Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - woensdag, 5 februari 2020 12:16

Europese beurzen weer flink hoger rond middaguur

 De Europese beurzen noteerden woensdag hoger, nadat er berichten in de markt verschenen omtrent een in China ontwikkeld middel tegen het coronavirus. Aanvankelijk openden de beurzen nog terughoudend, maar in de loop van de ochtend nam de koopbereidheid zienderogen toe.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde woensdag rond het middaguur een winst van 1,0 procent op 420,60 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 1,2 procent naar 13.440,30 punten. De Franse CAC 40 noteerde een plus van 0,8 procent met een stand van 5.987,70 punten. De Britse FTSE steeg woensdag 0,8 procent naar 7.491,29 punten.

In de loop van de ochtend werden onder andere van Duitsland, Frankrijk en de eurozone de inkoopmanagersindices over januari bekendgemaakt.

De eurozone zag de index voor de dienstensector op maandbasis in januari licht dalen, maar nog altijd duiden op een heel aardige groei. Duitsland zat stevig in de lift met een stijging naar 54,2, terwijl Frankrijk daalde naar een indexstand van 51,0.

In de eurozone kwamen ook de detailhandelsverkopen over december naar buiten. In plaats van een daling van 0,7 procent, zoals analisten die hadden verwacht, namen de verkopen met 1,6 procent af.

Het belangrijkste cijfer uit de Verenigde Staten betreft woensdag de stijging van het aantal banen in de private sector in januari. De prognose ligt op 150.000 tegen een plus van 202.000 in december.

Verder volgen uit de Verenigde Staten de handelsbalans over december, de inkoopmanagersindices voor de dienstensector in januari en de wekelijkse olievoorraden over de week die eindigde op 1 februari.

Olie noteerde woensdag hoger. Een maart-future West Texas Intermediate noteerde 2,2 procent in het groen op 50,73 dollar, terwijl voor een april-future Brent 55,27 dollar werd betaald, een plus van 2,4 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1028. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1038 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1046 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Siemens heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar de verwachtingen overtroffen. Voor het komende boekjaar voorziet Siemens nog altijd een nettowinst per aandeel van 6,30 tot 7,00 euro tegen 6,41 euro in het afgelopen boekjaar. Het aandeel Siemens noteerde woensdag 1,4 procent hoger.

BNP Paribas heeft in het vierde kwartaal van 2019 de nettowinst zien oplopen en voldeed daarmee aan de verwachtingen van analisten, maar verlaagde wel zijn rendementsverwachtingen. Aanvankelijk voorzag BNP een rendement op het zogeheten tastbare vermogen van meer dan 10,5 procent, maar woensdag werd deze verwachting bijgesteld naar 10 procent. De koers van de bank steeg 0,9 procent.

Danske Bank heeft het afgelopen jaar een fractioneel lager nettoresultaat geboekt, terwijl de inkomsten wel licht stegen. De koers daalde 1,6 procent. 

Infineon heeft in het eerste kwartaal van het lopende gebroken boekjaar de resultaten onder druk zien staan, maar handhaafde wel de outlook voor het hele jaar. Infineon verwacht een omzetgroei van circa 5 procent. Verder mikt Infineon op ongeveer 1,3 miljard euro aan investeringen. Er kwam woensdag 8,5 procent op de koers van het aandeel bij. Ook sectorgenoten deden het goed, met 3,2 procent winst voor ASML en 2,5 procent voor STMicroelectronics.

UBS heeft woensdag het koersdoel voor Philips verhoogd van 42,50 euro naar 48,00 euro met behoud van het advies op Kopen. De koers van het aandeel steeg 0,4 procent.

Net als dinsdag noteerden op de belangrijkste handelsvloeren in Europa slechts zo'n 30 fondsen in het rood, onder aanvoering van Imperial Brands dat in Londen 7,3 procent zag verdampen na een omzetwaarschuwing.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,8 procent in het groen.

De S&P 500 ging dinsdag 1,5 procent hoger de dag uit op een slot van 3.298 punten, de Dow Jones index steeg 1,4 procent tot 28.808 punten en de Nasdaq won 2,1 procent en sloot op 9.464 punten, een nieuw record.

De Aandeelhouder TV

april 9, 2020

Just Eat Takeaway scoort goed | 9 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 8, 2020

AEX 8 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 8, 2020

Nog steeds geen goed koopmoment

april 8, 2020

Beleggers massaal actief op de beurs | 8 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
09 apr 08:31 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Duurzaamheid en veerkracht in volatiele markten

08 apr 11:02 Bas Heijink

Let op nieuwe verzwakkingen

07 apr 14:10 Marco Knulst

DEAD CROSS wereldwijde inflatie gecorrigeerde staatsleningen