fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - vrijdag, 17 januari 2020 14:30

Beursblik: Europa kansrijke regio voor beleggers

 Aberdeen Standard Investments meent dat actieve beleggers zouden moeten kijken naar relatief onbeminde Europese aandelen. Dit bleek vrijdag uit een rapport van de vermogensbeheerder.

Aberdeen staat neutraal ten opzichte van Europese aandelen in vergelijking met de andere wereldwijde aandelenmarkten, maar onbeminde Europese aandelen zijn wellicht een uitzondering.  

ASI haalde twee zaken aan die positief kunnen uitpakken voor de Europese beurzen. "Europa kan profiteren als de recessie in de verwerkende industrie ten einde loopt en ook als de EU-politici een akkoord vinden om de regels op de overheidsuitgaven te versoepelen."

De vermogensbeheerder gaf aan dat hierdoor de Amerikaanse belegger mogelijk weer in gaat stappen. "Zodra Amerikaanse beleggers minder politieke risico's zien in Europa en meer goedkopere activa willen opnemen in hun portefeuilles, kan dat een rally inluiden op Europese aandelen.”

Hoofdstrateeg Andrew Milligan van ASI stelde dat de Europese aandelen het over 2019 goed hebben gedaan met een plus van 20 procent, maar dat Europa wel achter bleef bij de Amerikaanse aandelenmarkten. "Ten opzichte van de opkomende markten, het Verenigd Koninkrijk en Japan deed Europa het echter wel beter."

De reden dat de Europese markten achterbleven bij Amerika kwam met name door drie zwak presterende sectoren. " De zwakkere broeders betroffen communicatiediensten en energie met bijna 0 procent rendement en de financiële dienstensector met een winst van slechts 13 procent", zo liet Milligan weten.

Naast de genoemde mogelijke positieve vooruitzichten, blijft de vermogensbeheerder ook kritisch kijken naar de Europese aandelen.

"De dividenduitkeringsratio en de rentedekkingsratio zijn twee veel gebruikte maatstaven voor de duurzaamheid van een balans. De recente stijging van de dividenduitkeringsratio en de dalende rentedekkingsratio zijn alvast een waarschuwing", stelde Milligan.  

Tevens wees de vermogensbeheerder naar de zwakke economische groei in China, die met name de Europese export treft, en de regelgevingslast van de EU als mogelijke obstakels voor de Europese bedrijven.  

De Aandeelhouder TV

februari 25, 2020

Licht herstel na bloedrode sessie | 25 februari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

februari 24, 2020

AEX 24 februari 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

februari 24, 2020

Cijfers PostNL overschaduwt door virus | 24 februari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

februari 21, 2020

AEX week 8 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
25 feb 09:26 Superperformance SAS

Aankoop van de Classic Turbo short

25 feb 09:56 Shaun Stevens

De controle terugpakken – REIT’s in een tijdperk van hernieuwde huurregulering

25 feb 09:08 Bas Heijink

Krachtige neerwaartse draai