fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - vrijdag, 31 januari 2020 12:47

Beursblik: Credit Suisse verlaagt koersdoel Shell

Credit Suisse heeft het koersdoel voor Royal Dutch Shell naar beneden bijgesteld van 29,00 Britse pond naar 27,50 pond, maar handhaafde wel het Outperform advies. Dit bleek vrijdag uit een rapport van de Zwitserse zakenbank.

De analisten van Credit Suisse stelden hun koersdoel na de kwartaalcijfers van Shell naar benden bij en noemden daarvoor een viertal redenen."Ten eerste nam de schuld van het bedrijf meer toe dan gedacht, Ten tweede verlagen we de de winstverwachting voor de chemische tak door de uitdagende macro-economische omstandigheden, ten derde gaan we uit van een lager bijdrage van LNG en ten vierde vanwege lagere volumes bij de Upstream tak."

Op de aandelenmarkt werd het aandeel Shell donderdag afgestraft onder andere doordat het bedrijf een aanpassing deed aan het aandeleninkoopprogramma. "De beslissing om de waarde van het inkopen van eigen aandelen dit kwartaal te verlagen naar 1 miljard is de juiste. Zo kan voorkomen worden dat de balans verder verslechtert.”

De analisten stipten nog wel even aan dat de doelstellingen en ambities die Shell in het verleden gepresenteerd heeft, gebaseerd waren op iets te rooskleurige macro-economische verwachtingen.

Het vertrouwen van beleggers in Shell kan hierdoor wel een tik krijgen."Vertrouwen komt te voet en gaat te paard."

Indien Shell het komenden kwartaal stappen weet te zetten om de schulden terug te dringen zou dat als mogelijke aanjager van de aandelenkoers kunnen dienen, denkt Credit Suisse. "Een risico aan de andere kant kan zijn dat mocht Shell niet in staat zijn om voor meer dan 5 miljard dollar te desinvesteren, de balans en daarmee mogelijk ook het aandeleninkoopprogramma verder onder druk kan komen te staan."

Wel handhaafde Credit Suisse het Outperform advies. “We denken dat Shell een gezonde langetermijnstrategie heeft en dat het concern relatief veerkrachtig zal zijn in de energietransitie."

Het aandeel Shell noteerde vrijdag 1,2 procent lager op 23,95 euro.

De Aandeelhouder TV

april 1, 2020

AEX 1 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 1, 2020

Uitstel en afstel sleutelwoorden | 1 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 31, 2020

AEX 31 maart 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

maart 31, 2020

Outlooks 2020 sneuvelen bij bosjes | 31 maart 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
01 apr 14:17 BNP Paribas Asset Management

Enige rust na de storm

31 mrt 09:55 Redactie

Herstel beweging nog niet ten einde?

30 mrt 11:37 Nico Bakker

AEX stopt zijn rebound