Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - vrijdag, 20 december 2019 19:00

Europese markten hoger het weekend in

 De aandelenmarkten in Europa zijn vrijdag hoger het weekend ingegaan. De Stoxx Europe 600 index sloot 0,8 procent in de plus op een slot van 418,40 punten, de Duitse DAX steeg 0,8 procent tot 13.318,90 punten en de Franse CAC won 0,8 procent op 6.021,53 punten. De Britse FTSE sloot 0,1 procent hoger op een slotstand van 7.582,48 punten.

"De Europese beurzen sluiten de week positief, met het hoogste niveau in 12 jaar voor de Franse CAC", stelde marktanalist David Madden van CMC Markets. "Beleggers teren nog steeds op de Fase 1 handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China die vorige week om deze tijd werd aangekondigd."

Het Duitse consumentenvertrouwen daalde onverwacht, bleek vrijdag. Gemeten over de maand januari, kwam het vertrouwen uit op 9,6, van 9,7 in december. Er was juist een stijging naar 9,8 voorzien.

De economie in het Verenigd Koninkrijk groeide in het derde kwartaal op kwartaalbasis met 0,4 procent en dat is iets meer dan de 0,3 procent die eerder was geraamd. Ook op jaarbasis was er iets meer groei dan in een eerdere raming, namelijk 1,1 procent tegen aanvankelijk 1,0 procent.

Vrijdag werd verder bevestigd dat Mark Carney, die eind januari vertrekt als voorzitter van de Bank of England, wordt opgevolgd door Andrew Bailey.

De Britse premier Boris Johnson wist na zijn verkiezingsoverwinning vorige week, wat hem een ruime meerderheid opleverde in het Lagerhuis, vrijdag ook genoeg stemmen in het parlement te krijgen voor zijn Brexit deal. Definitieve parlementaire goedkeuring volgt in januari, waarna de Britten de Europese Unie in principe op 31 januari verlaten.

"Beleggers zullen nauwlettend in de gaten houden wat er na 31 januari gebeurt. Wat betekent het dreigement van Johnson, om een verlenging van de transitieperiode [tot eind 2002] uit te sluiten en wat zijn de gevolgen?", aldus marktstrateeg Kit Juckes van Société Générale.

Het Britse pond steeg flink na de parlementsstemming over Brexit.  De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,1075. 

Olie werd 1,6 procent goedkoper.

Bedrijfsnieuws

ArcelorMittal zal blijven onderhandelen over een oplossing voor de Italiaanse staalfabriek Ilva. Dit maakte de staalreus vrijdagmiddag bekend. Volgens ArcelorMittal is er voldoende basis om door te praten over een nieuw plan voor de noodlijdende fabriek. Het aandeel daalde 2,1 procent.

Royal Dutch Shell daalde 1,6 procent nadat de energiereus in een trading update bekendmaakte dat men een afschrijving van maximaal 2,3 miljard dollar verwacht in het vierde kwartaal vanwege een impairment. Qua verwachte kapitaaluitgaven van tussen de 24 miljard en 29 miljard dollar, denkt Shell aan de onderkant van die bandbreedte uit te komen. Analisten van UBS spraken van een matig vierde kwartaal. 

Enel steeg 2,9 procent in Milaan nadat kredietbeoordelaar Moody's de outlook voor het bedrijf verhoogde.

NMC Health stond donderdag al fors onder druk nadat de uitbater van privéklinieken met een notering in Londen beschuldigd werd van fraude door shortseller Muddy Waters. NMC ontkent de beschuldigingen maar het aandeel daalde vrijdag wel 15,4 procent.

Aandelen Takeaway.com verloren donderdag bijna 10 procent nadat het zijn bod op Just Eat verhoogde en rivaal Prosus hetzelfde deed. Vrijdag werd bekend dat Just Eat het bod van Takeaway steunt. Takeaway.com daalde vrijdag 2,6 procent in Amsterdam en Just Eat verloor 2,1 procent in Londen.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden rond het Europese slot op nieuwe recordstanden.

De Aandeelhouder TV

oktober 28, 2020

AEX 28 okt 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 28, 2020

Jongens tegen de meisjes op de Erasmus Universiteit – #Beursspel2020

oktober 28, 2020

KPN en Heineken | 28 oktober 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

oktober 27, 2020

AEX 27 okt 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:12

  TA van Edward Loef – Dubbele top in Dow Jones Index

 • 09:53

  ETF van de week: iShares S&P US Banks ETF (IUS2)

 • 08:29

  Cijferseizoen in volle gang; Microsoft omlaag & First Solar schiet omhoog

 • 17:21

  TA van Edward Loef – “The Sky has no Limit”-aandelen

 • 08:37

  Volatiliteit neemt toe & Ant Group gaat $35 miljard ophalen

 • 17:59

  TA van Edward Loef – SAP & DAX, nu en 3 maanden terug

 • 11:55

  AEX-index blijft doormodderen & Heineken toont potentieel

 • 08:14

  Zorgen om coronavirus nemen toe & beursweek met razend volle agenda

 • 17:17

  TA van Edward Loef – Wereldhave klimt uit het dal

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
28 okt 09:39 Bas Heijink

TA AEX: Verdere verzwakkingen

28 okt 09:24 Marco Knulst

Allesweters en twijfelaars

27 okt 12:27 Marco Knulst

SAP geeft wijze les voor ETF belegger