Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - woensdag, 12 februari 2020 14:13

Beursblik: stabiel kwartaalresultaat voor Aegon voorzien

Aegon zal donderdag een stabiel onderliggend resultaat over de tweede helft van 2019 bekendmaken, met een eveneens stabiele solvabiliteit. Dat blijkt uit een consensusverwachting van analisten die is gepubliceerd door de verzekeraar.

De analisten rekenen gemiddeld op een nettowinst van 942 miljoen euro, fors hoger dan een jaar eerder, toen negatieve resultaten op derivaten en bijzondere lasten de winst lieten afkalven tot 253 miljoen euro.Dit jaar vallen deze marktgerelateerde posten juist positief uit, is de verwachting.

Het onderliggende resultaat voor belastingen zou nagenoeg gelijk blijven op precies 1 miljard euro, in plaats van 1,01 miljard in de tweede helft van 2018. Een beperkte daling bij de Amerikaanse tak zou worden goedgemaakt door een beter resultaat in Europa.

De hoeveelheid dividend die vanuit de dochterbedrijven wordt doorgesluisd, daalt van 786 miljoen tot 548 miljoen euro, verwachten de analisten gemiddeld. Ook de kapitaalaanwas, exclusief markteffecten en bijzondere posten, zou dalen van 973 miljoen naar 800 miljoen euro. Toch zou het halfjaardividend kunnen worden verhoogd van 0,15 tot 0,16 euro per aandeel.

De solvabiliteit blijft ten opzichte van een jaar terug ook stabiel op 211 procent, denken de analisten. De negatieve impact van dividend en marktbewegingen in de eerste helft van het jaar, toen Aegon op 197 procent uitkwam, is daarmee goedgemaakt. 

De solvabiliteit van de Nederlandse tak zou sterk zijn verbeterd tot 180 procent, verwacht analist Robin van den Broek van Mediobanca. Een bijdrage van het Nederlandse bedrijf aan het dividend, die in de eerste helft van het jaar niet doorging, wordt daarmee steeds zekerder.

De analist denkt dat de sterke progressie die Aegon boekt met zijn kapitaalpositie een sterke koersprestatie rechtvaardigt. Toch verwacht Van den Broek dat deze prestatie bij de kwartaalcijfers wordt ondergesneeuwd door overmatige aandacht voor het onderliggende resultaat.

De Aandeelhouder TV

december 4, 2020

Vechten om grondstoffen

december 4, 2020

Lange termijn beeld AEX blijft bullish

december 4, 2020

Tesla naar $600! | 4 december 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

december 3, 2020

AEX 3 dec 20 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:59

  Pfizer heeft productieproblemen en OPEC+ sleept akkoord uit de brand

 • 17:59

  TA van Edward Loef – BESI en ASMI zijn een geschenk

 • 08:55

  China opent armen voor buitenlandse investeerders & Europa opent onveranderd

 • 18:41

  TA van Edward Loef – Euro schiet omhoog

 • 10:53

  ETF van de week: iShares MSCI China (ICGA)

 • 08:38

  VIX signaleert mogelijke pullback – brexitonderhandelaars mikken op dit weekend

 • 17:17

  TA van Edward Loef – Heilzaam vaccin voor speculanten

 • 08:13

  Nikola en Moderna zijn de twee uitschieters – Europa start groen

 • 17:32

  TA van Edward Loef – Inzoomen op Zoom Video Communications

Masterclasses

 • 15 december

  Is FANG nog interessant?

Columns

Nieuw
04 dec 09:11 Nico Inberg

Rabobank Certificaat: Dit wordt er uitgekeerd

04 dec 07:32 Nico Inberg

Tegenvaller Pfizer allang bekend

04 dec 07:04 Redactie

OPEC+ sluit olie-akkoord