fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -donderdag, 28 november 2019

Europese beurzen sluiten in het rood

De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag licht lager gesloten. De Stoxx Europe 600 index verloor 0,1 procent op een slot van 409,25 punten. De Duitse DAX eindigde 0,3 procent lager op 13.245,58 punten, de Franse CAC 40 verloor 0,2 procent tot 5.912,72 punten en de Britse FTSE 100 ging 0,2 procent lager op een slot van 7.416,43 punten.

De volumes waren donderdag gering vanwege Thanksgiving in de Verenigde Staten en dus geen sturing van de Amerikaanse beurzen. Verder lag de focus vooral op de hernieuwde spanningen tussen de VS en China.

"Beleggers zijn bang dat de Amerikaans-Chinese handelsrelatie zal verslechteren na het besluit van president Trump om de nieuwe wetten voor Hongkong te steunen", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets.

Trump ondertekende woensdag een tweetal wetten die de mensenrechten in Hongkong moeten beschermen. In de speciale bestuurlijke regio van China wordt al maanden geprotesteerd tegen de groeiende invloed vanuit Beijing.

Donderdag waarschuwde de Chinese minister van buitenlandse zaken Le Yucheng de Amerikaanse ambassadeur Terry Branstad dat de bemoeienis van de VS een serieuze schending is van internationale wetgeving. Le riep Washington verder op om de wetten niet te implementeren om de Amerikaans-Chinese relatie niet nog meer onder druk te zetten.

Analist Pierre Veyret van ActivTrades wees verder op het gebrek aan concrete vooruitgang in de onderhandelingen tussen de VS en China. "Beleggers die gokten op een gedeeltelijk handelsakkoord voor de kerst, gaan nu serieus twijfelen aan een dergelijke uitkomst en doen daarom aanpassingen in hun aandelenportefeuille."

Op macro-economisch vlak was er vooral aandacht voor Duitse inflatiecijfers. In november stegen de consumentenprijzen in de grootste economie in de eurozone met 1,1 procent op jaarbasis, gelijk aan oktober. Op maandbasis was sprake van een daling met 0,8 procent, wat sterker was dan verwacht.

Een definitief cijfer over het consumentenvertrouwen van de eurozone werd donderdag bevestigd op 7,2 negatief, wat een lichte verbetering was ten opzichte van oktober. Het sentiment verbeterde in november meer dan verwacht.

De euro/dollar noteerde rond het Europese slot op 1,1008. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1009. Olie werd iets goedkoper in een louter elektronische handel.
 
Bedrijfsnieuws

AB InBev zou volgens persbureau Reuters een joint venture willen oprichten of een minderheidsbelang willen verkopen in de bottelarij en blikjesfabrieken, dat 5 miljard à 6 miljard dollar waard zou zijn. Hiermee zou de brouwer de schulden verder kunnen verlagen. KBC Securities vraagt zich echter af of dit nog nodig is na de geplande verkoop van de Australische activiteiten en de beursgang in Azië. Het aandeel won 0,2 procent.

Remy Cointreau heeft in de eerste helft van het huidige boekjaar meer winst behaald na enkele desinvesteringen. Voor het lopende boekjaar verwacht de Franse distillateur een lichte autonome groei van de operationele winst voor de eigen merken. Op groepsniveau zal de winst vermoedelijk stabiel blijven. Het bedrijf handhaafde daarnaast de outlook voor de middellange termijn. Het aandeel sloot toch 2,4 procent lager.

AMS heeft donderdag een laatste oproep gedaan aan aandeelhouders van Osram om hun aandelen aan te melden onder het bod dat het Oostenrijkse concern deed op het Duitse lichtbedrijf. AMS meldde dat tot nog toe slechts 3,3 procent van de aandeelhouders van Osram zijn aandelen heeft aangemeld, terwijl het Oostenrijkse concern minimaal 55 procent wil hebben om het bod gestand te doen. AMS heeft zelf al een belang van 19,99 procent in Osram. Het bod van 41,00 euro per aandeel Osram verloopt op 5 december. Het aandeel Osram verloor 1,1 procent, terwijl AMS 2,0 procent steeg.
 
Financieel dienstverlener Virgin Money zag de beurswaarde in Londen met bijna 19 procent toenemen na beter dan verwachte cijfers.

De Aandeelhouder TV

december 10, 2019

Gaat de AEX stevig onder de 600?

december 10, 2019

Verliezers 2019 zijn winnaars in januari

december 10, 2019

AEX technische analyse 9 december

december 6, 2019

Goed nieuws SBM Offshore

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
10 dec 13:35 Bas Heijink

Week 50 – Technische analyse AEX

09 dec 15:14 Marco Knulst

Besmettings gevaar

09 dec 14:29 Marco Knulst

Centrale banken steeds actiever met goud