Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - vrijdag, 6 december 2019 18:27

Europese beurzen positief het weekend in

 De aandelenmarkten in Europa zijn vrijdag hoger geëindigd. De Stoxx Europe 600 index sloot 1,2 procent in de plus op 407,35 punten. Voor de Duitse DAX resteerde op een slot van 13.166,58 punten, een winst van 0,9 procent. De Franse CAC 40 steeg 1,2 procent tot 5.871,91 punten en de Britse FTSE 100 ging 1,4 procent hoger tot 7.239,66 punten.

Beleggers gingen met een positief gevoel het weekend in dankzij een sterk Amerikaans banenrapport. "De risicobereidheid nam direct na het verschijnen van het rapport toe", zag Bethel Loh van ThinkMarkets.

"Hierdoor neemt de druk op [president] Trump af om een Fase 1 handelsdeal te sluiten", aldus de marktstrateeg. "Er bestaat nu geen twijfel meer over de gezondheid van de Amerikaanse economie. Dat kan zorgen voor een kerstrally richting het eind van 2019."

Het was een turbulente week op gebied van de handelsgesprekken tussen de VS en China. Trump verklaarde aan het begin van de week wel wat te voelen voor een scenario waarbij een deal pas na de verkiezingen wordt gesloten en China was boos vanwege de Amerikaanse steun aan de Oeigoeren. De plooien werden richting het eind van de week weer wat glad gestreken en volgens Witte Huis econoom Larry Kudlow is een deal nabij. De tijd tikt ondertussen door, want op 15 december aanstaande gaan nieuwe importtarieven gelden op Chinese goederen.

Daar waar de Amerikaanse economie vooralsnog robuust is, hapert die in Duitsland al een tijdje. Vrijdagochtend werd bekend dat de industriële productie in de grootste economie in de eurozone in oktober met 1,7 procent is gedaald op maandbasis, waar een kleine stijging was voorspeld.

"Een slechte start van het vierde kwartaal", oordeelde ING. Vooral de teruglopende productie in de bouwsector van 2,8 procent viel volgens econoom Carsten Brzeski tegen. "De cijfers suggereren dat de Duitse economie nog steeds flirt met stagnatie en krimp in het laatste kwartaal van dit jaar."

Olie werd 1,1 procent duurder nadat de OPEC+ bevestigde dat het kartel en de tien landen daarbuiten in het eerste kwartaal nog eens 500.000 vaten olie per dag minder zullen oppompen, bovenop de al bestaande 1,2 miljoen vaten per dag.

Senior energie-econoom Hans van Cleef van ABN AMRO wees er echter op dat het besluit bevestigde wat we volgens hem in de praktijk al langer zien en dat is volgens de econoom dat OPEC de productie de afgelopen maanden al flink heeft verlaagd, waardoor er per saldo weinig verandert.

De euro/dollar noteerde rond het Europese slot op 1,1050.

Bedrijfsnieuws

Swiss Re heeft zijn Britse onderdeel ReAsssure voor 3,25 miljard Britse pond verkocht aan de Phoenix Group. Swiss Re koopt op zijn beurt dan weer een belang van 25 procent in ReAssure terug van MS&AD Insurance Group voor 1 miljard Britse pond. De koers van het aandeel Swiss Re sloot vrijdag 3,0 procent hoger, Phoenix ging met zijn aandelenkoers 0,2 procent omhoog.

Moncler, volgens geruchten begeerd door het Franse Kering, heeft in de persoon van zijn CEO en aandeelhouder Remo Ruffini laten weten geen concrete combinatieplannen te hebben en dat er ook geen gesprekken hierover lopen. De koers van het skikledingmerk sloot vrijdag 2,0 procent hoger, Kering ging met 1,7 procent omhoog.

BMW verkocht in november 1,4 procent meer auto's. Het aandeel van de Duitse autobouwer won vrijdag 1,4 procent.

AB Foods gaf vrijdag een tussenstand aan de markt door en daaruit bleek de verwachting dat het bedrijf een winstgroei in 2020 voorziet. Het aandeel van het moederbedrijf van kledingketen Primark steeg 1,6 procent.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden vrijdag rond het Europese slot in het groen, met winsten voor de Dow Jones index, Nasdaq en S&P 500 van ongeveer een procent.

De Aandeelhouder TV

april 9, 2020

AEX week 15 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 9, 2020

Just Eat Takeaway scoort goed | 9 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 8, 2020

AEX 8 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 8, 2020

Nog steeds geen goed koopmoment

Columns

Nieuw
09 apr 20:17 Redactie

Het grote crisiswebinar: AEX 300? Professor Koelewijn & Nico Bakker

09 apr 16:34 Redactie

5 sterkte aandelen om te kopen, terwijl de rest afbrokkelt

09 apr 08:31 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Duurzaamheid en veerkracht in volatiele markten