fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

LYNX Beleggen met een voorsprong - maandag, 9 december 2019 12:03

Technische analyse AEX – Nederlandse beurs oogt ijzersterk

Korte termijn technische analyse AEX: daggrafiek

In de technische analyse van vorige week heb ik uitvoerig het UPG-principe besproken. Uit de analyse werd duidelijk dat we enkel nog een uitbraak, ofwel de GO nodig hadden voor hogere koersen. Deze uitbraak boven de weerstand op 602,37(top 19 november) kwam er echter niet. In plaats daarvan ontstond er een dubbele top vlak boven de 602 punten. In een aantal dagen tijd viel de AEX-index met circa 20 punten omlaag tot 582 punten.

De terugval is echter weer mooi opgevangen rond de voormalige toppen. Al snel volgde er herstel waardoor het positieve technische plaatje intact blijft. De uitbraak boven de weerstand op 602,37 vond vrijdag al plaats. Deze uitbraak is echter nog erg nipt en het is nu belangrijk dat de AEX-index een dezer dagen de uitbraak doorzet. Een wat hogere slotstand boven de weerstand maakt ruimte vrij voor verdere koersstijgingen. Zolang de AEX nu boven de bodem van 582 punten blijft, mogen we opwaarts kijken.

Koersdoelen

De eerder genoemde koersdoelen blijven gehandhaaft.

  • Korte termijn: Op 609 punten ligt de eerstvolgende weerstand, de top van 21 mei 2001
  • Middellange termijn: berekend aan de hand van zijwaartse range 530 en 586 punten. Indien we 56 punten optellen bij het uitbraakniveau, dan komen we op een koersdoel van 642 punten.
  • Lange termijn: Op 700 punten ligt de all time high en dit is tevens het koersdoel van het omgekeerde hoofd&schouder patroon.

Technische analyse AEX-index: uurgrafiek

Op de uurgrafiek zien we nog enkele interessante dingen. Ten eerste heeft de AEX-index met de daling van vorige week de gap(koersgat) van begin november gesloten. De Nederlandse beurs vond steun in dit gebied en werd hier tevens opgevangen door een dalende trendlijn.

De dalende trendlijn maakt deel uit van een zogeheten broadening formation. Deze formatie kenmerkt zich door een steun en weerstandslijn die uit elkaar lopen. Na het bereiken van de onderkant volgt er vaak een sterk herstel richting de bovenkant van de formatie. Die bovenkant ligt nu rond de 609 punten, waar ook het topje uit 2001 ligt. Dit is dan ook het koersdoel voor de korte termijn.

Deze broadening formatie had ik tijdig herkend en gedeeld met mijn volgers op twitter. Indien u mij volgt, blijft u dagelijks op de hoogte van mijn analyses.

De Aandeelhouder TV

januari 29, 2020

AEX 29 januari 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

januari 29, 2020

Apple overtreft alles, Corbion met update | 29 januari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 28, 2020

AEX 28 januari 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

januari 28, 2020

Philips gaat terug naar de roots | 27 januari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
28 jan 14:31 Redactie

LOEF Technische Surveillance Week 5/20

27 jan 16:44 Superperformance SAS

Short NETFLIX

27 jan 09:50 Jim Tehupuring

Cash is trash