Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - donderdag, 9 januari 2020 11:06

Beursgang via Dutch Star geeft CM.com zekerheid

 De oprichters van CM.com hebben gekozen voor een beursgang via Dutch Star Companies ONE omdat dit “zekerheid en snelheid” biedt. Dit zei CEO Jeroen van Glabbeek donderdag in gesprek met ABM Financial News.

In oktober vorig jaar ketste een beursgang van CM.com nog op het laatste moment af.

CM.com wilde toen circa 100 miljoen euro ophalen met een emissie van nieuwe aandelen, terwijl er daarnaast nog 500.000 bestaande aandelen zouden worden verkocht. Met een verwachte introductieprijs van 15,00 euro tot 19,00 euro per aandeel werd CM.com afgelopen oktober gewaardeerd op ruim 300 miljoen euro.

Dutch Star steekt 65 miljoen euro in CM.com en Teslin Participaties doet daar nog eens 15 miljoen tot 20 miljoen euro bovenop. CM.com, een communicatieplatform met betaalfunctionaliteit uit Breda, zal dit geld volgens Van Glabbeek gebruiken om "de strategie versneld uit te voeren". Overigens kunnen de oprichters van CM.com, te weten Van Glabbeek en Gilbert Gooijers, samen tot 7 miljoen euro 'cashen' bij de beursgang. 

De twee oprichters blijven na de beursgang overigens wel grootaandeelhouders van het bedrijf en hebben ook een lock-up afgesproken van een jaar.

Mede afhankelijk van de exacte investering van Teslin en hoeveel er door de oprichters wordt verkocht, zullen zij ieder ongeveer een belang van een derde hebben.

CM.com wil het groeigeld aanwenden voor het aannemen van verkopers, het opvoeren van de marketing en het expanderen naar nieuwe landen.

Niek Hoek, de initiatiefnemer achter Dutch Star, zei tegen ABM Financial News dat door de deal zijn aandeelhouders, onder wie veel ondernemers en ondernemende families, "zo kunnen profiteren van de groei van CM.com". Er was volgens Hoek veel enthousiasme onder de aandeelhouders, die nog eens 10 miljoen euro in Dutch Star stopten om zo 65 miljoen euro groeikapitaal aan CM.com te kunnen verstrekken. Zo beschikt de onderneming uit Breda volgens Hoek over "een ijzersterke kapitaalpositie".

Groei

In 2019 groeide de kernomzet, dat wil zeggen exclusief televoting, van CM.com met 20 procent. De tweede jaarhelft was daarbij goed voor een groei van 30 procent.

De groei kwam in de eerste jaarhelft onder druk te staan, omdat CM.com in aanloop naar zijn beursgang enkele grote klanten, waaronder vermoedelijk Booking.com, "nieuwe duurzame tarieven" aanbood om zo "een goede duurzame relatie" met hen te behouden. 

Voor de middellange termijn, doorgaans een periode van 3 tot 5 jaar, mikt CM.com op een omzetgroei van 30 procent. 

De Aandeelhouder TV

mei 27, 2020

AEX klaar voor uitbraak naar boven

mei 27, 2020

NL op ramkoers met Air France | 27 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 26, 2020

AEX 26 mei 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 26, 2020

Moody’s zet Wereldhave op junkstatus | 26 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
26 mei 10:02 Bas Heijink

Waar eindigt deze herstelbeweging?

25 mei 14:07 Redactie

Terugkijken het ‘Tweede Grote CrisisWebinar’ met Albert Jellema en Nico Bakker

25 mei 12:29 Marco Knulst

Nasdaq100