fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - maandag, 27 januari 2020 07:44

Beursblik: Berenberg geeft koopadvies voor IMCD

 Berenberg heeft het advies voor IMCD verhoogd van Houden naar Kopen en het koersdoel van 70,00 naar 90,00 euro, vanwege de hoge kwaliteit van het bedrijf, dat met weinig activa een hoog rendement behaalt op het geïnvesteerde kapitaal.

IMCD profiteert van wederzijds exclusieve leveringscontracten. Hierdoor kan de Nederlandse distributeur van chemicaliën en voedingsingrediënten zich veroorloven een hoge marge te rekenen. De analisten van Berenberg geloven dat het bedrijf deze excessieve rendementen langer kan volhouden dan de markt denkt, dankzij sterke netwerkeffecten en omdat er geen trend is om de tussenpersoon uit te bannen, anders dan bij andere distributeurs.

Als je alleen kijkt naar de koerswinstverhouding springt IMCD er misschien niet uit, maar beleggers worden daarvoor ruim gecompenseerd doordat het concurrentievoordeel langer houdbaar is dan de markt nu inprijst, aldus Berenberg. Dat de vrije kasstroom met 14 procent per jaar groeit van 2019 tot en met 2021 is ook niet te versmaden, volgens de analisten.

Op korte termijn zou een aantrekkende economie en het elimineren van dubbele kosten bij recent door IMCD overgenomen bedrijven een terugkeer naar solide margegroei moeten opleveren, becijferde Berenberg. De analisten mikken op circa 70 basispunten per jaar in de komende twee jaar.

Het aandeel IMCD sloot vrijdag op 78,90 euro.

De Aandeelhouder TV

april 3, 2020

AEX index week 14 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 3, 2020

Eisen Trump aan oliesector onrealistisch

april 3, 2020

Olieprijs spuit omhoog | 3 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 2, 2020

AEX 2 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
02 apr 14:27 Redactie

7 Sterke Aandelen om te kopen om de Coronavirus-crisis te overleven

02 apr 11:12 Redactie

Extra Lunch Webinar Nico Bakker: TA en turbulente markten

02 apr 10:22 Bas Heijink

Lager top lijkt te zijn gezet