Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - dinsdag, 7 januari 2020 15:58

Video: analistenverwachtingen voor 2020

ABM Financial News peilt traditiegetrouw in de laatste weken van het jaar en de eerste weken van het nieuwe jaar wat de verwachtingen en tips zijn van analisten en economen voor in dit geval 2020.

AEX

Terugblikkend op 2019 sprak analist Corné van Zeijl van Actiam van een jubeljaar met een grote 'J', nadat de AEX circa 25 procent steeg. Volgens de analist zit er voor 2020 zeker nog wat rek in de aandelen, maar vooruitkijkend concludeert hij dat we "het meeste wel hebben gehad". 

Kijk naar: Nog wat rek in waarderingen

Vermogensbeheerder André van Eerden van Aberfeld Vermogensbeheer is ook positief gestemd over 2020, maar waarschuwt voor een situatie van overmoed, waarbij de aandelenbeurzen te ver doorstijgen. Van Eerden pleit daarom voor een strategie met opties om je portefeuille te beschermen tegen een mogelijke sterke daling.

Kijk naar: Tips en trucs voor 2020

Vermogensbeheerder Cees Smit van Today's Groep is daarentegen wat terughoudender voor 2020. "Ik verbaas me erover dat het optimisme van dit jaar één op één wordt doorgezet naar volgend jaar", aldus Smit voor de camera van ABM Financial News, die in 2020 meer volatiliteit voorziet en rekening houdt met lagere beurzen. 

Kijk naar: Smit verbaasd over extreem optimisme 2020

Macro-economie

Strateeg Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management sprak voor de camera van ABN Financial News van een vrij moeilijk jaar op macro-economisch vlak, waarbij het IMF de economische groei in 2019 raamt op circa 3 procent, het laagste niveau sinds 2009. Volgens Juvyns zal in 2020 op macro-economisch vlak waarschijnlijk ook sprake zijn van een moeilijk jaar, met name vanwege de aanhoudende onzekerheden op geopolitiek vlak en de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Vanuit marktperspectief is het volgens de strateeg tijd om vaster te worden op aandelen en het gewicht van aandelen in de portefeuille te verhogen. Juvyns verwacht dat de Amerikaanse aandelenmarkt en opkomende markten het best zullen presteren, terwijl de focus vorig jaar juist met name op China lag.

Kijk naar: 2020 jaar voor aandelen VS en opkomende markten

Econoom Philip Marey van Rabobank richtte zich voor de camera van ABM Financial News op het toekomstige rentebeleid van de Federal Reserve. De econoom merkte daarbij op dat de Amerikaanse centrale bank in dezelfde periode vorig jaar de rente vier keer had verhoogd en voor 2019 nog twee renteverhogingen voorzag. "Inmiddels hebben we drie renteverlagingen gezien, wat aangeeft dat je de verwachtingen van de Fed over het toekomstig rentebeleid met een korrel zout moet nemen en dat geldt ook voor de huidige verwachtingen van de centrale bank dat de rente in 2020 ongewijzigd zal blijven", zei Marey. De econoom verwacht juist dat de Amerikaanse centrale bank de rente dit jaar zal verlagen, vermoedelijk weer tot nul.

Kijk naar: Fed gaat rente in 2020 verder verlagen

Aandelentips 2020

Analist Nico Inberg van IEX gaf drie tips voor het nieuwe jaar: Heijmans, Alfen en Basic-Fit.

Kijk naar: Drie tips van Nico Inberg voor 2020

Drie tips van Cees Smit van Today's Groep zijn Flow Traders, AMG en Nokia.

Kijk naar: Drie tips van Cees Smit voor 2020

Expert Andre Brouwer van Het Beleggingsinstituut tipt vastgoedfonds Vastned.

Kijk naar: Vastned aandelentip voor 2020

Fondsmanager Willem Burgers van het Add Value Fund tipt TKH Group en Flow Traders en verwacht tevens dat de halfgeleiders het in 2020 opnieuw goed zullen doen.

Kijk naar: TKH en Flow Traders koopkandidaten voor 2020

Kijk naar: Halfgeleiders in 2020 opnieuw populaire aandelen

Tot slot twee tips van LYNX' Justin Blekemolen.

Kijk naar: Justin Blekemolen van LYNX tipt voor 2020

De Aandeelhouder TV

april 8, 2020

Beleggers massaal actief op de beurs | 8 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 7, 2020

AEX 7 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 7, 2020

Hoop keert terug op financiële markten | 7 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 6, 2020

AEX 6 april 2020 – NIco Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
08 apr 11:02 Bas Heijink

Let op nieuwe verzwakkingen

07 apr 14:10 Marco Knulst

DEAD CROSS wereldwijde inflatie gecorrigeerde staatsleningen

07 apr 09:12 Redactie

Extra Lunch Webinar Nico Bakker: TA en turbulente markten