fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -maandag, 2 december 2019

Beursblik: geen feestjaar voor Europese banken

  Europese banken kregen het afgelopen jaar geen vervroegd kerstcadeau in de vorm van een stijgende rente en hoeven daar ook volgend jaar niet op te rekenen. Op diverse vlakken blijft de sector tegenwind houden in het nieuwe jaar, voorspellen analisten van Berenberg.

Behalve een verder dalende rente, moeten beleggers rekening houden met hogere kosten voor compliance. Een zevental Europese banken ziet de kosten met gemiddeld 5 procent stijgen, omdat er meer moet worden gedaan aan het controleren van klanten op financiële criminaliteit. "Dit laat zich duidelijk doorvertalen naar de gehele sector", aldus Berenberg.

Toch zien de analisten ook signalen die wijzen op sectorbreed koersherstel, met name een stijgende premie op de kapitaalkosten. 

Beleggers moeten zeker niet ‘all-in’ gaan en Berenberg adviseert daarom selectief te shoppen bij bankaandelen van goede kwaliteit, of 'verborgen juweeltjes'. 

De namen Barclays, DNB, ING, Standard Chartered en UniCredit worden daarbij genoemd. Royal Bank of Scotland kan daarnaast relatief duurzaam profiteren van een gunstige Britse verkiezingsuitslag.

De Aandeelhouder TV

december 10, 2019

Gaat de AEX stevig onder de 600?

december 10, 2019

Verliezers 2019 zijn winnaars in januari

december 10, 2019

AEX technische analyse 9 december

december 6, 2019

Goed nieuws SBM Offshore

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
10 dec 13:35 Bas Heijink

Week 50 – Technische analyse AEX

09 dec 15:14 Marco Knulst

Besmettings gevaar

09 dec 14:29 Marco Knulst

Centrale banken steeds actiever met goud