Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - woensdag, 11 december 2019 18:33

Europese beurzen sluiten hoger

 De aandelenmarkten in Europa zijn woensdag hoger gesloten. De Stoxx Europe 600 index eindigde 0,2 procent in het groen op een slot van 406,22 punten, de Duitse DAX steeg 0,6 procent tot 13.146,74 punten en de Franse CAC won 0,2 procent op 5.860,88 punten. De Britse FTSE sloot fractioneel hoger op een slotstand van 7.216,25 punten.

"De handelsbesprekingen tussen de VS en China krijgen nog steeds veel aandacht van beleggers, gezien de deadline aanstaande zondag voor nieuwe importheffingen op 150 miljard dollar aan Chinese goederen", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. "Deze onduidelijkheid zorgt voor een gebrek aan volatiliteit."

Op macro-economisch vlak was het woensdag rustig in Europa. Donderdag wordt een belangrijke dag voor de beurzen in Europa met het rentebesluit van de Europese Centrale Bank en de parlementsverkiezingen in het Verenigd Koninkrijk die voor beweging kunnen zorgen.

In aanloop naar de Britse verkiezingen noteerde het Britse pond licht hoger, op de verwachting dat premier Boris Johnson zijn benodigde absolute meerderheid haalt om een Brexit-deal makkelijker door het Lagerhuis te loodsen. Het hogere pond hield de FTSE in bedwang.

Van de ECB wordt weinig spannends verwacht en kijken beleggers vooral hoe Christine Lagarde het doet tijdens haar eerste persconferentie als voorzitter.

De euro/dollar noteerde rond het Europese slot op 1,1086. Olie werd ruim een procent goedkoper na een lichte stijging van de Amerikaanse olievoorraden.

Bedrijfsnieuws

Credit Suisse verwacht volgend jaar minder rendement op het ‘tastbare eigen vermogen’ te realiseren dan verwacht. Voor volgend jaar verwacht Credit Suisse dat het rendement, de zogeheten RoTE, met 175 basispunten kan aantrekken, met de kans op een verdere stijging. Daarmee zou het RoTE uit kunnen komen rond grofweg 10 procent, lager dan eerder verwacht. Voor de middellange termijn mikt Credit Suisse wel op ten minste 12 procent. Verder liet de bank weten in 2020 minstens 50 procent van de nettowinst te willen laten terugvloeien naar de aandeelhouders in de vorm van dividend of door eigen aandelen in te kopen. Het aandeel daalde woensdag 1,0 procent.

Telefonica Deutschland presenteerde woensdag nieuwe doelen voor de middellange termijn en deed een dividendvoorstel voor 2019. Het telecombedrijf stelde een dividend voor van 0,17 euro per aandeel voor het boekjaar. De onderneming verwacht dat de omzet in de periode 2020 tot en met 2022 met minimaal 5 procent per jaar zal stijgen, waarbij de operationele winst vóór depreciatie en amortisatie (Obida) zal profiteren van de diverse omzetstromen. De outlook voor heel dit jaar werd gehandhaafd. Het aandeel sloot woensdag een procent lager.

ThyssenKrupp wil zijn liftendivisie beter laten presteren in aanloop naar de voorgenomen afsplitsing van de tak door een verkoop of beursgang. Het bedrijf wil de marges en omzet verbeteren door een optimalisatie van de productie en het overzichtelijker maken van de portefeuille van de tak. Daarmee moet de komende drie jaar 80 miljoen euro worden bespaard. Het aandeel sloot 0,3 procent hoger.

De Corporate and Investment Bank van Crédit Agricole heeft de groeidoelstellingen voor de komend jaren geformuleerd en wil tot en met 2022 een omzetgroei van gemiddeld meer dan 3 procent per jaar realiseren. Het rendement op netto eigen vermogen (RONE) moet boven de 10 procent blijven. De doelstelling voor de risicogewogen activa ligt op 123 miljard euro in 2022. Het aandeel sloot woensdag 0,4 procent in de plus.

Inditex heeft de winst en omzet in het eerste negen maanden van dit jaar zien oplopen. De Spaanse retailer met bekende merken als Zara, herhaalde woensdag de doelstelling om dit jaar een vergelijkbare omzetgroei van 4 tot 6 procent te realiseren. Het aandeel steeg ruim 5 procent.

Volkswagen heeft in november meer auto's afgeleverd dan een jaar eerder. Het aantal afgeleverde personenauto's steeg met 3,9 procent op jaarbasis tot 586.400. Bestuurder Jürgen Stackmann zei vooral in China nog "aanzienlijk potentieel" te zien na de succesvolle introductie van de Volkswagen Jetta. Het aandeel steeg 1,6 procent.
 
Tussenstand Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden woensdag dicht bij huis in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve vanavond.

De Aandeelhouder TV

augustus 6, 2020

AEX 6 augustus 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 6, 2020

EUR/USD op hoogste niveau sinds 2008

augustus 6, 2020

AEX 5 augustus 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 6, 2020

AEX richting 523 punten

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:49

  TA: ‘POSTNL in feeststemming’

 • 15:22

  Aandeel ING: voorzieningen voor ‘slechte leningen’ drukken winst ING Groep

 • 08:57

  Disney gooit hoge ogen op Wall Street & S&P 500 nadert all-time high

 • 17:37

  TA: ‘Het koopvirus in Novavax’

 • 09:00

  ETF van de week: iShares MSCI Japan ETF (IJPN)

 • 08:22

  Goudprijs boven de $2000 per ounce en corona vaccinatie steeds dichterbij

 • 17:15

  TA: ‘Going Nuts in Utilities’

 • 08:53

  Nasdaq boekt record & Microsoft wil TikTok

 • 16:14

  TA: ‘Verzilvermomentje in de Zilverprijs’

Masterclasses

 • 13 augustus

  HIT & RUN Trading volgens de RAF Methode

 • 27 augustus

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

 • 08 september

  Verhoog uw rendement door middel van ETF’s

Columns

Nieuw
06 aug 09:41 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Actief beheer voor rendement in vastrentende waarden

05 aug 10:55 Redactie

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 10 – Risk

03 aug 15:42 Nico Bakker

AKZO vindt SMA steun