Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

LYNX - Beleggen met een voorsprong - dinsdag, 10 december 2019 08:52

Beleggers wachten op nieuwe impulsen & farmaceuten strijden om kankermedicijnen

De beurzen in de Verenigde Staten hebben gisteren een stapje teruggedaan. De breedsamengestelde S&P 500 index zakte met 0,3% tot 3.136 punten. De Nasdaq Composite verloor 0,4% en zakte daarmee tot 8.621,83 punten. Beleggers verwerkten het nieuws dat de export van Chinese goederen in november opnieuwe daalde. De Chinese export daalde daarmee voor de 11e maand op rij. Economen hadden na elf maanden dalende exporten juist gerekend op wat herstel. Opvallend genoeg steeg de Chinese import vanuit de VS met 2,7%. De waarde van de import van sojabonen steeg zelfs met 41%.

De cijfers tonen de noodzaak voor een deal. China zit als exportland niet te wachten op een handelstekort met de Verenigde Staten. Deze week zal er een fase-1 deal getekend moeten worden. Als dat niet gebeurt, bestaat de kans dat Trump op zondag(de 15e) opnieuw de importheffingen op Chinese goederen verhoogt. Vannacht maakte de Chinese overheid bekend dat de inflatie in november is toegenomen tot 4,5% op jaarbasis. Dit lijkt positief, maar de inflatie werd echter vooral veroorzaakt door de sterk gestegen prijzen van varkensvlees veroorzaakt door de uitbraak van Afrikaanse varkenspest in het land. De kerninflatie, dus zonder de sterk schommelende prijzen van voedsel en energie, bleef namelijk stabiel op 1,4%.

Sanofi neemt Synthorx over in de race voor kankermedicijnen

Een aantal spectaculaire overnames in biotechland. Verschillende grote farmaceuten lijken te strijden om geneesmiddelen tegen kanker. Het Franse Sanofi neemt het Amerkaanse Synthorx over voor $ 2,5 miljard in contanten. Synthorx houdt zich bezig met de ontwikkeling van medicatie voor kanker- en auto-immuunziekten. Met de overname breidt Sanofi haar geneesmiddelen lijn uit en krijgt het daarmee ook eenvoudiger toegang tot de Amerikaanse markt. Sanofi betaalt $ 68 per aandeel, wat een premie van 170% betekende bovenop de slotkoers van vrijdag. 

In de VS zijn overigens meerdere partijen geinteresseerd in geneesmiddelen die kanker behandelen. Gelijktijdig maakte het Amerikaanse farmacieoncern Merck bekend, dat het biotechnoloog ArQule voor $ 2,7 miljard overneemt. De koers van het bedrijf ArQule, dat zich actief bezighoudt met de behandeling van kanker, schoot met bijna 104% de lucht in. 

Eerder dit jaar nam het Amerikaanse Elil Lilly nog het biotechbedrijf Loxo Oncology over voor $ 8 miljard in cash. Dat bedrijf liet veelbeloven resultaten zien voor de zogeheten BTK-therapy bij de behandeling van kanker.

Europese beurzen openen licht lager

De futures in Europa wijzen op een licht lagere opening. Beleggers lijken wat winsten veilig te stellen in aanloop naar een aantal belangrijke agendapunten. Zowel de ECB als de Fed komen met een rentebesluit. Maar ook mogen de Britten donderdag naar de stembus. Uiteraard blijven de oren van beleggers ook aan de lippen gekluisterd van Trump. Een handelsdeal deze week is noodzakelijk om verdere escalatie van het handelsconflict te voorkomen.

Om 11:00 uur word de Duitse ZEW economic sentiment index bekend gemaakt. Deze enquete ondervraagt 350 economen over hun economische verwachtingen op de middellange termijn.

Financiële Agenda


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


De Aandeelhouder TV

september 28, 2020

AMG verliest glans | 28 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 27, 2020

Winstneming op IT en terughoudendheid op de beurs gepast

september 25, 2020

AEX week 39 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 25, 2020

Beurs aan infuus VS | 25 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:16

  TA van Edward Loef – Close the gap aandelen

 • 11:30

  Technische Analyse AEX – AEX in dalende wig & ING veert op vanaf steun

 • 08:20

  VS leggen sancties op aan Chinese chipmaker SMIC & beurzen hoger van start

 • 16:18

  TA van Edward Loef – De trend: vriend of vijand?

 • 14:15

  Aandeel Just Eat Takeaway – hongerige beleggers drijven koers op

 • 08:09

  Fiscaal steunpakket geeft optimisme – opportuniteiten in aardgas

 • 16:43

  TA van Edward Loef: ‘Social reality’ grafieken

 • 08:31

  Verhoogde angst volgens VIX – beslissingsmoment voor autosector

 • 16:58

  TA van Edward Loef: Supermarkten, super interessant

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
28 sep 16:55 Redactie

De 7 beste aandelen om te kopen voor het vierde kwartaal

28 sep 15:57 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – Duurzaamheid: Zorgvuldig rentmeesterschap is cruciaal

28 sep 10:19 Nico Bakker

Spannend steunscenario ABNAMRO