fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - donderdag, 6 februari 2020 11:59

Europese beurzen hoger rond middaguur

 De Europese beurzen noteerden donderdag hoger, terwijl de ernst die het coronavirus omgeeft nog niet is verdwenen. De markt lijkt zich voorlopig in eerste instantie te concentreren op de banengroei in de Verenigde Staten in januari, waarover vrijdagmiddag het rapport verschijnt.    

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde donderdag rond het middaguur een winst van 0,3 procent op 423,00 punten. De Duitse DAX liet een plus zien van 0,6 procent op 13.558,80 punten. De Franse CAC 40 noteerde een stijging van 0,6 procent met een stand van 6.020,60 punten. De Britse FTSE steeg donderdag 0,2 procent naar 7.501,15 punten.

China heeft laten weten importheffingen op Amerikaanse goederen flink te verlagen. Per 14 februari zou China een heffing van 10 procent op bepaalde goederen uit de VS halveren naar 5 procent en een tarief van 5 procent terugbrengen naar 2,5 procent.

De Duitse fabrieksorders over december daalden op maandbasis met 2,1 procent beduidend meer dan verwacht. De verwachting lag op een toename van de orderinstroom met 0,7 procent. In november daalden de orders met 0,8 procent.

Christine Lagarde maakte donderdag haar opwachting bij het economisch en monetair comité van het Europees Parlement, waarbij geen nieuwe inzichten naar voren traden.

Vanmiddag staan er voor de Verenigde Staten twee cijfers op de agenda. Om te beginnen de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigde op 1 februari en de arbeidskosten en arbeidsproductiviteit over het vierde kwartaal van 2019.

Voor de steunaanvragen  is de verwachting 215.000, 1.000 minder dan een week eerder. De arbeidskosten stijgen naar verwachting met 1,6 procent op kwartaal procent. Dezelfde verwachting gaat op voor de productiviteit. Een kwartaal eerder daalden de kosten nog met 3,6 procent op kwartaalbasis. De productiviteit lag in het derde kwartaal ten opzichte van het tweede kwartaal 0,3 procent lager.

De voorzitter van de Federal Reserve van Dallas Robert Kaplan houdt donderdag een toespraak op de universiteit van Texas McCombs. Hoofdeconoom Andy Haldane van de Bank of England spreekt tijdens een diner voor prominenten. Tot besluit is de vice-voorzitter van de Federal Rsserve Randal Quarles aanwezig bij een bijeenkomst van Money Marketeers voor een toespraak.

Olie noteerde donderdag hoger. Een maart-future West Texas Intermediate noteerde 1,0 procent in het groen op 51,26 dollar, terwijl voor een april-future Brent 55,43 dollar werd betaald, een plus van 0,3 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1004. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1003 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0999 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

ArcelorMittal heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar het beter gedaan dan door analisten was voorzien. ArcelorMittal sprak donderdag van signalen dat de vertraging in de mondiale vraag naar staal begint te stabiliseren. Het bedrijf verwacht dat dit jaar de staalconsumptie oploopt, wat zich volgens CEO Mittal zal vertalen in betere prijzen. De kapitaalbehoefte van het bedrijf komt voor dit jaar naar verwachting uit op circa 4,5 miljard dollar tegen 5,0 miljard dollar over 2019, voornamelijk als gevolg van minder geplande investeringen. De koers van het aandeel van het staalbedrijf steeg donderdag 11,0 procent.

Nokia heeft in het vierde kwartaal van 2019 flink meer winst geboekt, waarbij het momentum rond 5G aanhoudt, maar een uitkering van dividend zal dit jaar vermoedelijk niet worden hervat. Voor 2020 verwacht Nokia een winst per aandeel van 0,25 euro, met een marge van 0,05 euro. De operationele marge zal vermoedelijk uitkomen op 9,5 procent, met een marge van 1,5 procentpunt. Verder wordt een positieve vrije kasstroom verwacht. De koers van het aandeel van het Finse bedrijf noteerde donderdag 2,8 procent winst.

ING heeft, zoals verwacht, een aanzienlijk zwakker vierde kwartaal achter de rug, waarbij de dalingen sterker waren dan analisten hadden voorzien. ING wil over 2019 een dividend van 0,69 euro per aandeel uitkeren, waarvan 0,24 euro is betaald in augustus. Het dividend wordt in contanten voldaan. De koers van het aandeel van de bank noteerde donderdag een winst van 1,7 procent.

CFO Felipe Dutra is opgestapt bij AB InBev en wordt opgevolgd door Fernando Tennebaum. AB Inbev zag zijn aandelenkoers 0,6 procent oplopen.

Op de belangrijkste Europese beursvloeren heerste ook donderdag voorlopig een optimistische stemming waardoor de plussen de overhand hadden, al waren er vandaag wel iets meer minnen dan woensdag en dinsdag rond het middaguur het geval was.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,4 procent in het groen.

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 1,1 procent hoger op 3.334,69 punten en de Dow Jones-index won 1,5 procent op 13.478,33 punten. Techbeurs Nasdaq schreef 0,4 procent bij tot 9.508,68 punten. 

De Aandeelhouder TV

april 3, 2020

AEX index week 14 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 3, 2020

Eisen Trump aan oliesector onrealistisch

april 3, 2020

Olieprijs spuit omhoog | 3 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 2, 2020

AEX 2 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
02 apr 14:27 Redactie

7 Sterke Aandelen om te kopen om de Coronavirus-crisis te overleven

02 apr 11:12 Redactie

Extra Lunch Webinar Nico Bakker: TA en turbulente markten

02 apr 10:22 Bas Heijink

Lager top lijkt te zijn gezet