NED25 *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ABM woensdag, 12 februari 2020 14:13

Beursblik: stabiel kwartaalresultaat voor Aegon voorzien

In dit artikel vind u onder andere informatie over: AEGON,

Aegon zal donderdag een stabiel onderliggend resultaat over de tweede helft van 2019 bekendmaken, met een eveneens stabiele solvabiliteit. Dat blijkt uit een consensusverwachting van analisten die is gepubliceerd door de verzekeraar.

De analisten rekenen gemiddeld op een nettowinst van 942 miljoen euro, fors hoger dan een jaar eerder, toen negatieve resultaten op derivaten en bijzondere lasten de winst lieten afkalven tot 253 miljoen euro.Dit jaar vallen deze marktgerelateerde posten juist positief uit, is de verwachting.

Het onderliggende resultaat voor belastingen zou nagenoeg gelijk blijven op precies 1 miljard euro, in plaats van 1,01 miljard in de tweede helft van 2018. Een beperkte daling bij de Amerikaanse tak zou worden goedgemaakt door een beter resultaat in Europa.

De hoeveelheid dividend die vanuit de dochterbedrijven wordt doorgesluisd, daalt van 786 miljoen tot 548 miljoen euro, verwachten de analisten gemiddeld. Ook de kapitaalaanwas, exclusief markteffecten en bijzondere posten, zou dalen van 973 miljoen naar 800 miljoen euro. Toch zou het halfjaardividend kunnen worden verhoogd van 0,15 tot 0,16 euro per aandeel.

De solvabiliteit blijft ten opzichte van een jaar terug ook stabiel op 211 procent, denken de analisten. De negatieve impact van dividend en marktbewegingen in de eerste helft van het jaar, toen Aegon op 197 procent uitkwam, is daarmee goedgemaakt. 

De solvabiliteit van de Nederlandse tak zou sterk zijn verbeterd tot 180 procent, verwacht analist Robin van den Broek van Mediobanca. Een bijdrage van het Nederlandse bedrijf aan het dividend, die in de eerste helft van het jaar niet doorging, wordt daarmee steeds zekerder.

De analist denkt dat de sterke progressie die Aegon boekt met zijn kapitaalpositie een sterke koersprestatie rechtvaardigt. Toch verwacht Van den Broek dat deze prestatie bij de kwartaalcijfers wordt ondergesneeuwd door overmatige aandacht voor het onderliggende resultaat.


De koers van het aandeel AEGON noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Preview, Beursblik

De Aandeelhouder TV

mei 22, 2022

Ergste op de beurs wellicht al geweest

mei 22, 2022

Beursjaar 2022 biedt ideale koopkansen voor ASML en Microsoft

mei 20, 2022

AEX, DAX, S&P500 – 19mei22

mei 20, 2022

AEX, DAX, BEL20 – 20mei22

Het laatste beursnieuws

updates

 • 15:52

  TA van Edward Loef – Amerikaanse transportindex op de terugweg

 • 08:44

  Belangrijke signalen vanuit Amerikaanse retailers

 • 17:40

  TA van Edward Loef – ‘Bear’markt in Wall Street?

 • 08:51

  Ook retailer Target zinkt als een baksteen in het water

 • 17:16

  TA van Edward Loef – EUR/USD naar pariteit?

 • 13:00

  Ongedekt put opties schrijven: uitleg, strategie & een voorbeeld

 • 12:00

  Ongedekt call opties schrijven: uitleg, strategie & een voorbeeld

 • 10:02

  ETF van de week: iShares Nasdaq-100 UCITS ETF (EXXT)

 • 08:11

  Walmart tuimelt lager en Europa opent voorzichtig groen

Masterclasses

Columns

Nieuw
21 mei 08:08 Redactie

Beurspuzzel Alfabet

20 mei 18:22 Nico Inberg

Inflatie, dat ben je zelf

20 mei 17:45 Redactie

ETF v/d Week: Tech Megatrends