impact van het coronavirus nog niet verwerkt. Het aandeel daalde 2,8 procent.

Aegon heeft in de tweede helft van 2019 een lager onderliggend resultaat behaald, als gevolg van de lage rente en een uitstroom bij de pensioen- en annuiteitenbedrijven in de Verenigde Staten. Het aandeel daalde 5,3 procent.

Sectorgenoot NN Group deed het beter. Het aandeel won donderdag liefst 10,8 procent nadat de resultaten in het vierde kwartaal beter waren dan verwacht. Verder zei NN dat het een progressief dividend gaat uitkeren en jaarlijks voor ten minste 250 miljoen euro aan eigen aandelen wil inkopen.

AkzoNobel verwacht in de periode 2021 tot en met 2023 om minstens te groeien in lijn met de markt en wil een verdere verbetering van de winstgevendheid realiseren. Dit maakte het bedrijf donderdag bekend tijdens een beleggersdag in Londen. AkzoNobel zag de beurswaarde met 5,1 procent toenemen.

RELX boekte in 2019 meer omzet en een hoger operationeel resultaat, hetgeen werd beloond met een koerswinst van 2,3 procent.

 
Unibail-Rodamco-Westfield begon de dag nog goed na de cijfers van woensdagavond nabeurs, maar wist de winst niet vast te houden en sloot 1,4 procent lager. Volgens analisten van Berenberg waren de jaarresultaten van het vastgoedbedrijf iets beter dan verwacht. Het koopadvies werd gehandhaafd, maar Berenberg verlaagde wel het koersdoel van 155,00 naar 150,00 euro.

In Londen verloor gasproducent Centrica 15,3 procent na zwakke jaarcijfers, waarbij een verlies van meer dan een miljard Britse pond werd gedraaid.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden donderdag rond het Europese slot rond de slotstanden van woensdag.

De Aandeelhouder TV

februari 25, 2020

Licht herstel na bloedrode sessie | 25 februari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

februari 24, 2020

AEX 24 februari 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

februari 24, 2020

Cijfers PostNL overschaduwt door virus | 24 februari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

februari 21, 2020

AEX week 8 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
25 feb 09:26 Superperformance SAS

Aankoop van de Classic Turbo short

25 feb 09:56 Shaun Stevens

De controle terugpakken – REIT’s in een tijdperk van hernieuwde huurregulering

25 feb 09:08 Bas Heijink

Krachtige neerwaartse draai