fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - woensdag, 12 februari 2020 18:40

Europese beurzen scherpen records aan

 De aandelenmarkten in Europa hebben de weg omhoog woensdag voortgezet en dat betekende nieuwe records voor de Stoxx Europe 600, die 0,6 procent steeg op 431,16 punten, en de Duitse DAX, die 0,9 procent won op 13.749,78 punten. De Franse CAC 40 sloot 0,8 procent in de plus op een slot van 6.104,73 punten en de Britse FTSE 100 eindigde de dag 0,5 procent hoger op 7.534,37 punten.

"De stemming was positief door de berichten uit China dat het coronavirus zich minder snel verspreidt", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets.

Er zijn ruim 45.000 besmettingen wereldwijd en ruim 1.100 sterfgevallen. Toch is het aantal nieuwe besmettingen gedaald en dus zijn er beleggers die denken dat het ergste achter de rug is. "Er zijn medisch experts die dit tegenspreken", aldus Madden, "maar het algemene beeld is dat de Chinese overheid meer grip heeft op de crisis."

Zwakke macrodata schudden beleggers woensdag van zich af. Toch daalde de industriële productie in de eurozone in december met 2,1 procent, wat  aanzienlijk meer was dan de verwachte afname met 1,6 procent.

De euro/dollar noteerde woensdagavond op 1,0892. Olie noteerde flink hoger.

De OPEC heeft door het coronavirus de verwachtingen voor de mondiale vraag naar olie in 2020 neerwaarts bijgesteld, bleek woensdag uit het maandrapport van het kartel. De Amerikaanse olievoorraden stegen afgelopen week flink, met 7,5 miljoen vaten.

Bedrijfsnieuws

Aandelen Heineken stegen 5,2 procent nadat de brouwer beter dan verwachte winstcijfers presenteerde en volgens analisten van Jefferies ook een solide outlook. Dinsdagavond maakte Heineken bekend dat topman Jean-Francois van Boxmeer na meer dan 15 jaar vertrekt bij het bedrijf en wordt opgevolgd door Dolf van den Brink.

Aandelen van Kering werden woensdag 6,3 procent meer waard, na het openen van de boeken. In het vierde kwartaal stegen de opbrengsten van de maker van luxe artikelen, onder meer dankzij een omzetstijging van modemerk Gucci.

ABN AMRO heeft in het vierde kwartaal van 2019 minder winst geboekt dan verwacht, de inkomsten liepen terug en de kernkapitaalratio daalde van 18,4 procent eind 2018 tot 18,1 procent ultimo 2019. Analisten van KBC spraken van een zwak vierde kwartaal en verlaagden het koersdoel. Ook het uit te keren dividend stelde teleur, volgens Jefferies. Het aandeel verloor 5,8 procent.

Ahold Delhaize presteerde in het vierde kwartaal van 2019 boven verwachting en keert een hoger dividend uit. De outlook was voor analisten weinig verrassend, hoewel de ontwikkeling van de vrije kasstroom iets teleurstelde. Het aandeel won 1,1 procent.

AkzoNobel wist in het vierde kwartaal van 2019 iets beter te presteren dan verwacht, hoewel de winst flink daalde omdat een jaar eerder nog werd geprofiteerd van de verkoop van Specialty Chemicals. Donderdag volgt een strategie-update van het verf- en chemieconcern. Het aandeel sloot woensdag 2,9 procent hoger.

Ook tankopslagbedrijf Vopak wist de markt woensdag te overtuigen met de kwartaalcijfers en won 1,8 procent.

Telenet heeft in 2019 een hoger dan verwachte omzet weten te boeken, maar zag de bedrijfswinst iets lager dan verwacht uitkomen. Volgens analisten van ING stelden de vooruitzichten qua vrije kasstroom en het lager dan verwachte dividend het meest teleur. Het aandeel daalde in Brussel 2,6 procent.

Retailer Metro zou van plan zijn Real supermarktketen te willen verkopen, meldde het Duitse Handelsblatt. Het aandeel Metro steeg 3,0 procent.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden woensdag rond het Europese slot 0,6 procent hoger.

De Aandeelhouder TV

februari 25, 2020

Licht herstel na bloedrode sessie | 25 februari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

februari 24, 2020

AEX 24 februari 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

februari 24, 2020

Cijfers PostNL overschaduwt door virus | 24 februari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

februari 21, 2020

AEX week 8 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
25 feb 09:26 Superperformance SAS

Aankoop van de Classic Turbo short

25 feb 09:56 Shaun Stevens

De controle terugpakken – REIT’s in een tijdperk van hernieuwde huurregulering

25 feb 09:08 Bas Heijink

Krachtige neerwaartse draai