Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - dinsdag, 21 januari 2020 20:32

Wall Street lager

 De Amerikaanse beurzen stonden dinsdagavond lager, terwijl beleggers na een lang weekend weinig aanleiding zagen om meer risico te nemen na een snelle stijging van de aandelenkoersen in de voorgaande weken.

De S&P 500 index en de Nasdaq stonden beide 0,3 procent lager, de Dow Jones-index daalde 0,6 procent.

De Dow Jones-index is in vijf van de afgelopen zes weken gestegen en staat sinds het begin van het jaar op een plus van 2,6 procent, de S&P deed het nog iets beter en de Nasdaq heeft al 4,6 procent bijgeschreven dit jaar.

Het enthousiasme van vorige week werd gedempt door nieuwe zorgen over matige economische groei buiten de Verenigde Staten, een afzettingsprocedure tegen president Donald Trump en zorgen dat een virus dat in China honderden mensen heeft geinfecteerd via de luchtwegen, de economische groei in Azië verder kan afremmen. Ook zou het toegenomen Chinese toerisme de kans groter maken op uitbreiding van de epidemie naar andere landen.

Analist Brent Schutte van Northwestern Mutual Wealth Management zag een combinatie van virusgerelateerde angsten en beleggersmoeheid. "Het biedt een gelegenheid voor sommigen om wat winst te nemen."

Maandag verlaagde het IMF zijn raming voor de mondiale economische groei van 3,4 naar 3,3 procent, voor 2020. Voor de VS rekent het IMF op 2,0 procent groei, in plaats van 2,1 procent. 

De impeachment-procedure tegen de Amerikaanse president ging dinsdag van start. De financiële markten geloven niet dat Trump zal worden afgezet, omdat er dan 20 Republikeinse senatoren tegen hun eigen partij zouden moeten stemmen en dat is ondenkbaar, stelde Marios Hadjikyriacos van XM.

Trump was zelf in Davos, op het World Economic Forum, waar hij de economische ommekeer in de VS onder zijn bewind "niets minder dan spectaculair" noemde.
 
Na een voorlopige handelsdeal met China heeft Trump nu Europa in het vizier. President Emmanuel Macron schreef vannacht op Twitter een zeer goed gesprek te hebben gehad met Trump. "We zullen samen werken aan een goede overeenkomst om een escalatie van importheffingen te voorkomen", aldus de Franse president. 
 
Olie noteerde dinsdag in het rood. Een maart-future West Texas Intermediate daalde 1,0 procent tot 58,00 dollar, terwijl een maart-future Brent 1,3 procent goedkoper werd op 64,35 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,1113. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1096. 

Bedrijfsnieuws

Boeing ging hard onderuit, met 5,5 procent. De geplaagde vliegtuigbouwer wil 10 miljard dollar of meer lenen om de problemen met de 737 MAX 8 op te lossen, schreef zakenzender CNBC maandag op basis van bronnen. Boeing kampt met de nasleep van tweede dodelijke crashes van dit nieuwe vliegtuig.

Ook United Airlines verloor 5,5 procent.

Uber heeft zijn Indiase maaltijdbezorger aan zijn lokale rivaal  Zomato Media verkocht. Het afscheid nemen van het worstelende bedrijf zal een positief effect hebben op de winstontwikkeling van Uber. Het aandeel klom 5,4 procent.

Voor de openingsbel kwam Halliburton al met cijfers. In het vierde kwartaal heeft het bedrijf de omzet zien dalen en een flink nettoverlies moeten incasseren.  Halliburton verwacht voor het lopende boekjaar 2020 een voortzetting van de internationale groei, een verbetering van de marges, maar ook opnieuw een afname in de uitgaven door klanten. Het aandeel steeg 0,1 procent.

Nabeurs volgen Netflix en IBM. Netflix noteerde 1,6 procent lager.

De Aandeelhouder TV

september 27, 2020

Winstneming op IT en terughoudendheid op de beurs gepast

september 25, 2020

AEX week 39 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 25, 2020

Beurs aan infuus VS | 25 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 24, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 20 – Kolonisten van Catan

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:18

  TA van Edward Loef – De trend: vriend of vijand?

 • 14:15

  Aandeel Just Eat Takeaway – hongerige beleggers drijven koers op

 • 08:09

  Fiscaal steunpakket geeft optimisme – opportuniteiten in aardgas

 • 16:43

  TA van Edward Loef: ‘Social reality’ grafieken

 • 08:31

  Verhoogde angst volgens VIX – beslissingsmoment voor autosector

 • 16:58

  TA van Edward Loef: Supermarkten, super interessant

 • 09:54

  ETF van de week: iShares Gold Producers ETF (IS0E)

 • 08:44

  koopgelegenheid goud & zilver – PMI-cijfers Europese driver

 • 15:55

  TA van Edward Loef: Corona-aandelen veren weer op

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
25 sep 13:43 ProBeleggen

8% in Galapagos in 3 maanden

25 sep 08:08 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – Grote geldmarkten kunnen nog steeds aantrekkelijk zijn

24 sep 09:59 Bas Heijink

TA S&P500 en NASDAQ: Drietal versteilingen neerwaarts gebroken