Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - vrijdag, 13 december 2019 11:58

Europese beurzen hoger rond middaguur

 De Europese beurzen noteerden vrijdag hoger nu er een eerste handelsdeal tussen China en de Verenigde Staten aanstaande lijkt. Daarmee zijn nieuwe verhogingen van de importheffingen door Amerika waarschijnlijk van de baan en kan een deel van de stil gevallen handelsstroom weer op gang worden gebracht.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde vrijdag rond het middaguur een winst van 1,4 procent op 414,60 punten. De Duitse DAX liet een winst zien van 1,4 procent op 13.402,40 punten. De Franse CAC 40 noteerde een winst van 1,3 procent met een stand van 5.859,67 punten. De Britse FTSE steeg vrijdag 1,4 procent naar 7.386,75 punten.

Met de verkiezingsoverwinning en de absolute meerderheid in het Britse Lagerhuis voor de Conservatieven is ook de directe onzekerheid over de Brexit verdwenen, terwijl er nog veel tijd nodig is om het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie zo afgewogen mogelijk te laten verlopen.

Het Japanse Tankan-rapport van de Bank of Japan liet over het vierde kwartaal het laagste vertrouwen in bijna zeven jaar zien onder grote producenten.
 
In de Verenigde Staten gaat vrijdag de aandacht uit naar de detailhandelsverkopen en de importprijzen over november en de bedrijfsvoorraden over oktober.

Voor de detailhandelsverkopen geldt de verwachting dat deze met 0,5 procent op maandbasis zijn opgelopen tegen een stijging met 0,3 procent in oktober. Als er geen rekening wordt gehouden met de verkopen van auto's loopt de verkoop van de Amerikaanse detailhandel naar verwachting met 0,4 procent op tegen een plus van 0,2 in oktober.

Vrijdag staat er één relevant publiek optreden van een monetaire prominent op de agenda en dat betreft er een van John Williams, de voorzitter van de Federal Reserve van New York. Hij houdt een lezing voor studenten van Borough of Manhattan Community College.

Olie noteerde vrijdag hoger. Een januari-future West Texas Intermediate noteerde 1,0 procent in het groen op 59,74 dollar, terwijl voor een februari-future Brent 64,97 dollar werd betaald, een stijging van 1,2 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1163. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1163 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1128 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Ahold Delhaize heeft zijn inkoopprogramma van eigen aandelen ter waarde van 1 miljard euro afgerond. De koers van de supermarktketen won 1,1 procent.

Henkel rekent voor boekjaar 2020 op een lagere winst, zo meldde de concurrent van Unilever donderdagavond. Hogere investeringen in advertenties en IT en een onzeker marktklimaat wegen naar verwachting op de resultaten. De koers van het aandeel zakte vrijdag 3,5 procent.

Altice Europe heeft vrijdag bekendgemaakt dat zijn dochteronderneming MEO een minderheidsbelang verkoopt aan Morgan Stanley Infrastructure Partners om samen het eerste landelijke glasvezelbedrijf in Portugal op te zetten. De koers van het aandeel noteerde vrijdag 5,7 procent hoger.

Op de beurs van Londen domineerden de plussen, maar dat nam niet weg dat de verliezers niet met een lampje gezocht hoefden te worden. Daaronder viel Rolls Royce Holding op met een min van 2,0 procent, terwijl Rentokil zelfs 2,7 procent moest prijsgeven. Bij de aandelen met koerswinst waren er vijf met een koerswinst van meer dan 10,0 procent en 17 met een koers winst tussen de 5 en 10 procent.

De handelaren in Frankfurt zag het, afgezien van Henkel en drie andere minnen, groen voor de ogen. Onder de winnaars noteerde het gros 1 procent of meer hoger.

In Parijs noteerde Pernod Ricard 1,9 procent onder de slotnotering van donderdag, maar daarmee was het verhaal aan de minzijde wel verteld. Plussen die 1 procent of meer bedroegen lagen op 23 van de 40 hoofdfondsen.
 
Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,4 procent in het groen.

Wall Street is donderdag hoger gesloten. De S&P 500 steeg 0,9 procent op 3.168,58 punten en bereikte daarmee een nieuw record. Dat gold ook voor de Nasdaq op 8.717,32 punten en een stijging van 0,7 procent. De Dow Jones index ging 0,8 procent hoger op 28.132,05 punten.

De Aandeelhouder TV

augustus 6, 2020

EUR/USD op hoogste niveau sinds 2008

augustus 6, 2020

AEX 5 augustus 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 6, 2020

AEX richting 523 punten

augustus 6, 2020

AEX 5 augustus 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:49

  TA: ‘POSTNL in feeststemming’

 • 15:22

  Aandeel ING: voorzieningen voor ‘slechte leningen’ drukken winst ING Groep

 • 08:57

  Disney gooit hoge ogen op Wall Street & S&P 500 nadert all-time high

 • 17:37

  TA: ‘Het koopvirus in Novavax’

 • 09:00

  ETF van de week: iShares MSCI Japan ETF (IJPN)

 • 08:22

  Goudprijs boven de $2000 per ounce en corona vaccinatie steeds dichterbij

 • 17:15

  TA: ‘Going Nuts in Utilities’

 • 08:53

  Nasdaq boekt record & Microsoft wil TikTok

 • 16:14

  TA: ‘Verzilvermomentje in de Zilverprijs’

Masterclasses

 • 13 augustus

  HIT & RUN Trading volgens de RAF Methode

 • 27 augustus

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

 • 08 september

  Verhoog uw rendement door middel van ETF’s

Columns

Nieuw
06 aug 09:41 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Actief beheer voor rendement in vastrentende waarden

05 aug 10:55 Redactie

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 10 – Risk

03 aug 15:42 Nico Bakker

AKZO vindt SMA steun