Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - dinsdag, 3 december 2019 09:01

Beursblik: tien waanzinnige voorspellingen van Saxo voor 2020

Saxo Bank heeft dinsdag zijn jaarlijkse tien 'waanzinnige voorspellingen' voor 2020 gepubliceerd. 

Hoewel de voorspellingen nogal onwaarschijnlijk lijken, is er altijd een kans dat één of meerdere van deze voorspelling toch werkelijkheid worden, aldus Saxo. De voorspellingen vormen voor iedereen die beurs volgt een duidelijke waarschuwing, aldus Steen Jakobsen, verantwoordelijk voor het beleggingsbeleid bij Saxo.

De eerste voorspelling is dat de techsector in zwaar weer terecht komt, zoals ook gebeurde na 1960 en 1980. Alleen de allergrootste techbedrijven, zoals Facebook, Microsoft en Google, zullen volgens Saxo het hoofd boven water weten te houden.

Een andere voorspelling is dat de Amerikaanse economie harde klappen krijgt en in een recessie belandt. De inflatie zal echter juist oplopen. Ofwel stagflatie, aldus Saxo.

Een derde voorspelling is dat de Europese Centrale Bank onder leiding van nieuwbakken voorzitter Christine Lagarde het roer omgooit en de rente verhoogt. Dit betekent voor de bankensector dat 2020 een heel mooi jaar wordt.

Verder kan het tij voor de oliesector wel eens keren, aldus Saxo. Aanhoudende productiebeperkingen van de OPEC en een snel groeiende vraag uit Azië maken van de oliesector een grote winnaar.

Naast stagflatie in de Verenigde Staten, doet Saxo nog twee voorspellingen voor de VS. Allereerst de lancering van een 'America First' belasting door Trump in een poging zijn herverkiezing veilig te stellen. Die belasting zal fabrikanten die in Amerika produceren een voordeel bieden ten opzichte van buitenlandse producenten. Dit zal voor nieuwe handelsconflicten zorgen.

Maar mogelijk verliest Trump wel de verkiezingen, aldus Saxo, en nemen de Democraten de macht over. Niet alleen zijn zij de baas in het Witte Huis, maar wellicht slagen zij er ook in de macht te grijpen in het Huis van Afgevaardigden en de Senaat. Voor beleggers in farmaceuten zou dit wel eens slecht nieuws kunnen zijn, aldus de broker. De discussies over het zorgstelsel en de prijzen voor medicijnen komen weer op tafel en de koersen van farmabedrijven kunnen dan hard dalen.

Verder noemt Saxo nog een energiecrisis in Zuid-Afrika en het noodzakelijk aanpassen van het Zweedse immigratiebeleid met een sterk oplopende Zweedse kroon als gevolg. Hongarije zou wel eens uit de Europese Unie kunnen stappen en Azië creëert een eigen reservevaluta.

De Aandeelhouder TV

april 8, 2020

AEX 8 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 8, 2020

Nog steeds geen goed koopmoment

april 8, 2020

Beleggers massaal actief op de beurs | 8 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 7, 2020

AEX 7 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
08 apr 11:02 Bas Heijink

Let op nieuwe verzwakkingen

07 apr 14:10 Marco Knulst

DEAD CROSS wereldwijde inflatie gecorrigeerde staatsleningen

07 apr 09:12 Redactie

Extra Lunch Webinar Nico Bakker: TA en turbulente markten