fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - woensdag, 12 februari 2020 05:45

Europese beurzen openen iets hoger

 De Europese beurzen gaan woensdag een hogere opening tegemoet. 

IG voorziet een openingswinst van 3 punten voor de Duitse DAX, een plus van 1 punt voor de Franse CAC 40 en een stijging van 3 punten voor de Britse FTSE 100.

De Europese beurzen sloten dinsdag hoger en zetten zo de opwaartse trend van vorige week voort. "Beleggers blijven op de koopknop drukken, nu de zorgen omtrent het coronavirus afnemen", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets.

"Het aantal besmettingen blijft stijgen, maar het groeitempo neemt af, waardoor de zorgen onder beleggers wat afnemen", aldus Madden. De marktanalist wees op uitspraken van de Chinese president Xi Jinping die stelde dat de maatregelen die zijn genomen om het virus onder controle te houden, werken.

"De aandelenmarkten in de eurozone presteerden in de afgelopen tijd minder goed dan de Amerikaanse beurzen, maar dat gat werd vandaag iets kleiner", zei Madden. "De Duitse DAX bereikte een recordstand, dus beleggers zijn overduidelijk optimistisch."

Volgens Madden profiteerden de Britse beurzen dan weer van de opwaartse bewegingen van mijnbouwaandelen en energiefondsen, twee sectoren die sterk gelinkt zijn aan China.

Het was verder een relatief rustige dag, met weinig macrocijfers en een beperkt aantal bedrijfsresultaten. Woensdag en donderdag is de agenda met bedrijfscijfers echter meer dan gevuld.

Wel waren er cijfers uit het Verenigd Koninkrijk. De Britse economie groeide afgelopen kwartaal met 1,1 procent. De industriële productie viel evenwel tegen met een krimp op jaarbasis van 1,8 procent.
 
Bedrijfsnieuws

Daimler heeft in 2019 de winst sterk zien teruglopen, hoewel er meer auto's werden verkocht. De autobouwer verwacht in 2020 iets minder auto's te verkopen, bij een stabiele omzet. Het EBIT-resultaat zou wel significant hoger moeten zijn dan in 2019, door bezuinigingen, aldus Daimler. Het aandeel Daimler daalde 0,5 procent.

Tui heeft de winstverwachting voor het hele jaar aangescherpt, nu er een duidelijker beeld is van de kosten van de problemen van de Boeing 737 MAX. Het aandeel maakte dinsdag een sprong van 13 procent.

Randstad heeft in het vierde kwartaal van 2019 de omzet autonoom licht zien dalen en de resultaten net onder de verwachtingen van analisten zien uitkomen. Het dividend stijgt met 28 procent op jaarbasis. Het aandeel Randstad sloot dinsdag na een hogere opening 0,7 procent lager.

Delivery Hero heeft in 2019 aan de eigen omzetverwachting voldaan. Voor 2020 rekent de maaltijdbezorger op 2,4 miljard tot 2,6 miljard euro, of ongeveer een groei van 70 procent op jaarbasis. De EBITDA-marge zal ook dit jaar nog negatief zijn, maar beter dan in 2019. In Europa denkt Delivery Hero break-even te kunnen draaien. De aandelenkoers dikte dinsdag 3 procent aan.

Michelin heeft in 2019 zowel de omzet als de winst zien stijgen, maar houdt voor de toekomst rekening met licht lagere autoverkopen. Dit jaar zal de operationele winst vermoedelijk iets lager uitvallen dan in 2019, met een vrije kasstroom van ruim 1,5 miljard euro, exclusief de effecten van het coronavirus. Het aandeel zakte 3 procent.

De Amerikaanse rechter heeft vandaag de fusie tussen Sprint en T-Mobile US goedgekeurd. In Frankfurt sloot Deutsche Telekom, moederbedrijf van T-Mobile US, ruim 3 procent in het groen.

In Londen verloor het aandeel NMC Health 16 procent, op berichten dat KKR geen overnamebod zou willen uitbrengen.

Euro STOXX 50          3.825,84 (+0,86%)
STOXX Europe 600       428,48 (+0,90%)
DAX                           13.627,84 (+0,99%)
CAC 40                        6.054,76 (+0,65%)
FTSE 100                    7.499,44 (+0,71%)
SMI                               11.101,17 (+0,56%)
AEX                                 623,85 (+1,09%)
BEL 20                        4.152,30 (+1,23%)
FTSE MIB                 24.688,89 (+0,74%)
IBEX 35                       9.882,60 (+0,68%)  

AMERIKAANSE AANDELEN

Wall Street opent volgens de Amerikaanse futures woensdag met winst.

De Amerikaanse aandelenbeurzen eindigden dinsdag vlak tot licht hoger en hielden daarmee de recordstanden van maandag vast.  

Beleggers waren bemoedigd door de laatste berichten over het  coronavirus, afkomstig uit China, dat al tienduizenden heeft besmet en inmiddels meer dan duizend mensen het leven heeft gekost.

