Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - maandag, 13 januari 2020 19:30

Rustige handel op groen Wall Street

Wall Street noteerde maandag met nog een paar uur handel te gaan in het groen. De S&P 500 index steeg 0,5 procent, de Dow Jones index won 0,2 procent en de Nasdaq ging 0,8 procent hoger.

"De volatiliteit is laag", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. Beleggers wachten volgens hem op de ondertekening van het gedeeltelijke handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China, later deze week. Maandag meldden diverse media bovendien dat Washington China niet langer beschuldigt van valutamanipulatie.

Verder zijn de geopolitieke spanningen afgenomen, volgens vermogensbeheerder James Athey van Aberdeen Standard Investments en dus kiezen de aandelenmarkten voor de weg van de minste weerstand en die leidt omhoog.

Ook kijken beleggers uit naar de start van het cijferseizoen, dat dinsdag aftrapt met de eerste financials.

Onder meer Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Citigroup, Bank of America en Morgan Stanley geven inzicht in de laatste drie maanden van het boekjaar. Analisten van Keefe, Bruyette & Woods verwachten dat de banken ongeveer 6 procent meer winst hebben behaald in het vierde kwartaal ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Daarmee zouden de banken het beter doen dan de brede S&P 500. Analisten schatten in dat de 500 bedrijven in de toonaangevende index hun winst per aandeel met gemiddeld ongeveer 2 procent hebben zien dalen afgelopen kwartaal, aldus strateeg Sam Stovall van CFRA. 

De euro/dollar verhandelde maandagavond op 1,1144. Olie werd bijna een procent goedkoper. 

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Tesla werd maandag voor het eerst 500 dollar waard. In het vierde kwartaal produceerde de maker van elektrische voertuigen 112.000 auto's, wat beter is dan verwacht. Met nog een paar uur handel te gaan, steeg Tesla 8,6 procent naar ruim 519 dollar.

Lululemon heeft de vooruitzichten voor zowel de omzet als de winst in het vierde kwartaal verhoogd. Het bedrijf verwacht nu een winst per aandeel tussen 2,22 en 2,25 dollar per aandeel, terwijl het eerder op een bandbreedte van 2,10 tot 2,13 dollar per aandeel mikte. De omzet zal tussen 1,37 miljard en 1,38 miljard dollar liggen. Eerder verwachte het bedrijf een omzet van 1,32 miljard tot 1,33 miljard dollar. Het aandeel won 4,0 procent.

De autoverkopen van Ford in China daalden in 2019 tot minder dan de helft van wat het verkocht werd op het hoogtepunt in 2016. De autobouwer zei dat de situatie voor de bredere markt in 2020 waarschijnlijk zal verslechteren. Het aandeel verloor 0,7 procent. 

Concurrenten Fiat-Chrysler en General Motors stegen gemiddeld een half procent.

Exxon Mobil is volgens Equatoriaal-Guinea in gesprek om zijn olieactiviteiten in het land te verkopen. Concrete afspraken zijn er nog niet. Het aandeel Exxon Mobil steeg 0,7 procent.

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA legt Boeing mogelijk een boete van 5,4 miljoen dollar op vanwege gebrekkige vleugelonderdelen op zijn 737 MAX toestellen. De boete is gerelateerd aan zogeheten slat tracks op de rand van de vleugels van de Boeings. Die kunnen vanwege de slechte kwaliteit snel kapot gaan. Verder werd bekend dat Airbus Boeing in 209 van de troon heeft gestoten als grootste vliegtuigbouwer ter wereld. Het aandeel Boeing won maandag 1,0 procent.

De Aandeelhouder TV

oktober 28, 2020

AEX 28 okt 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 28, 2020

Jongens tegen de meisjes op de Erasmus Universiteit – #Beursspel2020

oktober 28, 2020

KPN en Heineken | 28 oktober 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

oktober 27, 2020

AEX 27 okt 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:12

  TA van Edward Loef – Dubbele top in Dow Jones Index

 • 09:53

  ETF van de week: iShares S&P US Banks ETF (IUS2)

 • 08:29

  Cijferseizoen in volle gang; Microsoft omlaag & First Solar schiet omhoog

 • 17:21

  TA van Edward Loef – “The Sky has no Limit”-aandelen

 • 08:37

  Volatiliteit neemt toe & Ant Group gaat $35 miljard ophalen

 • 17:59

  TA van Edward Loef – SAP & DAX, nu en 3 maanden terug

 • 11:55

  AEX-index blijft doormodderen & Heineken toont potentieel

 • 08:14

  Zorgen om coronavirus nemen toe & beursweek met razend volle agenda

 • 17:17

  TA van Edward Loef – Wereldhave klimt uit het dal

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
28 okt 09:39 Bas Heijink

TA AEX: Verdere verzwakkingen

28 okt 09:24 Marco Knulst

Allesweters en twijfelaars

27 okt 12:27 Marco Knulst

SAP geeft wijze les voor ETF belegger