Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - vrijdag, 29 november 2019 12:13

Europese beurzen lager rond middaguur

De Europese beurzen noteerden vrijdag lager nu de onzekerheden omtrent het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China aanhouden.    

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde vrijdag rond het middaguur een min van 0,1 procent op 408,50 punten. De Duitse DAX liet een daling zien van 0,2 procent naar 13.226,10 punten. De Franse CAC 40 noteerde onveranderd met een stand van 5.914,15 punten. De Britse FTSE daalde vrijdag 0,2 procent naar 7.401,02 punten.

Het Witte Huis heeft zich met het ondertekenen van twee wetten nadrukkelijk aan de zijde van de demonstranten in Hongkong opgesteld, wat tegen het zere been van Beijing is. 

Vanochtend vroeg werden er in Japan al enkele macro-economische cijfers naar buiten gebracht. De werkloosheid van Japan kwam over oktober uit op 2,4 procent, gelijk aan het werkloosheidspercentage in september. De industriële productie van het land nam met 4,2 procent af, een stuk meer dan de daling met 2,1 procent die vooraf was voorzien. Op jaarbasis tekende zich zelfs een daling met 7,4 procent af.

In Japan kwam vrijdag ook nog het consumentenvertrouwen naar buiten en die kende een index van 38,7, een stijging met 2,5 punten.

In Duitsland zette de detailhandel in oktober op jaarbasis nog 0,8 procent meer om, maar op maandbasis 1,9 procent minder.

De Fransen brachten aan het begin van de dag hun economische groei over het derde kwartaal in een definitieve meting uit en die bleef 0,3 procent op kwartaalbasis. Tegelijkertijd verscheen de voorlopige inflatie over november. De consumentenprijzen stegen op jaarbasis met 1,0 procent tegen 0,8 procent in oktober op jaarbasis. Dit was vooraf ook verwacht. Ten opzichte van november 2018 betekende de 1,0 procent wel een flinke terugval. Destijds was de jaarinflatie nog 1,9 procent.

De Duitse werkloosheid over november bleef staan op 5,0 procent. De consumentenprijzen van de eurozone stegen zonder rekening te houden met de invloed van energie- en voedselprijzen met 1,3 procent, waar 1,2 procent voor was verwacht. Een maand eerder kwam de kerninflatie uit op 1,1 procent. Ook de werkloosheid van het eurogebied daalde naar 7,5 procent, van 7,6 procent in september. Het oktobercijfers was conform verwachting.

Olie noteerde vrijdag verdeeld. Een januari-future West Texas Intermediate noteerde onveranderd op 58,11 dollar, terwijl voor een februari-future Brent 63,03 dollar werd betaald, een daling van 0,3 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1003. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1007.
 
Bedrijfsnieuws

E.ON verwacht dat de winst dit jaar hoger uit zal vallen dan voorzien, vanwege de overname van Innogy. E.ON mikt voor dit jaar op een aangepaste EBIT van 3,1 miljard tot 3,3 miljard euro, terwijl eerder nog werd uitgegaan van 2,9 miljard tot 3,1 miljard euro. De nettowinst zal daarbij vermoedelijk uitkomen tussen de 1,45 miljard en 1,65 miljard euro. E.ON stelde verder dat de integratie van het overgenomen Innogy op schema ligt. Tegen 2022 hoopt het energiebedrijf 600 miljoen tot 800 miljoen euro aan synergievoordelen te behalen. E.ON handhaafde het voorstel om een dividend uit te keren van 0,46 euro per aandeel. De koers van het aandeel E.ON noteerde 1,4 procent in de plus. 

BMW investeert samen met Great Wall Motor 650 miljoen euro in een gezamenlijke ontwikkelingsfaciliteit voor elektrische voertuigen in China. Daartoe is een joint venture in het leven geroepen waarin beide partijen een belang van 50 procent hebben. De koers van het aandeel BMW noteerde vrijdag in Frankfurt een verlies van 0,1 procent.

De Renault-Nissan-Mitsubishi combinatie wil een algemeen secretaris aanstellen ter verbetering van de operationele effectiviteit. De benoeming wordt de komende dagen verwacht. De koers van het aandeel Renault noteerde 1,9 procent hoger.

ArcelorMittal is van plan om twee leningen, die aflopen op 6 juli 2020 en 9 april 2021, vervroegd af te lossen. De koers van het aandeel van de staalreus noteerde vrijdag 0,1 procent lager.

In Londen won Ocado Group 13,1 procent. Onderdeel Ocado Solutions sloot een overeenkomst met het Japanse Aeon voor de ontwikkeling van een online-tak voor diens levensmiddelenactiviteiten. Overige aandelenkoersen noteerden dicht bij de slotnoteringen van donderdag.

Credit Suisse zette het Frans-Nederlandse Air France-KLM op de verkooplijst en promoveerde het Duitse Lufthansa naar de kooplijst. Air France-KLM daalde 1,6 procent, terwijl Lufthansa 0,4 procent duurder werd. 

Hedgefondsen met een belang van 45 procent sturen aan op een hoger overnamebod van AMS op Osram. Dit blijkt uit een artikel in de Süddeutsche Zeitung. Osram daalde 0,4 procent en AMS steeg 2,3 procent.

Parijs en Frankfurt kenden vrijdag geen opmerkelijke koersuitslagen.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag vermoedelijk een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,1 procent in het rood.

Donderdag was Wall Street gesloten in verband met de viering van Thanksgiving Day, vrijdag zijn de financiële market in de Verenigde Staten een halve dag open. De slotbel gaat om 19.00 uur.

De S&P 500 index sloot woensdag 0,4 procent hoger op 3.153,63 punten, de Dow Jones index won 0,2 procent op 28.164,00 punten en de Nasdaq ging 0,7 procent hoger op een slot van 8.705,18 punten.


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


De Aandeelhouder TV

juli 3, 2020

AEX week 27 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

juli 3, 2020

Chart Reading en Charting Tools | Candlesdtick Koerspatronen

juli 3, 2020

Ahold draait goed in VS | 3 juli 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

juli 2, 2020

Chart Reading en Charting Tools | Trading Range

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:18

  TA: ‘Tencent volgt een Chinese wijsheid ‘

 • 11:19

  De beste zilvermijnaandelen van 2020

 • 09:40

  TA: ‘Energieke aandelen op het netvlies’

 • 08:28

  Sterk banenrapport, maar zwak slot in de VS

 • 08:09

  Covid-19-hoop & Tesla meest waardevolle autobouwer

 • 17:46

  TA: ‘Als een raket of als een virus?’

 • 09:45

  ETF van de week: iShares Nasdaq Biotech ETF (BTEC)

 • 08:44

  Chipmakers in trek & goud blijft floreren

 • 17:13

  TA: ‘Hang Seng index is niet meer veilig’

Masterclasses

 • 07 juli

  Is een tweede correctie op de beurzen aanstaande?

 • 14 juli

  De kijk van Albert Jellema op de Nederlandse aandelenmarkt

 • 21 juli

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

 • 24 juli

  Voorbeurs handelen in Amerikaanse aandelen

Columns

Nieuw
02 jul 08:51 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Een onzekere toekomst voor big oil

01 jul 11:14 Bas Heijink

Zware weerstandszone AEX intact

29 jun 11:45 Nico Bakker

Offensieve koopkans PROSUS