Ook waren er uitspraken van Fed-voorzitter Jerome Powell die als gunstig voor de financiële markten konden worden uitgelegd. "Sommige onzekerheden in de handelsbetrekkingen zijn afgenomen", zei Powell dinsdag voor een commissie van het Huis van Afgevaardigden. Aan de andere kant zou de virusuitbraak "kunnen leiden tot verstoringen in China die overslaan naar de rest van de wereldeconomie".

Edward Moya van Oanda zei dat beleggers erop rekenen dat de Fed zo nodig zal ingrijpen om de economie te ondersteunen. "Totdat de Fed het monetaire beleid gaat verkrappen - en er is niet die dat verwacht - is het lichten op groen en gaan", zei de analist.

De toename van het aantal besmettingen in China was dinsdag 400, tot 42.700. Dit was de kleinste toename in één dag sinds 24 januari. "Het tempo van nieuwe besmettingen lijkt te vertragen", zei Altaf Kassam van State Street.

Bovendien denken beleggers dat ook de Chinese regering alles zal doen om de binnenlandse economie te ondersteunen.

Toch bleven er zorgen dat de Chinese regering mogelijk niet alle ziektegevallen rapporteert. Daarbij zijn de economische gevolgen ook een reden tot zorgen. Veel bedrijven zijn nog niet actief na de Chinese nieuwsjaarvakantie, hoewel sommige lokale overheden in China mensen niet langer oproepen om thuis te blijven.  

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het vertrouwen van het midden- en kleinbedrijf in de Verenigde Staten in januari is gestegen. De NFIB-index steeg van 102,7 naar 104,3. De Amerikaanse vacaturecijfers voor december lieten een daling zien, van 6,8 miljoen naar 6,4 miljoen vacatures.

Bedrijfsnieuws
 
Het aandeel van telecomaanbieder Sprint deed zijn naam eer aan en steeg 77 procent, nadat een federale rechtbank de fusie met T-Mobile US goedkeurde. T-Mobile US sloot 12 procent hoger.

Concurrent Verizon stond juist onder druk, met een koersdaling van 2,6 procent.

William Hill US en ViacomCBS hebben een deal gesloten die het gokbedrijf de ruimte biedt om nieuwe klanten te werven onder het kijkerspubliek van het mediabedrijf. Viacom sloot 2,2 procent hoger. William Hill werd eerder op de dag al 8 procent meer waard in Londen.

Under Armour verloor 19 procent, na tegenvallende kwartaalresultaten. Het sportkledingbedrijf rapporteerde een kwartaalverlies en verwacht een lagere omzet in de VS in 2020.

Slack Technologies verloor 3,9 procent, nadat de producent van communicatiesoftware berichten ontkrachtte dat IBM de dienst aan al zijn werknemers wereldwijd gaat aanbieden. Slack zei wel dat IBM al jaren zijn grootste klant is.

Nvidia won 1,9 procent, nadat het aandeel maandag al 4,5 procent steeg, met hulp van positieve analistenrapporten in aanloop naar de kwartaalcijfers.

Home Depot zoekt maar liefst 80.000 nieuwe medewerkers voor de aanstaande voorjaarsdrukte. Het aandeel steeg 0,4 procent.

Hasbro sloot licht lager, en leverde de aanvankelijke koerswinst in. De winst was beter dan verwacht maar de omzet viel licht tegen.

S&P 500 index                   3.357,75 (+0,0%)
Dow Jones index            29.276,34 (+0,0%)
Nasdaq Composite           9.638,93 (+0,11%)

AZIE

De Aziatische beurzen noteerden woensdag over de brede linie in het groen.

Nikkei 225                     23.809,90 (+0,5%)
Shanghai Composite      2.907,79 (+0,2%)
Hang Seng                    27.774,09 (+0,7%)

VALUTA
De euro/dollar noteerde op 1,0911. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0918 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,0924 op de borden.

USD/JPY Yen  109,83
EUR/USD Euro  1,0911
EUR/JPY Yen   119,85

MACRO-AGENDA:
11:00 Industriële productie - December (eur)
13:00 Hypotheekaanvragen - Wekelijks (VS)
16:00 Federal Reserve - Verklaring Powell voor Congres
16:30 Olievoorraden - Wekelijks (VS)
00:00 OPEC - Maandrapport (Oos)

BEDRIJFSNIEUWS:
00:00 Volkswagen - Cijfers vierde kwartaal (Dld)
22:00 Applied Materials - Cijfers eerste kwartaal (VS)
22:00 Cisco Systems - Cijfers tweede kwartaal (VS)

De Aandeelhouder TV

februari 25, 2020

Licht herstel na bloedrode sessie | 25 februari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

februari 24, 2020

AEX 24 februari 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

februari 24, 2020

Cijfers PostNL overschaduwt door virus | 24 februari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

februari 21, 2020

AEX week 8 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
25 feb 09:26 Superperformance SAS

Aankoop van de Classic Turbo short

25 feb 09:56 Shaun Stevens

De controle terugpakken – REIT’s in een tijdperk van hernieuwde huurregulering

25 feb 09:08 Bas Heijink

Krachtige neerwaartse draai