Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - woensdag, 29 januari 2020 18:47

Europese beurzen hoger gesloten

 De Europese beurzen zijn woensdag hoger gesloten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,4 procent tot 419,41 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,2 procent op 13.345,00 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,5 procent op 5.954,89 punten. De Britse FTSE 100 sloot vlak op 7.483,57 punten.

De Europese aandelenmarkten stegen woensdag, terwijl beleggers verder probeerden te kijken dat de zorgen over het zich verspreidende coronavirus. Ook de Stoxx Europe 600 herstelde woensdag, na dinsdag naar het laagste niveau in zeven weken gezakt te zijn.

Het aantal besmettingen met het coronavirus is gestegen tot boven de 6.000, wat meer is dan tijdens de SARS-epidemie, zei de nationale gezondheidscommissie van China woensdag, terwijl het dodental steeg naar 132.

De Aziatische markten noteerden woensdag overwegend hoger en herstelden daarmee van de verliezen eerder in de week. De Chinese beurzen zijn nog altijd gesloten vanwege nieuwjaar. De handel in Hong Kong ging vandaag weer van start, wat een koersverlies van bijna 3 procent opleverde.

Volgens analist David Madden van CMC Markets kan het herstel op de aandelenmarkten, ondanks de aanhoudende coronavrees, toegeschreven worden aan koopjesjagers.

Op macro-economisch vlak werd woensdag in Europa bekend dat zowel het Duitse als het Franse consumentenvertrouwen is gestegen.
 
Nabeurs komt de Federal Reserve met zijn rentebesluit naar buiten. De Amerikaanse centrale bank wijzigt zijn beleid naar verwachting niet.

De euro/dollar noteerde op 1,1000. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1003 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1020 op de borden.

Olie noteerde woensdag tot 0,2 procent lager.

Bedrijfsnieuws
 
LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton noteerde woensdag 1,0 procent lager, ondanks een sterke omzetstijging in het vierde kwartaal. Luxemerken vrezen dat door het coronavirus klanten wegblijven uit hun winkels, wat maar deels zal worden gecompenseerd door meer online verkopen.

Telenor won 0,2 procent. Het Noorse telekombedrijf rapporteerde een beter dan verwachte operationele winst en zei voor het huidige boekjaar een stijging van de winst te voorzien, na de daling vorig jaar.

British Airways heeft per direct alle vluchten naar het Chinese vasteland geannuleerd vanwege het coronavirus. De koers van moederbedrijf International Consolidated Airlines Group daalde 0,1 procent. Lufthansa biedt passagiers een terugbetaling aan als zij niet meevliegen. Air France-KLM vliegt vooralsnog wel door.

Banco Santander zag in 2019 de inkomsten stijgen, maar er werd wel een lagere winst geboekt. CEO Ana Botín sprak van een zeer sterk vierde kwartaal. De koers van het aandeel van de Spaanse bank won woensdag 4,4 procent.

Novartis wist in het vierde kwartaal van vorig jaar meer omzet en winst met de kernactiviteiten te boeken. Het dividendvoorstel ligt voor het afgelopen boekjaar bij Novartis op 2,95 Zwitserse frank per aandeel, een stijging in vergelijking tot 2018 van 4 procent. Novartis verwacht voor 2020 een omzet die 5 tot 10 procent stijgt op jaarbasis. Het operationeel resultaat uit de kernactiviteiten loopt vermoedelijk met een hoog enkelcijferig tot laag dubbelcijferig percentage op. De koers van de Zwitserse farmaceut noteerde woensdag een plus van 1,2 procent. 

Tussenstanden Wall Street
 
Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,3 procent hoger op 3.285,38 punten. De Dow Jones index steeg 0,5 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,3 procent in het groen.

De Aandeelhouder TV

mei 25, 2020

AEX 25 mei 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 25, 2020

Galapagos is meer dan filgotinib

mei 25, 2020

Laag handelsvolume in Amsterdam | 25 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 22, 2020

AEX week 21 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
25 mei 14:07 Redactie

Terugkijken het ‘Tweede Grote CrisisWebinar’ met Albert Jellema en Nico Bakker

25 mei 12:29 Marco Knulst

Nasdaq100

25 mei 12:41 Nico Bakker

POSTNL bulls aan de leiding