Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - vrijdag, 17 januari 2020 14:54

Beurzen VS op weg naar nieuwe records

 De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,3 procent in het groen.
 
Er lijkt de laatste tijd geen einde te komen aan de rally van Wall Street, zo liet beleggingsanalist Raffi Boyadjian van XM Markets weten. "Sinds de aankondiging van het eerste fase akkoord in december is er geen aanleiding geweest voor beleggers om hun risicobereidheid neerwaarts bij te stellen."

China publiceerde vanochtend een aantal over het algemeen positieve economische rapporten, en dat stimuleerde het sentiment op de beurzen wereldwijd, stelde analist David Madden van CMC Markets.

De Chinese industriële productie ging in december met 6,9 procent omhoog. In november steeg de productie nog met 6,2 procent. "Deze cijfers lagen boven de vorige rapportages en boven de verwachting van de markt", aldus Madden.

Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in december flink gestegen ten opzichte van een maand eerder. Het aantal in aanbouw genomen woningen steeg vorige maand met 16,9 procent op maandbasis tot een voor seizoensinvloeden aangepast geannualiseerd aantal van 1,608 miljoen stuks. 

Later vanmiddag staan nog de industriële productie over december en het consumentenvertrouwen, zoals dat wordt gemeten door de universiteit van Michigan in een voorlopige versie over januari op de agenda.

De industriële productie van de Amerikanen daalt naar verwachting op maandbasis met 0,3 procent tegen een stijging met 1,1 procent op maandbasis in november. De capaciteitsbenutting daalt in de prognose licht van 77,3 in november naar 77,0.

De index zoals deze wordt samengesteld door de wetenschappers in Michigan stijgt naar verwachting van 99,2 in december naar een voorlopige 99,5.
     

De euro/dollar noteerde vrijdag op 1,1101. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1136 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1138 op de borden.

Olie noteerde vrijdag hoger. Een februari-future West Texas Intermediate noteerde 0,4 procent in het groen op 58,77 dollar, terwijl voor een maart-future Brent 64,99 dollar werd betaald, een stijging van 0,5 procent.

Bedrijfsnieuws
 
UBS heeft het advies voor Twitter neerwaarts bijgesteld van Kopen naar Houden en tevens het koersdoel verlaagd van 37,00 dollar naar 35,00 dollar. Dit maakte de Zwitserse bank vrijdag bekend. Het aandeel Twitter sloot donderdag 2,9 procent hoger op 34,19 dollar. In de voorbeurshandel van vrijdag stond de koers 1,0 procent lager.

Alphabet werd donderdag het vierde Amerikaanse bedrijf ooit dat een marktwaarde van 1 biljoen dollar behaalde. Apple, Amazon en Microsoft gingen Alphabet voor.

Schlumberger heeft in het vierde kwartaal van 2019 de omzet op jaarbasis licht zien stijgen en boekte een winst die iets hoger uitviel dan waarop analisten hadden gerekend. Het aandeel Schlumberger noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,7 procent hoger.

Slotstanden
De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,8 procent hoger op 3.316,81 punten. De Dow Jones index eindigde 0,9 procent in het groen op 29.297,64 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,1 procent tot 9.357,13.

De Aandeelhouder TV

april 8, 2020

AEX 8 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 8, 2020

Nog steeds geen goed koopmoment

april 8, 2020

Beleggers massaal actief op de beurs | 8 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 7, 2020

AEX 7 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
08 apr 11:02 Bas Heijink

Let op nieuwe verzwakkingen

07 apr 14:10 Marco Knulst

DEAD CROSS wereldwijde inflatie gecorrigeerde staatsleningen

07 apr 09:12 Redactie

Extra Lunch Webinar Nico Bakker: TA en turbulente markten