fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - maandag, 9 december 2019 20:41

Olieprijs sluit lager

 De prijs voor een vat ruwe olie is maandag lager gesloten, vanwege tegenvallende Chinese macro-data. 

Uit cijfers van de Chinese overheid bleek zondag dat de Chinese export in november op jaarbasis is gedaald met 1,1 procent, na een afname van 0,9 procent in oktober. Vooraf geraadpleegde economen rekenden juist op een stijging van 1,0 procent. De export naar de VS daalde zelfs met 23 procent. De tegenvallende data wakkerden de zorgen over 's werelds op één na grootste economie aan en de potentiële impact ervan op de vraag naar olie.

Vrijdag sloten zowel de Brent- als WTI-futures op hun hoogste niveau sinds ongeveer september, nadat de OPEC en zijn bondgenoten overeenkwamen om de productie vanaf januari met nog eens 500.000 vaten per dag te verlagen bovenop de huidige reductieovereenkomst. Daarmee komt de totale outputreductie voor deze zogenaamde OPEC+ op een reductie van 1,7 miljoen vaten per dag, inclusief de huidige productieverlaging van 1,2 miljoen vaten per dag.

"Dit besluit markeert een belangrijke verschuiving naar een strategie om fysieke onevenwichtigheden op de korte termijn in balans te brengen in plaats van te proberen om de onevenwichtigheden op de lange termijn te corrigeren", meldden analisten van Goldman Sachs.

"De toename van de productieverlaging kan ertoe leiden dat de olieprijs dusdanig stijgt dat de vraag verstikt", zei marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. "Hoewel de mondiale economie tekenen van herstelt vertoont, is de economie nog steeds fragiel", voegde hij toe.

De januari-future voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 0,18 dollar lager, ofwel 0,3 procent, op 59,02 dollar.

De Aandeelhouder TV

januari 29, 2020

AEX 29 januari 2020 – Nico Bakker Technische analyse

januari 29, 2020

Apple overtreft alles, Corbion met update | 29 januari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 28, 2020

AEX 28 januari 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

januari 28, 2020

Philips gaat terug naar de roots | 27 januari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
28 jan 14:31 Redactie

LOEF Technische Surveillance Week 5/20

27 jan 16:44 Superperformance SAS

Short NETFLIX

27 jan 09:50 Jim Tehupuring

Cash is trash