Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - dinsdag, 3 december 2019 22:09

Wall Street sluit lager

De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdag lager gesloten, nadat de Amerikaanse president Donald Trump zei dat een handelsdeal met China misschien beter tot na de presidentsverkiezingen kan worden uitgesteld. Tegelijkertijd verbreedde Trump de frontlinie van zijn handelsoorlog naar Brazilië, Argentinië en Frankrijk.

De verliezen liepen aan het einde van de handelsdag iets terug.

De S&P 500 sloot 0,63 procent lager op 3.094,07 punten. De Dow Jones index daalde 1,0 procent tot 27.502 punten en Nasdaq eindigde  0,66 procent lager.  

De Amerikaanse minister van handel Wilbur Ross zei op zakenzender CNBC dat de president serieus was toen hij eerder op de dag in Londen verklaarde dat de handelsdeal met China mogelijk pas na de verkiezingen in 2020 kan worden verwacht. 

Tijdens een NATO-top zei Trump dat er "geen deadline" is voor een deal wat hem betreft, na twee jaar van verhoogde importheffingen en moeizame onderhandelingen met China. "In bepaalde opzichten denk ik dat het beter is om tot na de verkiezingen te wachten, eerlijk gezegd. Maar dat ga ik niet zeggen, ik denk het alleen", aldus de president.

Een Chinees nieuwsplatform, Global Times, meldde daarop via Twitter dat de Chinese regering voorbereid is op "zelfs het slechtste scenario."

Maandag kondigde Trump nieuwe importheffingen aan voor Braziliaans en Argentijns staal, en zijn regering wil ook op 2,4 miljard dollar aan Franse importgoederen een heffing van 100 procent leggen. Dat komt bovenop het plan voor heffingen op 7,5 miljard dollar aan EU-importen voor ongeoorloofde Europese subsidies van vliegtuigmaker Airbus, volgens de Wereldhandelsorganisatie. 

"De snelle stijging van grote aandelenindices in de afgelopen paar maanden is in belangrijke mate gebouwd op dubieuze grondslagen, waarbij vrijwel onophoudelijke positieve geluiden over het Amerikaans-Chinese handelsfront de grote katalisator leken", zei marktanalist David Cheetham van XTB Limited.

"Markten hebben een handelsdeal die zo ver vooruit in de toekomst ligt gewoon niet ingeprijsd. Als er uberhaupt een deal kan worden gesloten", zei marktanalist Neil Wilson van Markets.com. "De markten moeten herprijzen."

Op macro-economisch vlak was het rustig. Een inkoopmanagersindex van ISM voor de regio New York liet herstel van de bedrijvigheid zien tot een niveau dat wijst op groei, na krimp in eerdere maanden.

De euro/dollar noteerde op 1,1081. De olieprijs sloot 0,3 procent hoger in New York, op 56,30 dollar voor een januarifuture West Texas Intermediate.

Bedrijfsnieuws

Zwaargewichten als Apple en Caterpillar, die de pijn van een handelsoorlog met China voelen, daalden tot 2 procent.

Facebook verloor 0,4 procent maar Google-moeder Alphabet eindigde 0,4 procent hoger, na de bekendmaking dat Amerika met tegensancties komt in reactie op de Franse digitaks.

Retailers als Amazon.com en Walmart eindigden in de min, ondanks een succesvolle Cyber Monday. Volgens Amazon was het de beste verkoopdag ooit voor het bedrijf. Data van Adobe Analytics voorspellen een recordomzet voor Cyber Monday. 

Retailer Guess kwam dinsdag met een strategisch plan voor de komende jaren wat tot 2025 moet zorgen voor omzetgroei met lage enkelcijferig percentages. Voor het huidige boekjaar rekent het kledingmerk op 2,7 tot 3 procent. Het aandeel verloor 3,5 rocent.

AK Steel wordt overgenomen door Cleveland-Cliffs voor 1,1 miljard dollar. AK Steel werd 4 procent meer waard. De koers van Cleveland-Cliffs daalde 11 procent.

De Aandeelhouder TV

augustus 14, 2020

Bitcoin prijs houdt stand en blijft bullish

augustus 14, 2020

AEX week 33 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 14, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 14 – Risk

augustus 14, 2020

Flow Traders profiteert van onrust | 14 augustus 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:35

  TA: ‘AEGON en NN GROUP onderuit’

 • 13:02

  Beursgang Airbnb: Amerikaanse woningverhuurwebsite wil naar de beurs

 • 10:22

  TA: ‘Haperend ASML Holding’

 • 08:36

  S&P 500 blijft hangen onder all-time high en mogelijke fraude bij iQiyi

 • 08:47

  V-shape recovery & jobless claims

 • 17:24

  TA: ‘Uitgewerkte speculatiedrift?’

 • 10:20

  ETF van de week: iShares US Financial ETF (QDVH)

 • 09:07

  Goudprijs verwachting 2020 – Waar gaat de goudprijs heen?

 • 08:11

  S&P 500 schrikt van all-time high & goud en zilver worden verpletterd

Masterclasses

 • 27 augustus

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

 • 08 september

  Verhoog uw rendement door middel van ETF’s

Columns

Nieuw
14 aug 10:40 Redactie

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 14 – Risk

13 aug 08:34 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: EU-taxonomie – Een gids voor duurzaam herstel

12 aug 10:42 Redactie

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 13 – Risk